Napolitane cu caramel si nuci pecan

  • Timp preparare
    30 minute
  • Timp Gătire
    10 minute
Daca zilele trecute v-am prezentat reteta de biscuiti si cea de cornulete, pentru a fi in ton cu bunatatile copilariei va prezint astazi reteta de napolitane umplute cu crema de caramel si nuci pecan. Am ales sa folosesc nucile pecan pentru a oferi o aroma si un gust deosbit. Va invit sa incercati si voi aceasta reteta care este foarte usoara si napolitanele se pot pastra un timp indelungat.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Intr-un bol incapator punem 200 grame de zahar pudra si cel cu aroma de rom impreuna cu cele 3 oua si untul pe care le amestecam cu ajutorul unui tel de bucatarie

Pas 3

Intr-o craticioara punem restul de zahar pe care il punem la foc mic-mediu pana incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand

Pas 4

Cand zaharul s-a topit si a inceput sa fiarba, luam craticioara de pe foc si turnam compozitia realizata mai devreme (zahar, oua si unt). Punem din nou la foc mediu si amestecam pana ce s-a topit toata compozitia

Pas 5

Luam craticioara de pe foc si adaugam nucile pecan si amestecam.

Pas 6

Lasam crema sa se raceasca pana ce aceasta ajunge la temperatura camerei (aproximativ 1 ora)

Pas 7

Asezam foia de napolitana pe o foaie de copt sau intr-o tava. Adaugam peste aceasta jumatate din crema de caramel cu nuci pecan si cu ajutorul unui cutit/linguri o vom intinde pe toata suprafata foii

Pas 8

Dupa ce am acoperit toata suprafata punem o foaie de napolitana peste aceasta si adaugam si restul de crema. Nivelam crema peste foaie la fel cum am procedat si la cea anterioara, peste care mai adaugam o foaie de napolitana

Pas 9

Peste ultima foaie punem o folie de plastic si peste aceasta, vom pune o greutate. Eu am pus un tocator de lemn de dimensiune aproximativ egala cu foile de napolitana si apoi am lasat-o peste noapte la frigider inainte de a o taia si servi

Pas 10

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.