Mini clatite (mini pancakes)

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    10 minute
Mini clatitele sunt foarte pufoase, dragalase, aromate, ideale pentru a fi servite la micul dejun cat si pe post de desert adaugand orice topping precum unt, sirop de artar, fructe, miere sau dulceata. Acestea se prepara usor si rapid.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Intr-un vas incapator vom pune ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si praful de copt

Pas 3

Cu ajutorul unui tel/linguri le amestecam pana se incorporeaza

Pas 4

Separat punem intr-un bol laptele, untul topit si racit, sucul de lamaie si oul pe care le amestecam cu un tel pana la omogenizare

Pas 5

Peste compozitia de ingrediente uscate vom adauga amestecul de ingrediente umede (ou, lapte, suc de lamaie si unt) si le vom amesteca cu un tel pana acestea au o consistenta omogena avand grija sa nu amestecam prea mult

Pas 6

Intr-un pahar vom pune o punga alimentara orientata cu un colt spre interiorul paharului si vom turna compozitia realizata anterior. Alternativ folosirii pungii puteti folosi si o punga cu zip-lock sau un tub pentru sos

Pas 7

Ridicam usor punga din pahar si o rotim la capatul liber (prin deschiderea pungii) asemanator unui pos de patiserie astfel incat sa avem un con. In coltul unde este coca apasam putin cu degetul pentru a elibera coltul de compozitie si taiem cu o foarfeca coltul acesteia la cea mai mica distanta posibila de varf. Trebuie sa avem o deschidere cat mai mica pentru a putea sa formam clatitele mai usor

Pas 8

Intr-o tigaie incinsa la foc mic spre mediu pe care am uns-o cu putin ulei vom incepe sa facem mici cerculete de dimensiunile unei monede pe care le vom aseza cu distanta intre ele

Pas 9

Dupa ce clatitele au inceput sa faca bule/cratere la suprafata (30 sec - 1 minut depinde intensitatea focului si tigaie) cu ajutorul unui cutit le vom intoarce. Intoarcerea clatitelor se va face prin introducerea varfului cutitului putin sub aceasta si asezarea ei pe cealalta parte pe care va sta pentru aproximativ 15-20 secunde

Pas 10

Dupa ce am scos clatitele din tigaie acestea sunt gata de servit in orice combinatie dorim precum sirop de artar, zahar pudra, fructe, miere sau chiar dulceata. Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.