Biscuiti fragezi cu fulgi de ciocolata (reteta cu unt)

  • Timp preparare
    1 ora
  • Timp Gătire
    15 min

Biscuitii fragezi cu fulgi de ciocolata sunt un preparat foarte usor de realizat, aceasta reteta am preluat-o din caietul bunicii mele si imbunatatit-o adaugand cateva arome noi delicioase respectiv fulgi de ciocolata si glazura. Acestia sunt un preparat de nelipsit dimineata alaturi de o cana de cafea, ceai sau lapte. Va invit sa incercati si dumneavoastra aceasta reteta care sper sa va faca diminetiile mai dulci si aromate.

Ingredients

Preparare

Din aceasta compozitie am obtinut aproximativ 60 de biscuiti

Pas 1

Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 2

Intr-un bol incapator punem zaharul tos, cel vanilinat, untul si ouale (intregi plus galbenusurile) iar cu ajutorul unui tel amestecam compozitia pana la omogenizarea ingredientelor

Pas 3

Adaugam fulgii de ciocolata impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si cea de portocala. Amestecam compozitia cu ajutorul unui tel pentru a incorpora compozitia

Pas 4

Punem toata faina peste compozitie impreuna cu praful de copt si framantam aluatul cu ajutorul mainii

Pas 5

Aluatul trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca. Pastram aluatul in bol pe care il acoperim cu folie alimentara si il bagam la frigider pentru aproximativ 30 minute

Pas 6

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale si setam cuptorul la 190 grade pe treapta de mijloc (fara ventilatie)

Pas 7

Luam o parte si cu ajutorul unui facalet intindem foaia astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 0,5 cm. Daca doriti biscuiti mai grosi puteti sa ii faceti la o grosime mai mare, dar trebuie tinut cont ca acestia vor mai creste la coacere

Pas 8

Cu ajutorul formelor incepem sa decupam aluatul, formand astfel biscuitii

Pas 9

Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptor la 190 grade pentru 10-15 minute, in functie de cat de rumentiti ii doriti

Pas 10

Dupa ce am scos biscuitii din cuptor ii lasam sa se raceasca si ne vom ocupa de decor

Pas 11

Pregatim ingredientele pentru glazura de zahar conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 12

In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem albusurile de ou impreuna cu zeama de lamaie si le mixam pentru 1 minute la viteza medie

Pas 13

Adaugam apoi zaharul pudra si mixam 1 minut la viteza medie iar apoi 2-3 minute la viteza mare, astfel incat glazura sa fie omogenizata

Pas 14

Glazura obtinuta o pune intr-un pos/sprit de bucatarie pentru a orna biscuitii. Daca compozitia nu este suficient de lichida astfel incat sa treaca prin posh/sprit puteti sa mai adaugati apa (1-3 linguri)

Pas 15

Luam fiecare biscuite si il ornam cu glazura in functie de preferintele dumneavoastra. Puteti orna doar pe margine daca nu doriti sa fie prea mult zahar sau pe toata suprafata

Pas 16

Presaram apoi bombonele peste aceasta si le presam foarte usor cu degetul. Lasam apoi biscuitii la un loc racoros astfel incat glazura sa se intareasca iar apoi ii putem servi

Pas 17

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Reviewuri reteta

Rating mediu:
  • 5 / 5
Nr total de reviewuri:( 2 )
  • Otilia

    Biscuitii sunt deliciosi si extrem de fragezi!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.