- Bucatarie: internationala
- Dificultate: medie


-
Timp preparare40 minute
Cheesecake-ul cu visine este un desert delicios si aromat ce are la baza un strat de biscuiti urmat de o crema pufoasa de branza si un jeleu din visine. Realizarea acestui desert este fara coacere si este ideal pentru a fi servit rece de la frigider atat in zilele toride de vara cat si cu orice ocazie. Desi este o reteta care necesita timp pentru realizarea ei intrucat nu se coace la cuptor, asteptarea este bine meritata pentru a manca acest desert si a cere inca o portie.
Ingredients
Preparare
Pentru aceasta reteta am folosit o forma rotunda cu margini detasabile si diametrul de 30 cm



Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un vas incapator turnam untul topit si putin racit peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana la omogenizare



Intr-o forma cu margini detasabile punem biscuitii cu unt si cu ajutorul unei linguri uniformizam si presam compozitia astfel incat sa acopere toata suprafata



Punem tava la frigider pentru 30 minute pentru ca blatul sa se intareasca



Dupa ce au trecut 15 minute ne vom ocupa de crema. Pregatim ingredientele pentru aceasta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem branza de vaci impreuna cu zaharul pudra si amestecam pentru 2 minute la viteza medie si apoi pentru inca cateva minute la viteza maxima



Adaugam treptat si frisca lichida de la frigider mixand la viteza maxima



Punem si coaja de lamaie peste compozitie si mixam pentru inca 1 minut



Separat peste apa rece adaugam gelatina pe care o amestecam putin cu o lingurita si o lasam sa stea timp de 10 minute



Dupa ce au trecut cele 10 minute, turnam laptele fierbinte peste gelatina si le amestecam



Adaugam gelatina cu laptele peste compozitia de branza cu frisca si cu ajutorul unei spatule/linguri o omogenizam



Dupa ce au trecut cele 30 minute scoate blatul de la frigider si adaugam peste acesta crema obtinuta anterior



Uniformizam crema in tava rotunda si o punem la frigider pentru 5-6 ore



Dupa ce au trecut cele 5 ore ne vom ocupa de jeleul de deasupra cheesecake-ului. Pregatim ingredientele pentru acesta conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Eu am folosit visine din compot insa puteti folosi si visine congelate sau alte fructe, in functie de preferintele dumneavoastra



Intr-o craticioara mica punem fructele si zaharul. Punem craticioara pe aragaz la foc mediu si o lasam sa fiarba pentru aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce au trecut cele 5 minute luam craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca, aproximativ 10 minute



In bolul cu apa rece adaugam gelatina, amestecam cu o lingurita si o lasam sa stea pentru 10 minute



Pasam fructele cu ajutorul unui blender pana ce acestea au devenit ca o pasta



Dupa ce au trecut cele 10 minute adaugam gelatina peste fructe si amestecam pana se incorporeaza



Turnam compozitia peste crema de branza si o punem la frigider pentru minim 1 ora. Inainte de a o taia si servi, cu ajutorul unui cutit desprindeti usor marginile cheesecake-ului de tava pentru a evita ca aceasta sa se crape



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Cheesecake cu visine fara coacere
Ingredients
Follow The Directions
Pentru aceasta reteta am folosit o forma rotunda cu margini detasabile si diametrul de 30 cm



Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un vas incapator turnam untul topit si putin racit peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana la omogenizare



Intr-o forma cu margini detasabile punem biscuitii cu unt si cu ajutorul unei linguri uniformizam si presam compozitia astfel incat sa acopere toata suprafata



Punem tava la frigider pentru 30 minute pentru ca blatul sa se intareasca



Dupa ce au trecut 15 minute ne vom ocupa de crema. Pregatim ingredientele pentru aceasta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem branza de vaci impreuna cu zaharul pudra si amestecam pentru 2 minute la viteza medie si apoi pentru inca cateva minute la viteza maxima



Adaugam treptat si frisca lichida de la frigider mixand la viteza maxima



Punem si coaja de lamaie peste compozitie si mixam pentru inca 1 minut



Separat peste apa rece adaugam gelatina pe care o amestecam putin cu o lingurita si o lasam sa stea timp de 10 minute



Dupa ce au trecut cele 10 minute, turnam laptele fierbinte peste gelatina si le amestecam



Adaugam gelatina cu laptele peste compozitia de branza cu frisca si cu ajutorul unei spatule/linguri o omogenizam



Dupa ce au trecut cele 30 minute scoate blatul de la frigider si adaugam peste acesta crema obtinuta anterior



Uniformizam crema in tava rotunda si o punem la frigider pentru 5-6 ore



Dupa ce au trecut cele 5 ore ne vom ocupa de jeleul de deasupra cheesecake-ului. Pregatim ingredientele pentru acesta conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Eu am folosit visine din compot insa puteti folosi si visine congelate sau alte fructe, in functie de preferintele dumneavoastra



Intr-o craticioara mica punem fructele si zaharul. Punem craticioara pe aragaz la foc mediu si o lasam sa fiarba pentru aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce au trecut cele 5 minute luam craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca, aproximativ 10 minute



In bolul cu apa rece adaugam gelatina, amestecam cu o lingurita si o lasam sa stea pentru 10 minute



Pasam fructele cu ajutorul unui blender pana ce acestea au devenit ca o pasta



Dupa ce au trecut cele 10 minute adaugam gelatina peste fructe si amestecam pana se incorporeaza



Turnam compozitia peste crema de branza si o punem la frigider pentru minim 1 ora. Inainte de a o taia si servi, cu ajutorul unui cutit desprindeti usor marginile cheesecake-ului de tava pentru a evita ca aceasta sa se crape



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu