- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare20 min
-
Timp Gătire1 ora si 20 min
Checul marmorat este un chec cu cacao foarte pufos, delicios si aromat. Aceasta reteta face parte din caietul de retete al bunicii mele si in acesta poarta denumirea de Kek Marmorat. O reteta usoara cu un aspect delicat si foarte apetisant datorita liniilor de cacao din compozitie.
Ingredients
Preparare
Pentru o coacere mai rapida puteti sa folositi jumatate din cantitati, respectiv veti obtine un chec mai mic. Eu am optat pentru cantitatea dubla intrucat am dorit un chec mai mare (cat un cozonac) si am folosit o forma pentru cozonac cu dimensiunile de 30 x 12 cm. Aceasta reteta se poate realiza la mixer, robot de bucatarie sau la mana.



Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un vas punem margarina si zaharul pe care le amestecam/mixam pana la incorporare. Daca folositi un mixer/robot de bucatarie mixati la viteza mica pentru 2-3 minute



Adaugam ouale intregi, unul cate unul, mixand/amestecand la viteza medie



Adaugam treptat uleiul peste galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza



Punem amestecul de galbenusuri cu ulei peste compozitie si continuam sa mixam la viteza medie



Adaugam esenta de vanilie si iaurtul si continuam sa mixam la viteza maxima pana s-a omogenizat



Schimbam paleta de mixer/robot cu una pentru compozitie si adaugam jumatate din faina pe care o integram usor (la viteza mica)



Adaugam praful de copt pe compozitie si restul de faina ramas. Mixam pentru cateva minute la viteza mica pana ce compozitia s-a omogenizat



Impartim compozitia in doua parti egale si doua vase diferite. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade (fara ventilatie)



Peste jumatate din compozitie adaugam cacaua si amestecam pana aceasta s-a integrat



Tapetam cu unt si apoi cu hartie de copt o tava de cozonac si incepem sa punem alternativ din cele doua compozitii, cu ajutorul unei linguri; respectiv o lingura de compozitie alba si deasupra ei una de compozitie cu cacao, pana terminam toata compozitia



Dupa ce am terminat de pus compozitia dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, treapta cea mai de jos pentru 1 ora si 20 minute. Daca compozitia incepe sa se arda deasupra, puneti o foaie de copt peste aceasta. Facem testul cu scobitoarea pe mijlocul checului si daca mai este nevoie (scobitoarea nu este uscata) mai lasam tava in continuare la 180 grade



Sa aveti pofta!
Conclusion
13
Poate o sa iti placa si
Chec marmorat
Ingredients
Follow The Directions
Pentru o coacere mai rapida puteti sa folositi jumatate din cantitati, respectiv veti obtine un chec mai mic. Eu am optat pentru cantitatea dubla intrucat am dorit un chec mai mare (cat un cozonac) si am folosit o forma pentru cozonac cu dimensiunile de 30 x 12 cm. Aceasta reteta se poate realiza la mixer, robot de bucatarie sau la mana.



Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un vas punem margarina si zaharul pe care le amestecam/mixam pana la incorporare. Daca folositi un mixer/robot de bucatarie mixati la viteza mica pentru 2-3 minute



Adaugam ouale intregi, unul cate unul, mixand/amestecand la viteza medie



Adaugam treptat uleiul peste galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza



Punem amestecul de galbenusuri cu ulei peste compozitie si continuam sa mixam la viteza medie



Adaugam esenta de vanilie si iaurtul si continuam sa mixam la viteza maxima pana s-a omogenizat



Schimbam paleta de mixer/robot cu una pentru compozitie si adaugam jumatate din faina pe care o integram usor (la viteza mica)



Adaugam praful de copt pe compozitie si restul de faina ramas. Mixam pentru cateva minute la viteza mica pana ce compozitia s-a omogenizat



Impartim compozitia in doua parti egale si doua vase diferite. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade (fara ventilatie)



Peste jumatate din compozitie adaugam cacaua si amestecam pana aceasta s-a integrat



Tapetam cu unt si apoi cu hartie de copt o tava de cozonac si incepem sa punem alternativ din cele doua compozitii, cu ajutorul unei linguri; respectiv o lingura de compozitie alba si deasupra ei una de compozitie cu cacao, pana terminam toata compozitia



Dupa ce am terminat de pus compozitia dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, treapta cea mai de jos pentru 1 ora si 20 minute. Daca compozitia incepe sa se arda deasupra, puneti o foaie de copt peste aceasta. Facem testul cu scobitoarea pe mijlocul checului si daca mai este nevoie (scobitoarea nu este uscata) mai lasam tava in continuare la 180 grade



Sa aveti pofta!
Lasa un comentariu