- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare30 minute
-
Timp Gătire45 minute
Ingredients
Preparare
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava cu dimensiunile de 36 x 42 cm



Pregatim ingredientele pentru foi conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Pregatim ingredientele pentru umplutura conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-o craticioara incapatoare punem dovleacul ras impreuna cu zaharul tos, scortisoara, esenta de vanilie si 3/4 din gris si le punem la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce compozitia s-a calit, luam craticioara de pe foc si o lasam sa se raceasca.



Peste bicarbonat punem zeama de lamaie pentru a il "stinge"



Intr-un bol incapator punem bicarbonatul stins, uleiul, sana, praful de sare si coaja de lamaie pe care cu ajutorul unui tel le incorporam



Adaugam apoi faina (toata) si incepem sa amestecam cu ajutorul mainii pana ce acesta ajunge la consistenta unui aluat



Framantam putin aluatul in bol sau pe masa de lucru pana ce acesta s-a omogenizat si are o textura putin lipicioasa



Scoatem aluatul din bol si il impartim in doua parti egale care vor servi pentru cele doua foi Pentru a castiga timp setam cuptorul la 175 grade, treapta de mijloc



Luam prima jumatate de aluat, o formam intr-o bila si o punem intre doua foi de copt pentru a o intinde conform dimensiunii tavii



Dupa ce am intins aluatul, inlaturam foaia de copt de deasupra si o asezam in tava. Peste prima foaie de aluat presaram grisul ramas astfel incat sa acoperim o mare parte din aceasta



Turnam compozitia de dovleac peste foaia de aluat si o nivelam cu ajutorul unei linguri/spatule



Intindem si a doua foaie de aluat pe care o asezam peste compozitia de dovleac. Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru a evita ca acesta sa se umfle



Daca doriti, puteti bate si un galbenus de ou cu care ungem foaia de aluat. Bagam apoi tava la cuptor la 175 grade pe treapta de mijloc pentru aproximativ 45-50 minute sau pana ce aceasta s-a rumenit



Dupa ce am scos prajitura din cuptor asezam peste ea un prosop si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei inainte de a o taia si servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Placinta cu dovleac
Ingredients
Follow The Directions
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava cu dimensiunile de 36 x 42 cm



Pregatim ingredientele pentru foi conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Pregatim ingredientele pentru umplutura conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-o craticioara incapatoare punem dovleacul ras impreuna cu zaharul tos, scortisoara, esenta de vanilie si 3/4 din gris si le punem la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce compozitia s-a calit, luam craticioara de pe foc si o lasam sa se raceasca.



Peste bicarbonat punem zeama de lamaie pentru a il "stinge"



Intr-un bol incapator punem bicarbonatul stins, uleiul, sana, praful de sare si coaja de lamaie pe care cu ajutorul unui tel le incorporam



Adaugam apoi faina (toata) si incepem sa amestecam cu ajutorul mainii pana ce acesta ajunge la consistenta unui aluat



Framantam putin aluatul in bol sau pe masa de lucru pana ce acesta s-a omogenizat si are o textura putin lipicioasa



Scoatem aluatul din bol si il impartim in doua parti egale care vor servi pentru cele doua foi Pentru a castiga timp setam cuptorul la 175 grade, treapta de mijloc



Luam prima jumatate de aluat, o formam intr-o bila si o punem intre doua foi de copt pentru a o intinde conform dimensiunii tavii



Dupa ce am intins aluatul, inlaturam foaia de copt de deasupra si o asezam in tava. Peste prima foaie de aluat presaram grisul ramas astfel incat sa acoperim o mare parte din aceasta



Turnam compozitia de dovleac peste foaia de aluat si o nivelam cu ajutorul unei linguri/spatule



Intindem si a doua foaie de aluat pe care o asezam peste compozitia de dovleac. Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru a evita ca acesta sa se umfle



Daca doriti, puteti bate si un galbenus de ou cu care ungem foaia de aluat. Bagam apoi tava la cuptor la 175 grade pe treapta de mijloc pentru aproximativ 45-50 minute sau pana ce aceasta s-a rumenit



Dupa ce am scos prajitura din cuptor asezam peste ea un prosop si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei inainte de a o taia si servi



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu