- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare30 minute
-
Timp Gătire10 minute
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un bol incapator punem 200 grame de zahar pudra si cel cu aroma de rom impreuna cu cele 3 oua si untul pe care le amestecam cu ajutorul unui tel de bucatarie



Intr-o craticioara punem restul de zahar pe care il punem la foc mic-mediu pana incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand



Cand zaharul s-a topit si a inceput sa fiarba, luam craticioara de pe foc si turnam compozitia realizata mai devreme (zahar, oua si unt). Punem din nou la foc mediu si amestecam pana ce s-a topit toata compozitia



Luam craticioara de pe foc si adaugam nucile pecan si amestecam.



Lasam crema sa se raceasca pana ce aceasta ajunge la temperatura camerei (aproximativ 1 ora)



Asezam foia de napolitana pe o foaie de copt sau intr-o tava. Adaugam peste aceasta jumatate din crema de caramel cu nuci pecan si cu ajutorul unui cutit/linguri o vom intinde pe toata suprafata foii



Dupa ce am acoperit toata suprafata punem o foaie de napolitana peste aceasta si adaugam si restul de crema. Nivelam crema peste foaie la fel cum am procedat si la cea anterioara, peste care mai adaugam o foaie de napolitana



Peste ultima foaie punem o folie de plastic si peste aceasta, vom pune o greutate. Eu am pus un tocator de lemn de dimensiune aproximativ egala cu foile de napolitana si apoi am lasat-o peste noapte la frigider inainte de a o taia si servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Napolitane cu caramel si nuci pecan
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un bol incapator punem 200 grame de zahar pudra si cel cu aroma de rom impreuna cu cele 3 oua si untul pe care le amestecam cu ajutorul unui tel de bucatarie



Intr-o craticioara punem restul de zahar pe care il punem la foc mic-mediu pana incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand



Cand zaharul s-a topit si a inceput sa fiarba, luam craticioara de pe foc si turnam compozitia realizata mai devreme (zahar, oua si unt). Punem din nou la foc mediu si amestecam pana ce s-a topit toata compozitia



Luam craticioara de pe foc si adaugam nucile pecan si amestecam.



Lasam crema sa se raceasca pana ce aceasta ajunge la temperatura camerei (aproximativ 1 ora)



Asezam foia de napolitana pe o foaie de copt sau intr-o tava. Adaugam peste aceasta jumatate din crema de caramel cu nuci pecan si cu ajutorul unui cutit/linguri o vom intinde pe toata suprafata foii



Dupa ce am acoperit toata suprafata punem o foaie de napolitana peste aceasta si adaugam si restul de crema. Nivelam crema peste foaie la fel cum am procedat si la cea anterioara, peste care mai adaugam o foaie de napolitana



Peste ultima foaie punem o folie de plastic si peste aceasta, vom pune o greutate. Eu am pus un tocator de lemn de dimensiune aproximativ egala cu foile de napolitana si apoi am lasat-o peste noapte la frigider inainte de a o taia si servi



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu