Rulada cu frisca si mandarine

  • Timp Gătire
    15 min

Rulada cu frisca si mandarine este o reteta preluata si putin modificata din caietul bunicii mele: “Rulada cu frisca si portocale Jaffa (revista germana)”. Acest desert este unul racoritor cu un blat de pandispan aromat si o umplutura de frisca si mandarinele dulci, o minunatie de desert foarte usor de realizat!

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp preincalzim cuptorul la 200 grade pe treapta de mijloc

Pas 2

Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu 100 grame de zahar si le frecam bine

Pas 3

In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem albusurile pe care le batem spuma (la viteza mare) si apoi adaugam restul de zahar (50 gr.) continuand sa le batem la viteza mare

Pas 4

Incorporam amestecul de galbenusuri si zahar cu spuma de albusuri cu ajutorul unei linguri/spatule, prin mirscari circulare si largi

Pas 5

Peste amestecul obtinut adaugam: faina, amidonul, praful de copt, coaja de lamaie si/sau portocala

Pas 6

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt

Pas 7

Uniformizam compozitia in tava cu ajutorul unei linguri si dam tava la cutorul preincazlit la 200 grade pe treapta de mijloc (fara ventilatie) aproximativ 15 minute

Pas 8

Scoatem tava din cuptor si presaram zahar tos peste aceasta

Pas 9

Punem un prosop peste acesta, o rasturnam si inlaturam foaia de hartie iar apoi presaram zahar tos si peste aceasta parte

Pas 10

Ajutandu-ne de prosop incepem sa rulam foaia de rulada cat mai strans posibil fara sa o rupem

Pas 11

Dupa ce am terminat de rulat foaia o lasam sa se raceasca

Pas 12

Cand rulada s-a racit ne vom ocupa de umplutura. Pregatim ingredientele pentru aceasta

Pas 13

Intr-un bol punem foile de gelatina in apa rece si le lasam pentru 5 minute sau pana s-au inmuiat. Apoi turnam peste acestea apa fierbinte astfel incat sa se topeasca foile, aproximativ 50 ml. Lasam apoi gelatina sa se raceasca complet

Pas 14

In bolul unui mixer punem frisca lichida pe care o batem la viteza maxima pentru cateva minute sau pana ce aceasta s-a intarit

Pas 15

Adaugam gelatina racita peste frisca batuta si mixam la viteza mica pentru 1 minut

Pas 16

Desfacem foia de rulada si punem peste compozitia de frisca pe care o intindem pe toata suprafata foii

Pas 17

La o distanta mica (latimea mandarinelor) punem mandarinele curatate astfel incat sa acoperim toata lungimea blatului

Pas 18

Incepem sa rulam foaia incepand din marginea cu mandarinele cat de strans putem. Daca va ramane frisca o puteti folosi ulterior pentru ornat

Pas 19

Invelim rulada in folie de plastic cat de strans putem astfel incat sa acoperim si capetele acesteia si o punem la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte

Pas 20

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.