Prajitura cu cafea

  • Timp preparare
    15 minute
  • Timp Gătire
    40 minute
  • Porții
    8 Persoane

Prajitura cu cafea si spuma de bezea este un desert ce combina savoarea cafelei putin amaruie cu dulceata spumei de bezea facand ca acesta sa fie un desert foarte delicat si aromat. Aceasta reteta face parte din caietul bunicii mele pe care o aprecia foarte mult intrucat bunica mea era o mare amatoare de cafea.

Ingredients

Preparare

Pentru aceasta prajitura am folosit o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 20 cm

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a scuti timpul de asteptare preincalzim cuptorul la 170 grade

Pas 2

Intr-un bol incapator punem zaharul, untul, cele 3 galbenusuri si lingurita de cacao si le amestecam pana la omogenizare

Pas 3

Peste compozitie punem si cafeaua fiarta

Pas 4

Apoi adaugam faina si bicarbonatul pe care le amestecam pana la omogenizare

Pas 5

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt vom turna compozitia pe care o nivelam si o dam la cuptor la 170 grade (treapta din mijloc) pentru aproximativ 30 minute

Pas 6

In timp ce prajitura este la cuptor si mai are aproximativ 10 minute, ne vom ocupa de spuma de bezea. Intr-un vas de mixer sau robot de bucatarie (paleta tip tel) vom pune albusurile, zaharul pudra si putina sare pe care le batem la viteza maxima pentru aproximativ 5 minute sau pana cand acestea au o consistenta solida

Pas 7

Dupa ce au trecut cele 30 minute verificati prajitura cu o scobitoare si daca aceasta este uscata o puteti scoate din cuptor

Pas 8

Peste blatul scos din cuptor vom pune toata compozitia de bezea realizata

Pas 9

Cu ajutorul unui cutit/linguri nivelam spuma de bezea astfel incat sa acopere toata suprafata blatului

Pas 10

Punem din nou tava la cuptor la 170 grade (treapta din mijloc) pentru inca 10 minute sau pana aceasta s-a intarit putin. Lasam apoi prajitura la racit pana ajunge la temperatura camerei si apoi este gata de servit

Pas 11

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.