Budinca de vanilie caramelizata cu zmeura

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    5m (plus timpul de racire)
  • Porții
    2 Persoane

Budinca de vanilie caramelizata cu zmeura este unul dintre deserturile mele preferate, nu doar pentru faptul ca este delicios de nu te mai poti oprii din a-l savura, dar si pentru ca este foarte usor si rapid de realizat. Combinatia de zahar caramelizat sub forma de crusta impreuna cu budinca de vanilie a bunicii mele si zmeura proaspata este un desert care o data incercat, sigur va deveni si desertul dumneavoastra preferat.

Ingredientul principal in aceasta reteta este crema de vanilie iar modul ei de preparare il gasiti AICI (pentru 2 persoane este necesara doar jumatate din cantitate)

Ingredients

Preparare

Pentru aceasta reteta am folosit doua vase termorezistente cu diametrul de 8 cm intrucat vom folosi o torta cu gaz pentru a carameliza zaharul. De asemenea, crema de vanilie trebuie preparata inainte de montarea desertului iar acesta trebuie sa fie foarte putin calda

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Asezam zmeura la baza vasului/vaselor termorezistente

Pas 3

Cu ajutorul unei linguri punem crema de vanilie peste zmeura si o nivelam

Pas 4

Peste crema de vanilie vom pune un strat de zahar (10 grame)

Pas 5

Cu ajutorul unei torte caramelizam zaharul. Acesta trebuie caramelizat progresiv pentru a nu se arde. Dupa ce acesta s-a intarit adaugam inca un strat pe care il caramelizam in acelasi mod

Pas 6

Vasele se pot pune si la cuptorul electric, pe primul nivel de sus la programul de grill sau 250 grade pentru cateva minute (pana se caramelizeaza). Prin aceasta modalitate zaharul nu se va carameliza ca in cazul tortei deoarece aceasta ajunge la o temperatura de 600 grade versus 250 grade la cuptor . Totodata zmeura nu se va pastra proaspata, aceasta capatand o textura asemanatoare dulcetii.

Pas 7

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.