- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire12 minute
Mini-madeleine cu vanilie/ciocolata sunt un desert usor de realizat, asemanator fursecurilor, gata in doar 30 minute. Va propun doua variante de mini-madeleine, cea cu vanilie si aroma de lamaie si cea cu picaturi/bucatele de ciocolata si aroma de portocala intrucat ambele variante sunt delicioase si nu am putut sa aleg doar una dintre cele doua variante. Las la alegerea dumneavoastra care varianta este cea preferata.
Ingredients
Preparare
Din compozitia de mini-madeleine au iesit aproximativ 100 bucati respectiv: 50 bucati cu vanilie si coaja de lamaie si 50 bucati cu picaturi de ciocolata si portocala. Pentru a castiga timp am setat cupotorul sa se preincalzeasca la 180 rade treapta de sus.



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un bol incapator punem zaharul si ouale iar cu ajutorul unui tel amestecam pana la omogenizare



Adaugam peste compozitie esenta de vanilie, faina si praful de copt pe care le integram cu ajutorul unei spatule



Impartim compozitia in doua parti egale si adaugam in una dintre acestea coaja de lamaie iar in cealalta pe cea de portocala. Amestecam cu o spatula ambele compozitii



Peste compozitia cu coaja de portocala adaugam cateva picaturi de esenta de portocala si bucatele/picaturile de ciocolata si amestecam pentru a le integra



Intr-o forma pentru madeleine din silicon, cu ajutorul a doua lingurite vom umple formele (aproximativ jumatate de lingurita de compozitie in fiecare spatiu). Daca aveti forme de metal este indicat sa le ungeti cu putin ulei in prealabil



Dupa ce am umplut formele de mini-madeleine le punem la cuptorul preincalzit la 180 grade (treapta de mijloc) pentru aproximativ 10-12 minute sau pana cand acestea s-au rumenit putin. Lasam apoi sa se raceasca formele inainte de a scoate mini-madeleine din acestea



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Mini-madeleine cu vanilie/ciocolata
Ingredients
Follow The Directions
Din compozitia de mini-madeleine au iesit aproximativ 100 bucati respectiv: 50 bucati cu vanilie si coaja de lamaie si 50 bucati cu picaturi de ciocolata si portocala. Pentru a castiga timp am setat cupotorul sa se preincalzeasca la 180 rade treapta de sus.



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un bol incapator punem zaharul si ouale iar cu ajutorul unui tel amestecam pana la omogenizare



Adaugam peste compozitie esenta de vanilie, faina si praful de copt pe care le integram cu ajutorul unei spatule



Impartim compozitia in doua parti egale si adaugam in una dintre acestea coaja de lamaie iar in cealalta pe cea de portocala. Amestecam cu o spatula ambele compozitii



Peste compozitia cu coaja de portocala adaugam cateva picaturi de esenta de portocala si bucatele/picaturile de ciocolata si amestecam pentru a le integra



Intr-o forma pentru madeleine din silicon, cu ajutorul a doua lingurite vom umple formele (aproximativ jumatate de lingurita de compozitie in fiecare spatiu). Daca aveti forme de metal este indicat sa le ungeti cu putin ulei in prealabil



Dupa ce am umplut formele de mini-madeleine le punem la cuptorul preincalzit la 180 grade (treapta de mijloc) pentru aproximativ 10-12 minute sau pana cand acestea s-au rumenit putin. Lasam apoi sa se raceasca formele inainte de a scoate mini-madeleine din acestea



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu