Piure de mazare

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    10 minute
Piureul de mazare este un piure delicios si delicat, o altenativa rapida si mai aromata a mancarii de mazare. Acesta este ideal atunci cand dorim sa preparam o garnitura in doar 20 de minute avand mazarea congelata. Eu am ales sa il servesc alaturi de un antricot de vita (rib eye) insa poate fi asociat si cu alte preparate pe baza de carne sau chiar cu alte legume. Daca nu aveti stoc de legume va invitam sa urmati reteta de Aici

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Pe foc punem o tigaie sau craticioara in care adaugam untul si uleiul

Pas 3

Dupa ce untul s-a topit punem ceapa taiata rondele si o calim 2-3 minute

Pas 4

Peste ceapa vom aduga mazarea congelata si amestecam usor 1-2 minute

Pas 5

Urmeza sa punem stocul de legume cat sa acopere mazarea si dupa ce da in clocot mai tinem pe foc mic circa 4-5 minute

Pas 6

Cu o spumiera luam doar mazarea si o transferam intr-un vas care o vom blendui

Pas 7

Peste mazare adaugam sucul de la jumatate de lamaie, menta, sare si piper. Cu ajutorul unui blender pasam mazarea. Daca aceasta este foarte densa mai adaugam din zeama in care a fiert pana ajungem la consistenta dorita. Daca mai este nevoie adaugam in functie de preferinte zeama de lamaie sau sare.

Pas 8

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.