- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare1 ora
-
Timp Gătire15 min
Biscuitii fragezi cu fulgi de ciocolata sunt un preparat foarte usor de realizat, aceasta reteta am preluat-o din caietul bunicii mele si imbunatatit-o adaugand cateva arome noi delicioase respectiv fulgi de ciocolata si glazura. Acestia sunt un preparat de nelipsit dimineata alaturi de o cana de cafea, ceai sau lapte. Va invit sa incercati si dumneavoastra aceasta reteta care sper sa va faca diminetiile mai dulci si aromate.
Ingredients
Preparare
Din aceasta compozitie am obtinut aproximativ 60 de biscuiti



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un bol incapator punem zaharul tos, cel vanilinat, untul si ouale (intregi plus galbenusurile) iar cu ajutorul unui tel amestecam compozitia pana la omogenizarea ingredientelor



Adaugam fulgii de ciocolata impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si cea de portocala. Amestecam compozitia cu ajutorul unui tel pentru a incorpora compozitia



Punem toata faina peste compozitie impreuna cu praful de copt si framantam aluatul cu ajutorul mainii



Aluatul trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca. Pastram aluatul in bol pe care il acoperim cu folie alimentara si il bagam la frigider pentru aproximativ 30 minute



Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale si setam cuptorul la 190 grade pe treapta de mijloc (fara ventilatie)



Luam o parte si cu ajutorul unui facalet intindem foaia astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 0,5 cm. Daca doriti biscuiti mai grosi puteti sa ii faceti la o grosime mai mare, dar trebuie tinut cont ca acestia vor mai creste la coacere



Cu ajutorul formelor incepem sa decupam aluatul, formand astfel biscuitii



Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptor la 190 grade pentru 10-15 minute, in functie de cat de rumentiti ii doriti



Dupa ce am scos biscuitii din cuptor ii lasam sa se raceasca si ne vom ocupa de decor



Pregatim ingredientele pentru glazura de zahar conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem albusurile de ou impreuna cu zeama de lamaie si le mixam pentru 1 minute la viteza medie



Adaugam apoi zaharul pudra si mixam 1 minut la viteza medie iar apoi 2-3 minute la viteza mare, astfel incat glazura sa fie omogenizata



Glazura obtinuta o pune intr-un pos/sprit de bucatarie pentru a orna biscuitii. Daca compozitia nu este suficient de lichida astfel incat sa treaca prin posh/sprit puteti sa mai adaugati apa (1-3 linguri)



Luam fiecare biscuite si il ornam cu glazura in functie de preferintele dumneavoastra. Puteti orna doar pe margine daca nu doriti sa fie prea mult zahar sau pe toata suprafata



Presaram apoi bombonele peste aceasta si le presam foarte usor cu degetul. Lasam apoi biscuitii la un loc racoros astfel incat glazura sa se intareasca iar apoi ii putem servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Lasa un comentariu Anulează răspunsul
Biscuiti fragezi cu fulgi de ciocolata (reteta cu unt)
Ingredients
Follow The Directions
Din aceasta compozitie am obtinut aproximativ 60 de biscuiti



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un bol incapator punem zaharul tos, cel vanilinat, untul si ouale (intregi plus galbenusurile) iar cu ajutorul unui tel amestecam compozitia pana la omogenizarea ingredientelor



Adaugam fulgii de ciocolata impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si cea de portocala. Amestecam compozitia cu ajutorul unui tel pentru a incorpora compozitia



Punem toata faina peste compozitie impreuna cu praful de copt si framantam aluatul cu ajutorul mainii



Aluatul trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca. Pastram aluatul in bol pe care il acoperim cu folie alimentara si il bagam la frigider pentru aproximativ 30 minute



Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale si setam cuptorul la 190 grade pe treapta de mijloc (fara ventilatie)



Luam o parte si cu ajutorul unui facalet intindem foaia astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 0,5 cm. Daca doriti biscuiti mai grosi puteti sa ii faceti la o grosime mai mare, dar trebuie tinut cont ca acestia vor mai creste la coacere



Cu ajutorul formelor incepem sa decupam aluatul, formand astfel biscuitii



Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptor la 190 grade pentru 10-15 minute, in functie de cat de rumentiti ii doriti



Dupa ce am scos biscuitii din cuptor ii lasam sa se raceasca si ne vom ocupa de decor



Pregatim ingredientele pentru glazura de zahar conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem albusurile de ou impreuna cu zeama de lamaie si le mixam pentru 1 minute la viteza medie



Adaugam apoi zaharul pudra si mixam 1 minut la viteza medie iar apoi 2-3 minute la viteza mare, astfel incat glazura sa fie omogenizata



Glazura obtinuta o pune intr-un pos/sprit de bucatarie pentru a orna biscuitii. Daca compozitia nu este suficient de lichida astfel incat sa treaca prin posh/sprit puteti sa mai adaugati apa (1-3 linguri)



Luam fiecare biscuite si il ornam cu glazura in functie de preferintele dumneavoastra. Puteti orna doar pe margine daca nu doriti sa fie prea mult zahar sau pe toata suprafata



Presaram apoi bombonele peste aceasta si le presam foarte usor cu degetul. Lasam apoi biscuitii la un loc racoros astfel incat glazura sa se intareasca iar apoi ii putem servi



Sa aveti pofta!




















































Reviewuri reteta