Cornulete cu rahat (reteta cu unt si smantana)

  • Timp preparare
    30 minute
  • Timp Gătire
    25 minute

Cornuletele umplute cu rahat cu aroma de fructe sunt un desert pe care orice gospodina l-a facut macar o data, fiind una dintre cele mai populare retete “de familie” transmisa din generatie in generatie si pe care le puteti prepara pentru orice ocazie. Este o reteta rapida si foarte usoara, atat de usoara incat se poate realiza chiar si de un copil.

Ingredients

Preparare

Din aceasta compozitie am obtinut aproximativ 60 de cornulete.

Pas 1

Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 2

Intr-un vas incapator punem untul, zaharul pudra impreuna cu cel vanilat si coaja de lamaie

Pas 3

Cu ajutorul unui tel amestestecam putin compozitia pentru a omogeniza ingredientele

Pas 4

Adaugam smantana pe care o incorporam amestecand in continuare cu telul/lingura

Pas 5

Peste compozitia obtinuta punem praful de copt si incepem sa adaugam treptat faina

Pas 6

Amestecam cu un tel pana ce compozitia s-a ingroasat iar apoi cu o spatula/lingura pana ce toate ingredientele s-au incorporat

Pas 7

Compozitia obtinuta o facem sub forma de bila, o infasuram intr-un plastic si o dam la congelator pentru 30 minute (1h la frigider)

Pas 8

Dupa ce am scos aluatul de la congelator/frigider punem putina faina pe masa de lucru si impartim aluatul in 8 parti egale, Pentur a castiga timp, setam cuptorul la 180 grade pe treapta din mijloc

Pas 9

Luam o parte si o modelam sub forma de bila, iar apoi cu ajutorul unui sucitor o intindem sub o forma rotunda. Pentru a avea cornulete cat de cat egale, eu am folosit o farfurie adanca (pe margine am pus putina faina) si intoarsa am folosit-o pentur a crea un cerc.

Pas 10

Am inalturat excesul de aluat iar apoi am impartit cercur in 8 parti (precum in poza)

Pas 11

Pe fiecare "felie" am pus cate o bucatica de rahat si le-am rulat de la exterior spre interior, cat mai stranse

Pas 12

Dupa ce am terminat de format cornuletele, le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 minute (treapta din mijloc a cuptorului)

Pas 13

Cornuletele se pot lasa mai mult daca doriti sa fie mai crocante si totodata daca le doriti mai rumenite le puteti lasa cateva minute pe programul cu venitlatie. Dupa ce s-au racit, dam conuletele prin zaharul pudra si le putem servi cu orice ocazie.

Pas 14

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.