- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire40 minute
-
Porții8 Persoane
Prajitura cu cafea si spuma de bezea este un desert ce combina savoarea cafelei putin amaruie cu dulceata spumei de bezea facand ca acesta sa fie un desert foarte delicat si aromat. Aceasta reteta face parte din caietul bunicii mele pe care o aprecia foarte mult intrucat bunica mea era o mare amatoare de cafea.
Ingredients
Preparare
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 20 cm



Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a scuti timpul de asteptare preincalzim cuptorul la 170 grade



Intr-un bol incapator punem zaharul, untul, cele 3 galbenusuri si lingurita de cacao si le amestecam pana la omogenizare



Peste compozitie punem si cafeaua fiarta



Apoi adaugam faina si bicarbonatul pe care le amestecam pana la omogenizare



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt vom turna compozitia pe care o nivelam si o dam la cuptor la 170 grade (treapta din mijloc) pentru aproximativ 30 minute



In timp ce prajitura este la cuptor si mai are aproximativ 10 minute, ne vom ocupa de spuma de bezea. Intr-un vas de mixer sau robot de bucatarie (paleta tip tel) vom pune albusurile, zaharul pudra si putina sare pe care le batem la viteza maxima pentru aproximativ 5 minute sau pana cand acestea au o consistenta solida



Dupa ce au trecut cele 30 minute verificati prajitura cu o scobitoare si daca aceasta este uscata o puteti scoate din cuptor



Peste blatul scos din cuptor vom pune toata compozitia de bezea realizata



Cu ajutorul unui cutit/linguri nivelam spuma de bezea astfel incat sa acopere toata suprafata blatului



Punem din nou tava la cuptor la 170 grade (treapta din mijloc) pentru inca 10 minute sau pana aceasta s-a intarit putin. Lasam apoi prajitura la racit pana ajunge la temperatura camerei si apoi este gata de servit



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Prajitura cu cafea
Ingredients
Follow The Directions
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 20 cm



Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a scuti timpul de asteptare preincalzim cuptorul la 170 grade



Intr-un bol incapator punem zaharul, untul, cele 3 galbenusuri si lingurita de cacao si le amestecam pana la omogenizare



Peste compozitie punem si cafeaua fiarta



Apoi adaugam faina si bicarbonatul pe care le amestecam pana la omogenizare



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt vom turna compozitia pe care o nivelam si o dam la cuptor la 170 grade (treapta din mijloc) pentru aproximativ 30 minute



In timp ce prajitura este la cuptor si mai are aproximativ 10 minute, ne vom ocupa de spuma de bezea. Intr-un vas de mixer sau robot de bucatarie (paleta tip tel) vom pune albusurile, zaharul pudra si putina sare pe care le batem la viteza maxima pentru aproximativ 5 minute sau pana cand acestea au o consistenta solida



Dupa ce au trecut cele 30 minute verificati prajitura cu o scobitoare si daca aceasta este uscata o puteti scoate din cuptor



Peste blatul scos din cuptor vom pune toata compozitia de bezea realizata



Cu ajutorul unui cutit/linguri nivelam spuma de bezea astfel incat sa acopere toata suprafata blatului



Punem din nou tava la cuptor la 170 grade (treapta din mijloc) pentru inca 10 minute sau pana aceasta s-a intarit putin. Lasam apoi prajitura la racit pana ajunge la temperatura camerei si apoi este gata de servit



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu