Prajitura rasturnata cu pere si scortisoara

  • Timp preparare
    20 minute
  • Timp Gătire
    1 ora si 20 minute
  • Porții
    10 Persoane

Prajitura rasturnata este un desert ce are la baza un pandispan pufos cu pere, care in combinatie cu glazura de caramel si scortisoara fac ca acesta sa fie un preparat delicios si foarte aromat

Ingredients

Preparare

Pentru coacerea prajiturii am folosit o forma termorezistenta cu diametrul de 26 cm

Pas 1

Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade, sectiunea de jos

Pas 2

Intr-o craticioara punem la foc mediu zaharul pentru caramel (200 grame) amestecand din cand in cand pana acesta s-a topit

Pas 3

Pregatim intre timp si perele pe care le taiem in jumatati si cu ajutorul unei lingurite scoatem partea centrala, cu samburi. Apoi taiem jumatatile in 2-3 felii in functie de marimea perelor

Pas 4

Intr-o forma/cratita termorezistenta si cu diametrul de 26 cm, turnam zaharul topit si fierbinte

Pas 5

Rotim vasul astfel incat zaharul topit sa tapeteze baza si marginile formei

Pas 6

Peste tava tapetata cu caramel adaugam feliile de pere pe care le asezam in forma dorita

Pas 7

Adaugam zaharul cu scortisoara peste pere si punem forma la cuptor la 180 grade pentru 30-35 minute

Pas 8

In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem ouale si zaharul pe care le batem la viteza mare pentru cateva minute, pana ce acestea au devenit spumoase

Pas 9

Adaugam uleiul si amestecam la viteza mare pentru inca 2 minute

Pas 10

Procedam la fel cu laptele si esenta de vanilie

Pas 11

Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat amestecul, lasand mixerul/robotul de bucatarie la viteza medie. Dupa ce faina s-a incorporat mixam pentru aproxiamtiv 2-3 minute la viteza maxima

Pas 12

Dupa ce am scos din cuptor perele cu caramel adaugam peste acestea compozitia si punem forma la cuptor la 180 grade (treapta de jos) pentru aproximativ 30-35 minute

Pas 13

Scoate forma din cuptor si o lasam sa se raceasca pentru aproximativ 20 minute

Pas 14

Cu ajutorul unei farfurii pe care o asezam deasupra formei, rasturnam prajitura printr-o miscare rapida. Lasam apoi prajitura sa se raceasca pana ce aceasta ajunge la temperatura camerei inainte de a fi taiata si servita. Pentru pastrare mai indelungata o puteti pune la frigider

Pas 15

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Reviewuri reteta

Rating mediu:
  • 0 / 5
Nr total de reviewuri:( 1 )
  • Anehei Eugenia

    Mulțumesc,o fac și eu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.