Hummus (pasta de naut)

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    5 minute
  • Porții
    2 Persoane

Hummus-ul este o salata de naut savuroasa care se imbina perfect cu prospetimea frunzelor de menta. Este un aperitiv vegetarian foarte apreciat si des intalnit in cultura libaneza. Acesta se aseamana mult cu celebra fasole batuta insa este mult mai usor de realizat si se poate asocia atat cu un preparat pe baza de legume cat si cu unul pe baza de carne

Ingredients

Preparare

Pentru aceasta salata am folosit naut de la conserva insa se poate folosi si cel uscat ce trebuie preparat in prealabil (fiert).

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru pasarea ingredientelor eu am folosit un tocator electric insa puteti face salata si la blender

Pas 2

In recipeientul tocatorului electric punem nautul (boabe) scurs. Putem folosi si un blender.

Pas 3

Peste acesta adaugam sarea, boia de ardei, catelul de usturoi si frunzele de menta

Pas 4

Adaugam si sucul de la 1 lamaie (medie)

Pas 5

Ingredientele adaugate se mixeaza apoi la robot pana s-au incorporat si au devenit o pasta densa si tartinabila. Hummus-ul se pune la frigider pentru 30 minute pentru a se omogeniza aroma tuturor ingredientelor

Pas 6

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.