Hamburger de vita cu chifla facuta in casa

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    10 minute

Hamburgerul face parte din cele mai cunoscute preparate fast-food ce are o istorie disputata avand in vedere originea ei: Germania versus SUA. Termenul de “hamburger” este un derivat al orasului Hamburg din Germania si este definit ca avand un continut de: carne de vita, chifla, salata, bacon, maioneza, muraturi; in timp ce termenul “burger” este definit un tip de hamburger dar cu alte tipuri de carne precum curcan, miel si altele.

In bucataria noastra a devenit deja un preparat tot mai des intalnit atat la un gratar cat si la restaurante si targuri avand in vedere usurinta de realizare a acestuia.

Pentru aceasta reteta am folosi chifle pentru burger facute in casa. Reteta o puteti gasi AICI.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Vom incepe cu ingredientele pentru maioneza confom sectiunii Ingrediente dar daca doriti sa o folositi pe cea din comert, puteti sari la pasul 6

Pas 2

Intr-un pahar inalt se pune pune oul, sarea, sucul de lamaie si mustarul

Pas 3

Adaugam apoi si uleiul peste acestea

Pas 4

La baza vasului/paharului asezam blenderul vertical si il lasam pentru cateva secunde la viteza maxima si incet incepem sa ridicam blenderul pentru a se forma maioneza. Cand ajungeti cu belenderul la suprafata maionezei, incepeti sa il lasati si in jos pana aceasta s-a omogenizat

Pas 5

Punem maioneza intr-un bol si o lasam la frigider pana ne vom ocupa de sosul pentru burger

Pas 6

Separat punem ingredientele dorite pentru continutul burgerului. Eu am ales sa folosesc carne de vita, mustar cu miere, bacon, felii de cascaval, castravete murat, rosie, salata si maioneza preparata anterior

Pas 7

Intr-un bol mic vom face sosul pentru burger. Punem putin mustar cu miere si maioneza pe care le amestecam pana la omogenizare. Daca doriti mai mult sau mai putin sos proportia este 1 parte mustar si 3 de maioneza

Pas 8

Sosul se pune la frigider pana ne vom ocupa de montarea burgerului

Pas 9

Cu ajutorul unei lingurite presam carnea in mijloc pentru a face o mica adancitura. Acest lucru ajuta carnea sa nu se umfle in timpul gatirii

Pas 10

Taiem apoi cateva felii de castravete, rosie si pregatim frunzele de salata

Pas 11

Intr-o tigaie incinsa de tip grill/normala punem carnea de burger, o asezonam cu sare si piper si o lasam sa se gateasca timp de 5 minute pe fiecare parte. In functie de preferintele dumneavoastra o puteti lasa mai mult daca doriti sa fie bine gatita/well done (aproximativ 7 minute) sau mai putin pentru un nivel de gatire rare (3-4 minute)

Pas 12

Taiem chifla pe jumatate si o ungem interiorul acesteia (ambele bucati) cu putin unt

Pas 13

Dupa ce am intors burgerul pe cealalta parte, punem feliile de cascaval peste acesta si alaturi baconul impreuna cu chifla (cu partea unsa in jos) pana s-au rumenit foarte putin

Pas 14

Peste ambele bucati de chifla punem sosul de mustar cu maioneza astfel incat sa acoperim toata suprafata chiflei

Pas 15

Adaugam peste sectiunea de jos a chiflei si bucatiile de castravete murat

Pas 16

Peste acesta punem salata si feliile de rosii

Pas 17

Carnea de burger se aseaza peste rosii iar deasupra acesteia punem baconul si cealalta jumatate de chifla. Burgerul este gata

Pas 18

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.