Orez basmati cu unt

  • Timp preparare
    5 minute
  • Timp Gătire
    15 minute
  • Porții
    2 Persoane

Orezul basmati cu unt pe care vi-l propunem, reprezinta o garnitura rapida si satioasa ce poate fi asociata atat cu orice tip de preparat pe baza de carne cat si cu legume.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Apa se pune intr-o craticioara la foc sa fiarba iar intre timp ne ocupam de orez. Punem orezul intr-o sita si il clatim sub jetul de apa rece pana ce apa ce trece prin acesta este curata

Pas 3

Punem in apa fiarta orezul spalat, dam focul la minim (indicat pe ochiul cel mai mic al aragazului) si adugam untul cu sarea pe care la amestecam putin

Pas 4

Craticioara se acopera cu un capac si se lasa aproximativ 15 minute sa fiarba pana toata apa s-a evaporat. Nu se ridica capacul pana cand nu s-a evaporat toata apa

Pas 5

Se opreste focul si se lasa inca 5 min cu capacul pus. Orezul este gata pentru a fi servit

Pas 6

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.