- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare1 ora
-
Timp Gătire15 min
Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni este un desert racoros si aromat. Combinatia de pandispan cu cacao si mousse-ul de capsuni alcatuiesc un desert ideal pentru orice anotimp si ocazie.
Preparare
Pentru aceasta reteta am folosit o tava de dimensiunea 20x20cm



Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un bol incapator punem ouale pe care le batem cu ajutorul unui tel



Adaugam peste acestea zaharul si amestecam



Peste acestea adaugam si restul ingredientelor ramase pe care le omogenizam



Turnam compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20x20cm tapetata cu hartie de copt



Presaram bucatele de ciocolata peste compozitie si punem tava la cuptor pe treapta de mijloc la 160 grade pentru 15 minute



Dupa cele 15 minute, scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca



Pregatim ingredientele pentru mousse-ul de capsuni



Pregatim gelatina prin turnarea apei peste aceasta si o lasam pentru 10 minute sa se intareasca



Cu ajutorul unui blender zdrobim capsunile si apoi le trecem printr-o strecuratoare pentru a elimina semintele



Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu o lingurita de zahar si il lasam la foc mediu pana da in cateva clocolte. Luam cratita de pe foc si lasam la racit



Adaugam gelatina peste compozitie si lasam sa se raceasca



Intr-un bol punem albusurile si cu ajutorul unui mixer le batem pana ce devin spuma



Adaugam treptat zaharul continuand sa mixam pana obtinem compozitie de bezea



Tunam peste aceasta si compozitia de capsuni cu gelatina si amestecam cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare largi



Punem compozitia obtinuta peste blatul de cacao pe care o nivelam si o punem la frigider pentru minim 5 ore



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni
Ingredients
Follow The Directions
Pentru aceasta reteta am folosit o tava de dimensiunea 20x20cm



Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un bol incapator punem ouale pe care le batem cu ajutorul unui tel



Adaugam peste acestea zaharul si amestecam



Peste acestea adaugam si restul ingredientelor ramase pe care le omogenizam



Turnam compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20x20cm tapetata cu hartie de copt



Presaram bucatele de ciocolata peste compozitie si punem tava la cuptor pe treapta de mijloc la 160 grade pentru 15 minute



Dupa cele 15 minute, scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca



Pregatim ingredientele pentru mousse-ul de capsuni



Pregatim gelatina prin turnarea apei peste aceasta si o lasam pentru 10 minute sa se intareasca



Cu ajutorul unui blender zdrobim capsunile si apoi le trecem printr-o strecuratoare pentru a elimina semintele



Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu o lingurita de zahar si il lasam la foc mediu pana da in cateva clocolte. Luam cratita de pe foc si lasam la racit



Adaugam gelatina peste compozitie si lasam sa se raceasca



Intr-un bol punem albusurile si cu ajutorul unui mixer le batem pana ce devin spuma



Adaugam treptat zaharul continuand sa mixam pana obtinem compozitie de bezea



Tunam peste aceasta si compozitia de capsuni cu gelatina si amestecam cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare largi



Punem compozitia obtinuta peste blatul de cacao pe care o nivelam si o punem la frigider pentru minim 5 ore



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu