- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare2 ore
-
Timp Gătire1 ora
Intrucat sunt o mare iubitoare de ciocolata Bounty am ales sa realizez varianta “de casa” atat batoanelor cat si a bombonelor din fulgi de cocos invelite in ciocolata. Va invit sa incercati aceasta reteta intrucat este foarte simpla si cu putine ingrediente pentru un desert deliocosi si care va fi foarte apreciat
Ingredients
Preparare
Pentru acesta reteta am pregatit laptele condensat in casa dar il puteti folosi si pe cel din comert (consistenta densa). Din aceste cantitati veti obtine aproximativ 15-16 batoane sau daca doriti sa realizati si boboane veti obtine 12 batoane si 12 bomboane



Pentru inceput pregatim ingredientele pentru laptele condensat conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-o craticioara antiaderenta punem la foc mediu laptele impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat. Amestecam cele 3 ingredientele si le punem la foc mediu sa fiarba



Din momentul in care incep sa fiarba, amestecam din cand in cand avand grija sa nu dea pe afara pana ce compozitia capata o consistenta semi-densa. Lasam apoi laptele condensat sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei (aproximativ 20-30 minute)



Pregatim si restul ingredientelor: fulgii de cocos si cele doua tipuri de ciocolata (cu lapte si cea amaruie) pe care le taiem bucatele mici



Dupa ce laptele condensat s-a racit, punem fulgii de cocos intr-un vas incapator



Adaugam peste acestia laptele condensat si amestecam cu ajutorul unei spatule/linguri pentru a incorpora cele doua ingrediente



Consistenta amestecului trebuie sa fie precum cea din poza. Daca laptele condensat este prea dens, puteti sa mai adaugati putin lapte proaspat



Cu ajutorul mainilor formam batoanele din in functie de preferintele dumneavoastra, fie ele mai mici sau mai mari si le asezam pe o tava/farfurie plana peste care am pus hartie de copt. Cele realizate de mine au avut aproximatix 6-7 cm lungime cu 3 cm latime si 2 cm inaltime



Eu am facut si cateva bombonele, respectiv mi-au iesit 12 bombonele si 12 batoane



Dupa ce am terminat de format batoanele si bomboanele le punem la congelator pentru 45 minute sau la frigider pentru 1 ora - 1 ora si 15 min



Dupa ce am scos batoanele si bomboanele de la congelator ne vom ocupa de ciocolata. Punem la baie de aburi un vas in care avem ciocolata si amestecam usor pana ce aceasta s-a topit. Vasul cu ciocolata nu trebuie sa aiba contact cu apa



Dupa ce ciocolata s-a topit cu ajutorul a doua furculite cufundam batoanele/bomboanele de cocos prin aceasta si le asezam din nou pe o farfurie/tava plana tapetata cu hartie de copt



Cu ajutorul unei spatule formam 3 valuri respectiv tragem usor ciocolata spre celalat capat si apoi o aducem inapoi (precum in poza). In cazul bomboanelor le cufundam si pe acestea in ciocolata si cu furcilita putem realiza apoi un model adaugand putina ciocolata topita peste acestea



Punem apoi batoanele si bomboanele la frigider pentru cel putin 1 ora inainte de a fi servite



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Batoane & bomboane cu cocos si ciocolata (Bounty)
Ingredients
Follow The Directions
Pentru acesta reteta am pregatit laptele condensat in casa dar il puteti folosi si pe cel din comert (consistenta densa). Din aceste cantitati veti obtine aproximativ 15-16 batoane sau daca doriti sa realizati si boboane veti obtine 12 batoane si 12 bomboane



Pentru inceput pregatim ingredientele pentru laptele condensat conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-o craticioara antiaderenta punem la foc mediu laptele impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat. Amestecam cele 3 ingredientele si le punem la foc mediu sa fiarba



Din momentul in care incep sa fiarba, amestecam din cand in cand avand grija sa nu dea pe afara pana ce compozitia capata o consistenta semi-densa. Lasam apoi laptele condensat sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei (aproximativ 20-30 minute)



Pregatim si restul ingredientelor: fulgii de cocos si cele doua tipuri de ciocolata (cu lapte si cea amaruie) pe care le taiem bucatele mici



Dupa ce laptele condensat s-a racit, punem fulgii de cocos intr-un vas incapator



Adaugam peste acestia laptele condensat si amestecam cu ajutorul unei spatule/linguri pentru a incorpora cele doua ingrediente



Consistenta amestecului trebuie sa fie precum cea din poza. Daca laptele condensat este prea dens, puteti sa mai adaugati putin lapte proaspat



Cu ajutorul mainilor formam batoanele din in functie de preferintele dumneavoastra, fie ele mai mici sau mai mari si le asezam pe o tava/farfurie plana peste care am pus hartie de copt. Cele realizate de mine au avut aproximatix 6-7 cm lungime cu 3 cm latime si 2 cm inaltime



Eu am facut si cateva bombonele, respectiv mi-au iesit 12 bombonele si 12 batoane



Dupa ce am terminat de format batoanele si bomboanele le punem la congelator pentru 45 minute sau la frigider pentru 1 ora - 1 ora si 15 min



Dupa ce am scos batoanele si bomboanele de la congelator ne vom ocupa de ciocolata. Punem la baie de aburi un vas in care avem ciocolata si amestecam usor pana ce aceasta s-a topit. Vasul cu ciocolata nu trebuie sa aiba contact cu apa



Dupa ce ciocolata s-a topit cu ajutorul a doua furculite cufundam batoanele/bomboanele de cocos prin aceasta si le asezam din nou pe o farfurie/tava plana tapetata cu hartie de copt



Cu ajutorul unei spatule formam 3 valuri respectiv tragem usor ciocolata spre celalat capat si apoi o aducem inapoi (precum in poza). In cazul bomboanelor le cufundam si pe acestea in ciocolata si cu furcilita putem realiza apoi un model adaugand putina ciocolata topita peste acestea



Punem apoi batoanele si bomboanele la frigider pentru cel putin 1 ora inainte de a fi servite



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu