Placinta cu dovleac

  • Timp preparare
    30 minute
  • Timp Gătire
    45 minute
Placinta cu dovleac este una dintre dulciurile mele preferate intrucat combina dulceata dovleacului cu scortisoara si foile cu aroma de vanilie si lamaie. Acesta placinta este simpla si usor de realizat iar foile acesteia le puteti folosi si pentru o placinta cu alte fructe.

Ingredients

Preparare

Pentru aceasta prajitura am folosit o tava cu dimensiunile de 36 x 42 cm

Pas 1

Pregatim ingredientele pentru foi conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Pregatim ingredientele pentru umplutura conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 3

Intr-o craticioara incapatoare punem dovleacul ras impreuna cu zaharul tos, scortisoara, esenta de vanilie si 3/4 din gris si le punem la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce compozitia s-a calit, luam craticioara de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Pas 4

Peste bicarbonat punem zeama de lamaie pentru a il "stinge"

Pas 5

Intr-un bol incapator punem bicarbonatul stins, uleiul, sana, praful de sare si coaja de lamaie pe care cu ajutorul unui tel le incorporam

Pas 6

Adaugam apoi faina (toata) si incepem sa amestecam cu ajutorul mainii pana ce acesta ajunge la consistenta unui aluat

Pas 7

Framantam putin aluatul in bol sau pe masa de lucru pana ce acesta s-a omogenizat si are o textura putin lipicioasa

Pas 8

Scoatem aluatul din bol si il impartim in doua parti egale care vor servi pentru cele doua foi Pentru a castiga timp setam cuptorul la 175 grade, treapta de mijloc

Pas 9

Luam prima jumatate de aluat, o formam intr-o bila si o punem intre doua foi de copt pentru a o intinde conform dimensiunii tavii

Pas 10

Dupa ce am intins aluatul, inlaturam foaia de copt de deasupra si o asezam in tava. Peste prima foaie de aluat presaram grisul ramas astfel incat sa acoperim o mare parte din aceasta

Pas 11

Turnam compozitia de dovleac peste foaia de aluat si o nivelam cu ajutorul unei linguri/spatule

Pas 12

Intindem si a doua foaie de aluat pe care o asezam peste compozitia de dovleac. Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru a evita ca acesta sa se umfle

Pas 13

Daca doriti, puteti bate si un galbenus de ou cu care ungem foaia de aluat. Bagam apoi tava la cuptor la 175 grade pe treapta de mijloc pentru aproximativ 45-50 minute sau pana ce aceasta s-a rumenit

Pas 14

Dupa ce am scos prajitura din cuptor asezam peste ea un prosop si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei inainte de a o taia si servi

Pas 15

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.