Chec de post cu rahat si stafide

  • Timp preparare
    20 minute
  • Timp Gătire
    1 ora

Checul de post cu rahat si stafide este un chec pufos si usor de realizat. Chiar daca este un desert de post, nu veti simti diferenta intre acesta si unul cu ingrediente de “dulce” intrucat cacaua, rahatul si stafidele fac ca acest chec sa fie delicios.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp preincalzim cuptorul la 185 grade sectiunea de jos

Pas 2

Intr-un bol incapator amestecam faina cu zaharul, praful de copt si zaharul cu aroma de rom

Pas 3

Punem apoi laptele de cocos si uleiul pe care le amestecam bine pana se omogenizeaza

Pas 4

Compozitia obtinuta se imparte in 2 boluri, cat de cat egale

Pas 5

Intr-un bol punem nuca de cocos iar in celalalt punem dulceata si cacaua

Pas 6

Amestecam bine ambele compozitii pana acestea s-au omogenizat

Pas 7

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitia cu nuca de cocos si o nivelam cu ajutorul unei spatule

Pas 8

Turnam si jumatate din compozitia cu cacao si o nivelam si pe aceasta

Pas 9

Adaugam stafidele si rahatul taiat bucatele urmand ca apoi sa turnam peste acestea compozitia ramasa cu nuca de cocos si sa o nivelam

Pas 10

Turnam si compozitia ramasa cu cacao si o nivelam iar apoi ornam cu cateva bucatele de rahat. Puteti orna si cu nuca sau stafide, in functie de preferintele dumneavoastra sau chiar omite

Pas 11

Punem tava in cuptorul preincalzit la 185 grade pentru aproximativ o ora si il lasam la racit inainte de a il taia si servi

Pas 12

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.