Chec marmorat

  • Timp preparare
    20 min
  • Timp Gătire
    1 ora si 20 min

Checul marmorat este un chec cu cacao foarte pufos, delicios si aromat. Aceasta reteta face parte din caietul de retete al bunicii mele si in acesta poarta denumirea de Kek Marmorat. O reteta usoara cu un aspect delicat si foarte apetisant datorita liniilor de cacao din compozitie.

Ingredients

Preparare

Pentru o coacere mai rapida puteti sa folositi jumatate din cantitati, respectiv veti obtine un chec mai mic. Eu am optat pentru cantitatea dubla intrucat am dorit un chec mai mare (cat un cozonac) si am folosit o forma pentru cozonac cu dimensiunile de 30 x 12 cm. Aceasta reteta se poate realiza la mixer, robot de bucatarie sau la mana.

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Intr-un vas punem margarina si zaharul pe care le amestecam/mixam pana la incorporare. Daca folositi un mixer/robot de bucatarie mixati la viteza mica pentru 2-3 minute

Pas 3

Adaugam ouale intregi, unul cate unul, mixand/amestecand la viteza medie

Pas 4

Adaugam treptat uleiul peste galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza

Pas 5

Punem amestecul de galbenusuri cu ulei peste compozitie si continuam sa mixam la viteza medie

Pas 6

Adaugam esenta de vanilie si iaurtul si continuam sa mixam la viteza maxima pana s-a omogenizat

Pas 7

Schimbam paleta de mixer/robot cu una pentru compozitie si adaugam jumatate din faina pe care o integram usor (la viteza mica)

Pas 8

Adaugam praful de copt pe compozitie si restul de faina ramas. Mixam pentru cateva minute la viteza mica pana ce compozitia s-a omogenizat

Pas 9

Impartim compozitia in doua parti egale si doua vase diferite. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade (fara ventilatie)

Pas 10

Peste jumatate din compozitie adaugam cacaua si amestecam pana aceasta s-a integrat

Pas 11

Tapetam cu unt si apoi cu hartie de copt o tava de cozonac si incepem sa punem alternativ din cele doua compozitii, cu ajutorul unei linguri; respectiv o lingura de compozitie alba si deasupra ei una de compozitie cu cacao, pana terminam toata compozitia

Pas 12

Dupa ce am terminat de pus compozitia dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, treapta cea mai de jos pentru 1 ora si 20 minute. Daca compozitia incepe sa se arda deasupra, puneti o foaie de copt peste aceasta. Facem testul cu scobitoarea pe mijlocul checului si daca mai este nevoie (scobitoarea nu este uscata) mai lasam tava in continuare la 180 grade

Pas 13

Sa aveti pofta!

Conclusion

13

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.