- Bucatarie: Traditionala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire1 ora
-
Porții6 Persoane
Checul din albusuri de ou este o prajitura pufoasa si totodata foarte rapida si usoara. Datorita spumei de bezea are un aspect foarte delicat, moale si cu o textura ce ti se topeste in gura. Reteta este preluata din caietul bunicii, ce obisnuia sa il faca cu rahat dar se poate inlocuii cu nuci, fructe confiate sau uscate. Las la alegerea si apreciera dumneavoastra in ce combinatie este cel mai gustos. Pentru mine, gustul copilariei este cel cu rahat si de aceea am ales sa va prezint aceasta varianta.
Ingredients
Preparare
Sfatul meu pentru a profita de timpul in care vom pregati compozitia, este ca inainte de a ne apuca de aceasta sa puneti cuptorul la preincalzit la 170 grade celsius



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Punem albusurile intr-un vas impreuna cu sarea si le amestecam la viteza maxima timp de 1 minut pana ce albusurile incep sa aiba un aspect de spumos. Pentru acest pas se poate folosi mixerul sau un robot de bucatarie dar se poate face si la mana ajutandu-ne de un tel de bucatarie



Peste albusuri incepem sa adaugam treptat zaharul cu ajutorul unei linguri, amestecand mereu la viteza mare. Daca folositi un robot de bucatarie (sau mixer) acestea trebuiesc amestecate la viteza maxima pentru aproximativ 2-3 minute pana ce zaharul s-a incorporat si am obtinut o spuma ca de bezea, care nu curge (precum cea din poza). Mixerul (sau robotul) se opreste odata ce spuma dorita a fost obtinuta



In vasul in care am pus faina adaugam praful de copt si cu ajutorul unei lingurite il incorporam



Pentru acest pas, daca folositi un robot de bucatarie, schimbati paleta de mixare, inlocuind cea pentru albus cu cea pentru o compozitie mai densa. Daca folositi un tel, inlocuiti-l pe acesta cu o spatula sau o lingura. Pornim robotul la o viteza mica si adaugam treptat cu ajutorul unei linguri amestecul de faina si praf de copt pana il terminam. Mentinem robotul pornit pana ce totul se omogenizeaza, pe viteza mica timp de 2-3 minute



Dupa ce faina s-a omogenizat in compozitie adaugam coaja de portocala si esenta de vanilie si le incorporam si pe acestea mentinand robotul la viteza mica pentru inca 1-2 minute. Oprim robotul si scoatem vasul in care se afla compozitia



Intr-o tava de chec (30cm x 12 cm x 8 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitie si o nivelam cu ajutorul unei linguri /spatule



Peste compozitie adaugam rahatul care a fost taiat si dat prin putina faina. Acest pas este necesar pentru ca rahatul sa nu ajunga pe fundul tavii



Adaugam si compozitia ramasa si o nivelam cu ajutorul unei spatule



Tava se pune in cuptorul preincalzit la 170 de grade celsius, in sectiunea de mijloc pentru aproximativ 1 ora sau pana acesta s-a intarit deasupra. Daca observati ca partea de sus incepe sa se arda, puneti o foaie de copt deasupra tavii. In cazul cuptorului meu am pus-o dupa ce au trecut 30 minute. Recomandarea mea, intrucat cuptoarele difera intre ele, sa incercati checul (daca crusta de deasupra este intarita si usor crapata) dupa 50-55 de minute cu o scobitoare si daca aceasta este curata il puteti scoate din cuptor



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Chec pufos din albusuri de ou cu rahat
Ingredients
Follow The Directions
Sfatul meu pentru a profita de timpul in care vom pregati compozitia, este ca inainte de a ne apuca de aceasta sa puneti cuptorul la preincalzit la 170 grade celsius



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Punem albusurile intr-un vas impreuna cu sarea si le amestecam la viteza maxima timp de 1 minut pana ce albusurile incep sa aiba un aspect de spumos. Pentru acest pas se poate folosi mixerul sau un robot de bucatarie dar se poate face si la mana ajutandu-ne de un tel de bucatarie



Peste albusuri incepem sa adaugam treptat zaharul cu ajutorul unei linguri, amestecand mereu la viteza mare. Daca folositi un robot de bucatarie (sau mixer) acestea trebuiesc amestecate la viteza maxima pentru aproximativ 2-3 minute pana ce zaharul s-a incorporat si am obtinut o spuma ca de bezea, care nu curge (precum cea din poza). Mixerul (sau robotul) se opreste odata ce spuma dorita a fost obtinuta



In vasul in care am pus faina adaugam praful de copt si cu ajutorul unei lingurite il incorporam



Pentru acest pas, daca folositi un robot de bucatarie, schimbati paleta de mixare, inlocuind cea pentru albus cu cea pentru o compozitie mai densa. Daca folositi un tel, inlocuiti-l pe acesta cu o spatula sau o lingura. Pornim robotul la o viteza mica si adaugam treptat cu ajutorul unei linguri amestecul de faina si praf de copt pana il terminam. Mentinem robotul pornit pana ce totul se omogenizeaza, pe viteza mica timp de 2-3 minute



Dupa ce faina s-a omogenizat in compozitie adaugam coaja de portocala si esenta de vanilie si le incorporam si pe acestea mentinand robotul la viteza mica pentru inca 1-2 minute. Oprim robotul si scoatem vasul in care se afla compozitia



Intr-o tava de chec (30cm x 12 cm x 8 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitie si o nivelam cu ajutorul unei linguri /spatule



Peste compozitie adaugam rahatul care a fost taiat si dat prin putina faina. Acest pas este necesar pentru ca rahatul sa nu ajunga pe fundul tavii



Adaugam si compozitia ramasa si o nivelam cu ajutorul unei spatule



Tava se pune in cuptorul preincalzit la 170 de grade celsius, in sectiunea de mijloc pentru aproximativ 1 ora sau pana acesta s-a intarit deasupra. Daca observati ca partea de sus incepe sa se arda, puneti o foaie de copt deasupra tavii. In cazul cuptorului meu am pus-o dupa ce au trecut 30 minute. Recomandarea mea, intrucat cuptoarele difera intre ele, sa incercati checul (daca crusta de deasupra este intarita si usor crapata) dupa 50-55 de minute cu o scobitoare si daca aceasta este curata il puteti scoate din cuptor



Sa aveti pofta!
Lasa un comentariu