- Bucatarie: libaneză
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire5 minute
-
Porții2 Persoane
Hummus-ul este o salata de naut savuroasa care se imbina perfect cu prospetimea frunzelor de menta. Este un aperitiv vegetarian foarte apreciat si des intalnit in cultura libaneza. Acesta se aseamana mult cu celebra fasole batuta insa este mult mai usor de realizat si se poate asocia atat cu un preparat pe baza de legume cat si cu unul pe baza de carne
Ingredients
Preparare
Pentru aceasta salata am folosit naut de la conserva insa se poate folosi si cel uscat ce trebuie preparat in prealabil (fiert).



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru pasarea ingredientelor eu am folosit un tocator electric insa puteti face salata si la blender



In recipeientul tocatorului electric punem nautul (boabe) scurs. Putem folosi si un blender.



Peste acesta adaugam sarea, boia de ardei, catelul de usturoi si frunzele de menta



Adaugam si sucul de la 1 lamaie (medie)



Ingredientele adaugate se mixeaza apoi la robot pana s-au incorporat si au devenit o pasta densa si tartinabila. Hummus-ul se pune la frigider pentru 30 minute pentru a se omogeniza aroma tuturor ingredientelor



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Hummus (pasta de naut)
Ingredients
Follow The Directions
Pentru aceasta salata am folosit naut de la conserva insa se poate folosi si cel uscat ce trebuie preparat in prealabil (fiert).



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru pasarea ingredientelor eu am folosit un tocator electric insa puteti face salata si la blender



In recipeientul tocatorului electric punem nautul (boabe) scurs. Putem folosi si un blender.



Peste acesta adaugam sarea, boia de ardei, catelul de usturoi si frunzele de menta



Adaugam si sucul de la 1 lamaie (medie)



Ingredientele adaugate se mixeaza apoi la robot pana s-au incorporat si au devenit o pasta densa si tartinabila. Hummus-ul se pune la frigider pentru 30 minute pentru a se omogeniza aroma tuturor ingredientelor



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu