Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni

  • Timp preparare
    1 ora
  • Timp Gătire
    15 min

Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni este un desert racoros si aromat. Combinatia de pandispan cu cacao si mousse-ul de capsuni alcatuiesc un desert ideal pentru orice anotimp si  ocazie.

 

Preparare

Pentru aceasta reteta am folosit o tava de dimensiunea 20x20cm

Pas 1

Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Intr-un bol incapator punem ouale pe care le batem cu ajutorul unui tel

Pas 3

Adaugam peste acestea zaharul si amestecam

Pas 4

Peste acestea adaugam si restul ingredientelor ramase pe care le omogenizam

Pas 5

Turnam compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20x20cm tapetata cu hartie de copt

Pas 6

Presaram bucatele de ciocolata peste compozitie si punem tava la cuptor pe treapta de mijloc la 160 grade pentru 15 minute

Pas 7

Dupa cele 15 minute, scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca

Pas 8

Pregatim ingredientele pentru mousse-ul de capsuni

Pas 9

Pregatim gelatina prin turnarea apei peste aceasta si o lasam pentru 10 minute sa se intareasca

Pas 10

Cu ajutorul unui blender zdrobim capsunile si apoi le trecem printr-o strecuratoare pentru a elimina semintele

Pas 11

Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu o lingurita de zahar si il lasam la foc mediu pana da in cateva clocolte. Luam cratita de pe foc si lasam la racit

Pas 12

Adaugam gelatina peste compozitie si lasam sa se raceasca

Pas 13

Intr-un bol punem albusurile si cu ajutorul unui mixer le batem pana ce devin spuma

Pas 14

Adaugam treptat zaharul continuand sa mixam pana obtinem compozitie de bezea

Pas 15

Tunam peste aceasta si compozitia de capsuni cu gelatina si amestecam cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare largi

Pas 16

Punem compozitia obtinuta peste blatul de cacao pe care o nivelam si o punem la frigider pentru minim 5 ore

Pas 17

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.