- Bucatarie: asiatică
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare5 minute
-
Timp Gătire15 minute
-
Porții2 Persoane
Orezul basmati cu unt pe care vi-l propunem, reprezinta o garnitura rapida si satioasa ce poate fi asociata atat cu orice tip de preparat pe baza de carne cat si cu legume.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Apa se pune intr-o craticioara la foc sa fiarba iar intre timp ne ocupam de orez. Punem orezul intr-o sita si il clatim sub jetul de apa rece pana ce apa ce trece prin acesta este curata



Punem in apa fiarta orezul spalat, dam focul la minim (indicat pe ochiul cel mai mic al aragazului) si adugam untul cu sarea pe care la amestecam putin



Craticioara se acopera cu un capac si se lasa aproximativ 15 minute sa fiarba pana toata apa s-a evaporat. Nu se ridica capacul pana cand nu s-a evaporat toata apa



Se opreste focul si se lasa inca 5 min cu capacul pus. Orezul este gata pentru a fi servit



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Orez basmati cu unt
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Apa se pune intr-o craticioara la foc sa fiarba iar intre timp ne ocupam de orez. Punem orezul intr-o sita si il clatim sub jetul de apa rece pana ce apa ce trece prin acesta este curata



Punem in apa fiarta orezul spalat, dam focul la minim (indicat pe ochiul cel mai mic al aragazului) si adugam untul cu sarea pe care la amestecam putin



Craticioara se acopera cu un capac si se lasa aproximativ 15 minute sa fiarba pana toata apa s-a evaporat. Nu se ridica capacul pana cand nu s-a evaporat toata apa



Se opreste focul si se lasa inca 5 min cu capacul pus. Orezul este gata pentru a fi servit



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu