- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare30 minute
-
Timp Gătire25 minute
Cornuletele umplute cu rahat cu aroma de fructe sunt un desert pe care orice gospodina l-a facut macar o data, fiind una dintre cele mai populare retete “de familie” transmisa din generatie in generatie si pe care le puteti prepara pentru orice ocazie. Este o reteta rapida si foarte usoara, atat de usoara incat se poate realiza chiar si de un copil.
Ingredients
Preparare
Din aceasta compozitie am obtinut aproximativ 60 de cornulete.



Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un vas incapator punem untul, zaharul pudra impreuna cu cel vanilat si coaja de lamaie



Cu ajutorul unui tel amestestecam putin compozitia pentru a omogeniza ingredientele



Adaugam smantana pe care o incorporam amestecand in continuare cu telul/lingura



Peste compozitia obtinuta punem praful de copt si incepem sa adaugam treptat faina



Amestecam cu un tel pana ce compozitia s-a ingroasat iar apoi cu o spatula/lingura pana ce toate ingredientele s-au incorporat



Compozitia obtinuta o facem sub forma de bila, o infasuram intr-un plastic si o dam la congelator pentru 30 minute (1h la frigider)



Dupa ce am scos aluatul de la congelator/frigider punem putina faina pe masa de lucru si impartim aluatul in 8 parti egale, Pentur a castiga timp, setam cuptorul la 180 grade pe treapta din mijloc



Luam o parte si o modelam sub forma de bila, iar apoi cu ajutorul unui sucitor o intindem sub o forma rotunda. Pentru a avea cornulete cat de cat egale, eu am folosit o farfurie adanca (pe margine am pus putina faina) si intoarsa am folosit-o pentur a crea un cerc.



Am inalturat excesul de aluat iar apoi am impartit cercur in 8 parti (precum in poza)



Pe fiecare "felie" am pus cate o bucatica de rahat si le-am rulat de la exterior spre interior, cat mai stranse



Dupa ce am terminat de format cornuletele, le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 minute (treapta din mijloc a cuptorului)



Cornuletele se pot lasa mai mult daca doriti sa fie mai crocante si totodata daca le doriti mai rumenite le puteti lasa cateva minute pe programul cu venitlatie. Dupa ce s-au racit, dam conuletele prin zaharul pudra si le putem servi cu orice ocazie.



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Cornulete cu rahat (reteta cu unt si smantana)
Ingredients
Follow The Directions
Din aceasta compozitie am obtinut aproximativ 60 de cornulete.



Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un vas incapator punem untul, zaharul pudra impreuna cu cel vanilat si coaja de lamaie



Cu ajutorul unui tel amestestecam putin compozitia pentru a omogeniza ingredientele



Adaugam smantana pe care o incorporam amestecand in continuare cu telul/lingura



Peste compozitia obtinuta punem praful de copt si incepem sa adaugam treptat faina



Amestecam cu un tel pana ce compozitia s-a ingroasat iar apoi cu o spatula/lingura pana ce toate ingredientele s-au incorporat



Compozitia obtinuta o facem sub forma de bila, o infasuram intr-un plastic si o dam la congelator pentru 30 minute (1h la frigider)



Dupa ce am scos aluatul de la congelator/frigider punem putina faina pe masa de lucru si impartim aluatul in 8 parti egale, Pentur a castiga timp, setam cuptorul la 180 grade pe treapta din mijloc



Luam o parte si o modelam sub forma de bila, iar apoi cu ajutorul unui sucitor o intindem sub o forma rotunda. Pentru a avea cornulete cat de cat egale, eu am folosit o farfurie adanca (pe margine am pus putina faina) si intoarsa am folosit-o pentur a crea un cerc.



Am inalturat excesul de aluat iar apoi am impartit cercur in 8 parti (precum in poza)



Pe fiecare "felie" am pus cate o bucatica de rahat si le-am rulat de la exterior spre interior, cat mai stranse



Dupa ce am terminat de format cornuletele, le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 minute (treapta din mijloc a cuptorului)



Cornuletele se pot lasa mai mult daca doriti sa fie mai crocante si totodata daca le doriti mai rumenite le puteti lasa cateva minute pe programul cu venitlatie. Dupa ce s-au racit, dam conuletele prin zaharul pudra si le putem servi cu orice ocazie.



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu