- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire2 ore si 20 minute
-
Porții2 Persoane
Coastele de porc (scaricica) sunt pentru mine numarul 1 in topul preparatelor din carne de porc pe care nu le-as refuza chiar daca ar trebuii sa le mananc zilnic. Fragezimea carnii dupa ce au stat la cuptor care pur si simplu se desprind de pe oase, dulceata data de sosul in care s-au marinat si aroma carnii data de gatirea lenta sunt combinatia ideala atat pentru pranz cat si pentru cina.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un vas incapator vom pune toate ingredientele pentru marinat: sucul de lamaie, uleiul de masline, otetul balsamic, mierea, pasta de ardei, boia, oregano, mustarul, sosul barbeque, pasta de rosii, sarea, piperul si crenguta de rozmarin pe care le amestecam pana se omogenizeaza devenind o pasta putin densa



Punem scaricica intr-o tava de copt si presaram peste aceasta sare si piper dupa gust. Apoi cu ajutorul unei pensule punem sosul pentru marinat pe toata suprafata bucatii de carne si o punem la frigider pentru minim 1 ora. Eu am lasat-o peste noapte la marinat. Dupa ce au trecut 45 minute din ora in care carnea a stat la marinat, setam cuptorul la preincalzire la 160 grade



Scoatem carnea din frigider iar intr-un vas mic amestecam vinul cu apa si le adaugam de-o parte si de alta a carnii astfel incat cu ajutorul unei pensule, sa diluam surplusul (de langa carne) de sos pentru marinat.



Deasupra tavii punem o hartie de copt pe care o rotim la colturi astfel incat aceasta sa fie cat de cat fixa pe deasupra. Apoi punem tava la cuptor pe treapta din mijloc la 160 grade pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore scoatem tava de la cuptor, inlaturam foaia de copt si mai lasam tava la cuptor pentru inca 15-20 minute pana aceasta s-a rumenit deasupra



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Coaste la cuptor ( scaricica / piept de porc )
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un vas incapator vom pune toate ingredientele pentru marinat: sucul de lamaie, uleiul de masline, otetul balsamic, mierea, pasta de ardei, boia, oregano, mustarul, sosul barbeque, pasta de rosii, sarea, piperul si crenguta de rozmarin pe care le amestecam pana se omogenizeaza devenind o pasta putin densa



Punem scaricica intr-o tava de copt si presaram peste aceasta sare si piper dupa gust. Apoi cu ajutorul unei pensule punem sosul pentru marinat pe toata suprafata bucatii de carne si o punem la frigider pentru minim 1 ora. Eu am lasat-o peste noapte la marinat. Dupa ce au trecut 45 minute din ora in care carnea a stat la marinat, setam cuptorul la preincalzire la 160 grade



Scoatem carnea din frigider iar intr-un vas mic amestecam vinul cu apa si le adaugam de-o parte si de alta a carnii astfel incat cu ajutorul unei pensule, sa diluam surplusul (de langa carne) de sos pentru marinat.



Deasupra tavii punem o hartie de copt pe care o rotim la colturi astfel incat aceasta sa fie cat de cat fixa pe deasupra. Apoi punem tava la cuptor pe treapta din mijloc la 160 grade pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore scoatem tava de la cuptor, inlaturam foaia de copt si mai lasam tava la cuptor pentru inca 15-20 minute pana aceasta s-a rumenit deasupra



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu