- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire10 minute
Hamburgerul face parte din cele mai cunoscute preparate fast-food ce are o istorie disputata avand in vedere originea ei: Germania versus SUA. Termenul de “hamburger” este un derivat al orasului Hamburg din Germania si este definit ca avand un continut de: carne de vita, chifla, salata, bacon, maioneza, muraturi; in timp ce termenul “burger” este definit un tip de hamburger dar cu alte tipuri de carne precum curcan, miel si altele.
In bucataria noastra a devenit deja un preparat tot mai des intalnit atat la un gratar cat si la restaurante si targuri avand in vedere usurinta de realizare a acestuia.
Pentru aceasta reteta am folosi chifle pentru burger facute in casa. Reteta o puteti gasi AICI.
Ingredients
Preparare



Vom incepe cu ingredientele pentru maioneza confom sectiunii Ingrediente dar daca doriti sa o folositi pe cea din comert, puteti sari la pasul 6



Intr-un pahar inalt se pune pune oul, sarea, sucul de lamaie si mustarul



Adaugam apoi si uleiul peste acestea



La baza vasului/paharului asezam blenderul vertical si il lasam pentru cateva secunde la viteza maxima si incet incepem sa ridicam blenderul pentru a se forma maioneza. Cand ajungeti cu belenderul la suprafata maionezei, incepeti sa il lasati si in jos pana aceasta s-a omogenizat



Punem maioneza intr-un bol si o lasam la frigider pana ne vom ocupa de sosul pentru burger



Separat punem ingredientele dorite pentru continutul burgerului. Eu am ales sa folosesc carne de vita, mustar cu miere, bacon, felii de cascaval, castravete murat, rosie, salata si maioneza preparata anterior



Intr-un bol mic vom face sosul pentru burger. Punem putin mustar cu miere si maioneza pe care le amestecam pana la omogenizare. Daca doriti mai mult sau mai putin sos proportia este 1 parte mustar si 3 de maioneza



Sosul se pune la frigider pana ne vom ocupa de montarea burgerului



Cu ajutorul unei lingurite presam carnea in mijloc pentru a face o mica adancitura. Acest lucru ajuta carnea sa nu se umfle in timpul gatirii



Taiem apoi cateva felii de castravete, rosie si pregatim frunzele de salata



Intr-o tigaie incinsa de tip grill/normala punem carnea de burger, o asezonam cu sare si piper si o lasam sa se gateasca timp de 5 minute pe fiecare parte. In functie de preferintele dumneavoastra o puteti lasa mai mult daca doriti sa fie bine gatita/well done (aproximativ 7 minute) sau mai putin pentru un nivel de gatire rare (3-4 minute)



Taiem chifla pe jumatate si o ungem interiorul acesteia (ambele bucati) cu putin unt



Dupa ce am intors burgerul pe cealalta parte, punem feliile de cascaval peste acesta si alaturi baconul impreuna cu chifla (cu partea unsa in jos) pana s-au rumenit foarte putin



Peste ambele bucati de chifla punem sosul de mustar cu maioneza astfel incat sa acoperim toata suprafata chiflei



Adaugam peste sectiunea de jos a chiflei si bucatiile de castravete murat



Peste acesta punem salata si feliile de rosii



Carnea de burger se aseaza peste rosii iar deasupra acesteia punem baconul si cealalta jumatate de chifla. Burgerul este gata



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Hamburger de vita cu chifla facuta in casa
Ingredients
Follow The Directions



Vom incepe cu ingredientele pentru maioneza confom sectiunii Ingrediente dar daca doriti sa o folositi pe cea din comert, puteti sari la pasul 6



Intr-un pahar inalt se pune pune oul, sarea, sucul de lamaie si mustarul



Adaugam apoi si uleiul peste acestea



La baza vasului/paharului asezam blenderul vertical si il lasam pentru cateva secunde la viteza maxima si incet incepem sa ridicam blenderul pentru a se forma maioneza. Cand ajungeti cu belenderul la suprafata maionezei, incepeti sa il lasati si in jos pana aceasta s-a omogenizat



Punem maioneza intr-un bol si o lasam la frigider pana ne vom ocupa de sosul pentru burger



Separat punem ingredientele dorite pentru continutul burgerului. Eu am ales sa folosesc carne de vita, mustar cu miere, bacon, felii de cascaval, castravete murat, rosie, salata si maioneza preparata anterior



Intr-un bol mic vom face sosul pentru burger. Punem putin mustar cu miere si maioneza pe care le amestecam pana la omogenizare. Daca doriti mai mult sau mai putin sos proportia este 1 parte mustar si 3 de maioneza



Sosul se pune la frigider pana ne vom ocupa de montarea burgerului



Cu ajutorul unei lingurite presam carnea in mijloc pentru a face o mica adancitura. Acest lucru ajuta carnea sa nu se umfle in timpul gatirii



Taiem apoi cateva felii de castravete, rosie si pregatim frunzele de salata



Intr-o tigaie incinsa de tip grill/normala punem carnea de burger, o asezonam cu sare si piper si o lasam sa se gateasca timp de 5 minute pe fiecare parte. In functie de preferintele dumneavoastra o puteti lasa mai mult daca doriti sa fie bine gatita/well done (aproximativ 7 minute) sau mai putin pentru un nivel de gatire rare (3-4 minute)



Taiem chifla pe jumatate si o ungem interiorul acesteia (ambele bucati) cu putin unt



Dupa ce am intors burgerul pe cealalta parte, punem feliile de cascaval peste acesta si alaturi baconul impreuna cu chifla (cu partea unsa in jos) pana s-au rumenit foarte putin



Peste ambele bucati de chifla punem sosul de mustar cu maioneza astfel incat sa acoperim toata suprafata chiflei



Adaugam peste sectiunea de jos a chiflei si bucatiile de castravete murat



Peste acesta punem salata si feliile de rosii



Carnea de burger se aseaza peste rosii iar deasupra acesteia punem baconul si cealalta jumatate de chifla. Burgerul este gata



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu