Guacamole

  • Timp Gătire
    15 minute
  • Porții
    2 Persoane

Guacamole este o salata ce ofera prospetime datorita patrunjelului si a mentei cat si o cremozitate data de fructul de avocado care este ingredientul principal. Aceasta reteta isi are originea in Mexic si este una foarte simpla ce poate fi servita atat ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de nachos sau pita/paine.

Ingredients

Preparare

Recomandarea pentru alegerea fructului de avocado in pepararea retetei este sa fie putin moale la atingerea prin presarea cu degetul pe coaja fructului. Totodata, pentru a putea fi servita imediat ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Alegem doar frunzele de la patrunjel si le tocam (nu foarte marunt)

Pas 3

Fructele de avocado se taie cu ajutorul unui cutit pe jumatate, samburele se inlatura cu un cutit sau o lingura

Pas 4

Inlaturati coaja de pe miezul fructului (cu o lingura) si tocati miezul in bucati mai mici avand grija sa nu il facem pasta. Peste avocado taiat adaugam sucul de la o lamaie pentru a evita oxidarea acestuia

Pas 5

Separat vom taia ceapa verde, in functie de cat de mari sunt acestea, cantitatea poate fi modificata

Pas 6

Taiem rosiile cubulete, eu am folosit o singura rosie de 100g care a fost suficienta. Puteti pune si 2 rosii daca doriti acestea nu vor schimba gustul salatei

Pas 7

Intr-un bol punem fructul de avocado, rosiile, ceapa verde, patrunjelul, sare si piperul (dupa gust) pe care le amestecam cu ajutorul unei linguri/furculite. Pentru decor si prospetime am adaugat cateva frunze de menta care se imbina perfect cu celelalte ingrediente si fac ca acest preparat sa fie foarte savuros si aromat

Pas 8

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.