- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire10 minute
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un vas incapator vom pune ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si praful de copt



Cu ajutorul unui tel/linguri le amestecam pana se incorporeaza



Separat punem intr-un bol laptele, untul topit si racit, sucul de lamaie si oul pe care le amestecam cu un tel pana la omogenizare



Peste compozitia de ingrediente uscate vom adauga amestecul de ingrediente umede (ou, lapte, suc de lamaie si unt) si le vom amesteca cu un tel pana acestea au o consistenta omogena avand grija sa nu amestecam prea mult



Intr-un pahar vom pune o punga alimentara orientata cu un colt spre interiorul paharului si vom turna compozitia realizata anterior. Alternativ folosirii pungii puteti folosi si o punga cu zip-lock sau un tub pentru sos



Ridicam usor punga din pahar si o rotim la capatul liber (prin deschiderea pungii) asemanator unui pos de patiserie astfel incat sa avem un con. In coltul unde este coca apasam putin cu degetul pentru a elibera coltul de compozitie si taiem cu o foarfeca coltul acesteia la cea mai mica distanta posibila de varf. Trebuie sa avem o deschidere cat mai mica pentru a putea sa formam clatitele mai usor



Intr-o tigaie incinsa la foc mic spre mediu pe care am uns-o cu putin ulei vom incepe sa facem mici cerculete de dimensiunile unei monede pe care le vom aseza cu distanta intre ele



Dupa ce clatitele au inceput sa faca bule/cratere la suprafata (30 sec - 1 minut depinde intensitatea focului si tigaie) cu ajutorul unui cutit le vom intoarce. Intoarcerea clatitelor se va face prin introducerea varfului cutitului putin sub aceasta si asezarea ei pe cealalta parte pe care va sta pentru aproximativ 15-20 secunde



Dupa ce am scos clatitele din tigaie acestea sunt gata de servit in orice combinatie dorim precum sirop de artar, zahar pudra, fructe, miere sau chiar dulceata. Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Mini clatite (mini pancakes)
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un vas incapator vom pune ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si praful de copt



Cu ajutorul unui tel/linguri le amestecam pana se incorporeaza



Separat punem intr-un bol laptele, untul topit si racit, sucul de lamaie si oul pe care le amestecam cu un tel pana la omogenizare



Peste compozitia de ingrediente uscate vom adauga amestecul de ingrediente umede (ou, lapte, suc de lamaie si unt) si le vom amesteca cu un tel pana acestea au o consistenta omogena avand grija sa nu amestecam prea mult



Intr-un pahar vom pune o punga alimentara orientata cu un colt spre interiorul paharului si vom turna compozitia realizata anterior. Alternativ folosirii pungii puteti folosi si o punga cu zip-lock sau un tub pentru sos



Ridicam usor punga din pahar si o rotim la capatul liber (prin deschiderea pungii) asemanator unui pos de patiserie astfel incat sa avem un con. In coltul unde este coca apasam putin cu degetul pentru a elibera coltul de compozitie si taiem cu o foarfeca coltul acesteia la cea mai mica distanta posibila de varf. Trebuie sa avem o deschidere cat mai mica pentru a putea sa formam clatitele mai usor



Intr-o tigaie incinsa la foc mic spre mediu pe care am uns-o cu putin ulei vom incepe sa facem mici cerculete de dimensiunile unei monede pe care le vom aseza cu distanta intre ele



Dupa ce clatitele au inceput sa faca bule/cratere la suprafata (30 sec - 1 minut depinde intensitatea focului si tigaie) cu ajutorul unui cutit le vom intoarce. Intoarcerea clatitelor se va face prin introducerea varfului cutitului putin sub aceasta si asezarea ei pe cealalta parte pe care va sta pentru aproximativ 15-20 secunde



Dupa ce am scos clatitele din tigaie acestea sunt gata de servit in orice combinatie dorim precum sirop de artar, zahar pudra, fructe, miere sau chiar dulceata. Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu