Prajitura cu gem de prune si nuca (Greta Garbo)

  • Timp preparare
    1 ora 30 minute
  • Timp Gătire
    40 minute
Prajitura Greta Garbo este prajitura preferata a mamei mele, o prajitura cu o umplutura delicoasa bazata pe gem de prune, nuca si scortisoara si  glazura de ciocolata ce fac aceasta prajitura sa fie una foarte aromata si savuroasa. Aceasta se poate pastra pe termen lung (la frigider).

Ingredients

Preparare

Pas 1

Pregatim ingredientele necesare pentru foi conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Prima data ne vom ocupa de aluatul pentru foi si in bolul unui mixer/robot de bucatarie punem drojdia, laptele si zaharul pe care le amestecam la viteza mica pana se omogenizeaza. Se pot face si intr-un bol ajutandu-ne de un tel pentru a amesteca

Pas 3

Adaugam ouale impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie pe care le lasam cateva minute la viteza maxima pentru a se incorpora. Peste aceastea adaugam untul si sarea pe care la mixam la viteza maxima pentru cateva minute

Pas 4

Lasam mixerul/robotul la viteza medie si incepem sa adaugam treptat faina

Pas 5

Dupa ce s-a ingrosat putin compozitia, schimbam paleta mixerului/robotului cu cea pentru coca

Pas 6

Contiunuam sa adaugam treptat faina pana se termina si lasam apoi la mixat pentru cateva minute

Pas 7

Scoatem aluatul din bol, il cantarim si il impartim in 3 parti egale (~330 grame/parte) pentru 3 foi

Pas 8

Luam o foaie de copt si desenam cu un creion fundul tavii pe aceasta. Apoi luam prima bucata de coca pe care o intindem confom marcajului de pe foaia de copt. Peste fundul tavii punem o foaie mare de copt care va servi ca baza.

Pas 9

Pregatim ingredientele necesare pentru umplutura conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 10

Amestecam intr-un bol: zaharul, nuca, coaja de lamaie si scortisoara si impartim compozitia in 2 parti egale

Pas 11

Separat adaugam laptele peste marmelada/gem si le amestecam pentru a se incorpora iar apoi o impartim in 2 parti egale

Pas 12

Dupa ce am pus prima foaie, punem una din cele 2 parti de gem si o intindem uniform

Pas 13

Adaugam si una dintre cele 2 parti de amestec (nuca, zahar etc.) si o presaram astfel incat sa acopere toata suprafata

Pas 14

Intindem si a-2-a foaie (aceeasi procedura ca la prima) si cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru ca acesta sa nu creasca foarte mult la cuptor. Adaugam apoi compozitia de gem si cea de zahar cu nuca. Apoi intindem si punem a-3-a foaie pe care o intepam din loc in loc fara sa mai adaugam nimic deasupra. Setam cuptorul pentru a se incalzi la 180 grade (fara ventilatie) pentru a castiga timp

Pas 15

Dupa ce am pus si ultima foaie acoperim prajitura cu un prosop si lasam sa stea pentru 30 minute. Dam apoi prajitura la cuptor la 180 grade (trapta din mijloc) pentru aproximativ 30 minute sau pana aceasta s-a rumenit.

Pas 16

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei

Pas 17

Dupa ce prajitura s-a mai racit si este un pic calduta, ne ocupam de glazura si pregatim ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 18

Punem la foc mic o craticioara in care adaugam: apa, zaharul si cacaua. Amestecam continuu pana la se topesc pentru ca glazura sa nu se afume

Pas 19

Cand incepe sa fiarba oprim focul si adaugam si untul pe care il amestecam pana il incorporam

Pas 20

Adaugam glazura peste prajitura si cu ajutorul unei pensule sau linguri o intindem pe toata suprafata acesteia. Punem apoi prajitura la frigider pentru minim 30 minute si apoi o putem taia si servi

Pas 21

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.