- Bucatarie: Mexicana
- Dificultate: usoara


-
Timp Gătire15 minute
-
Porții2 Persoane
Guacamole este o salata ce ofera prospetime datorita patrunjelului si a mentei cat si o cremozitate data de fructul de avocado care este ingredientul principal. Aceasta reteta isi are originea in Mexic si este una foarte simpla ce poate fi servita atat ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de nachos sau pita/paine.
Ingredients
Preparare
Recomandarea pentru alegerea fructului de avocado in pepararea retetei este sa fie putin moale la atingerea prin presarea cu degetul pe coaja fructului. Totodata, pentru a putea fi servita imediat ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Alegem doar frunzele de la patrunjel si le tocam (nu foarte marunt)



Fructele de avocado se taie cu ajutorul unui cutit pe jumatate, samburele se inlatura cu un cutit sau o lingura



Inlaturati coaja de pe miezul fructului (cu o lingura) si tocati miezul in bucati mai mici avand grija sa nu il facem pasta. Peste avocado taiat adaugam sucul de la o lamaie pentru a evita oxidarea acestuia



Separat vom taia ceapa verde, in functie de cat de mari sunt acestea, cantitatea poate fi modificata



Taiem rosiile cubulete, eu am folosit o singura rosie de 100g care a fost suficienta. Puteti pune si 2 rosii daca doriti acestea nu vor schimba gustul salatei



Intr-un bol punem fructul de avocado, rosiile, ceapa verde, patrunjelul, sare si piperul (dupa gust) pe care le amestecam cu ajutorul unei linguri/furculite. Pentru decor si prospetime am adaugat cateva frunze de menta care se imbina perfect cu celelalte ingrediente si fac ca acest preparat sa fie foarte savuros si aromat



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Guacamole
Ingredients
Follow The Directions
Recomandarea pentru alegerea fructului de avocado in pepararea retetei este sa fie putin moale la atingerea prin presarea cu degetul pe coaja fructului. Totodata, pentru a putea fi servita imediat ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Alegem doar frunzele de la patrunjel si le tocam (nu foarte marunt)



Fructele de avocado se taie cu ajutorul unui cutit pe jumatate, samburele se inlatura cu un cutit sau o lingura



Inlaturati coaja de pe miezul fructului (cu o lingura) si tocati miezul in bucati mai mici avand grija sa nu il facem pasta. Peste avocado taiat adaugam sucul de la o lamaie pentru a evita oxidarea acestuia



Separat vom taia ceapa verde, in functie de cat de mari sunt acestea, cantitatea poate fi modificata



Taiem rosiile cubulete, eu am folosit o singura rosie de 100g care a fost suficienta. Puteti pune si 2 rosii daca doriti acestea nu vor schimba gustul salatei



Intr-un bol punem fructul de avocado, rosiile, ceapa verde, patrunjelul, sare si piperul (dupa gust) pe care le amestecam cu ajutorul unei linguri/furculite. Pentru decor si prospetime am adaugat cateva frunze de menta care se imbina perfect cu celelalte ingrediente si fac ca acest preparat sa fie foarte savuros si aromat



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu