- Bucatarie: internationala
- Dificultate: medie


-
Timp preparare1 ora 30 minute
-
Timp Gătire40 minute
Ingredients
Preparare



Pregatim ingredientele necesare pentru foi conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Prima data ne vom ocupa de aluatul pentru foi si in bolul unui mixer/robot de bucatarie punem drojdia, laptele si zaharul pe care le amestecam la viteza mica pana se omogenizeaza. Se pot face si intr-un bol ajutandu-ne de un tel pentru a amesteca



Adaugam ouale impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie pe care le lasam cateva minute la viteza maxima pentru a se incorpora. Peste aceastea adaugam untul si sarea pe care la mixam la viteza maxima pentru cateva minute



Lasam mixerul/robotul la viteza medie si incepem sa adaugam treptat faina



Dupa ce s-a ingrosat putin compozitia, schimbam paleta mixerului/robotului cu cea pentru coca



Contiunuam sa adaugam treptat faina pana se termina si lasam apoi la mixat pentru cateva minute



Scoatem aluatul din bol, il cantarim si il impartim in 3 parti egale (~330 grame/parte) pentru 3 foi



Luam o foaie de copt si desenam cu un creion fundul tavii pe aceasta. Apoi luam prima bucata de coca pe care o intindem confom marcajului de pe foaia de copt. Peste fundul tavii punem o foaie mare de copt care va servi ca baza.



Pregatim ingredientele necesare pentru umplutura conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Amestecam intr-un bol: zaharul, nuca, coaja de lamaie si scortisoara si impartim compozitia in 2 parti egale



Separat adaugam laptele peste marmelada/gem si le amestecam pentru a se incorpora iar apoi o impartim in 2 parti egale



Dupa ce am pus prima foaie, punem una din cele 2 parti de gem si o intindem uniform



Adaugam si una dintre cele 2 parti de amestec (nuca, zahar etc.) si o presaram astfel incat sa acopere toata suprafata



Intindem si a-2-a foaie (aceeasi procedura ca la prima) si cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru ca acesta sa nu creasca foarte mult la cuptor. Adaugam apoi compozitia de gem si cea de zahar cu nuca. Apoi intindem si punem a-3-a foaie pe care o intepam din loc in loc fara sa mai adaugam nimic deasupra. Setam cuptorul pentru a se incalzi la 180 grade (fara ventilatie) pentru a castiga timp



Dupa ce am pus si ultima foaie acoperim prajitura cu un prosop si lasam sa stea pentru 30 minute. Dam apoi prajitura la cuptor la 180 grade (trapta din mijloc) pentru aproximativ 30 minute sau pana aceasta s-a rumenit.



Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei



Dupa ce prajitura s-a mai racit si este un pic calduta, ne ocupam de glazura si pregatim ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Punem la foc mic o craticioara in care adaugam: apa, zaharul si cacaua. Amestecam continuu pana la se topesc pentru ca glazura sa nu se afume



Cand incepe sa fiarba oprim focul si adaugam si untul pe care il amestecam pana il incorporam



Adaugam glazura peste prajitura si cu ajutorul unei pensule sau linguri o intindem pe toata suprafata acesteia. Punem apoi prajitura la frigider pentru minim 30 minute si apoi o putem taia si servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Prajitura cu gem de prune si nuca (Greta Garbo)
Ingredients
Follow The Directions



Pregatim ingredientele necesare pentru foi conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Prima data ne vom ocupa de aluatul pentru foi si in bolul unui mixer/robot de bucatarie punem drojdia, laptele si zaharul pe care le amestecam la viteza mica pana se omogenizeaza. Se pot face si intr-un bol ajutandu-ne de un tel pentru a amesteca



Adaugam ouale impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie pe care le lasam cateva minute la viteza maxima pentru a se incorpora. Peste aceastea adaugam untul si sarea pe care la mixam la viteza maxima pentru cateva minute



Lasam mixerul/robotul la viteza medie si incepem sa adaugam treptat faina



Dupa ce s-a ingrosat putin compozitia, schimbam paleta mixerului/robotului cu cea pentru coca



Contiunuam sa adaugam treptat faina pana se termina si lasam apoi la mixat pentru cateva minute



Scoatem aluatul din bol, il cantarim si il impartim in 3 parti egale (~330 grame/parte) pentru 3 foi



Luam o foaie de copt si desenam cu un creion fundul tavii pe aceasta. Apoi luam prima bucata de coca pe care o intindem confom marcajului de pe foaia de copt. Peste fundul tavii punem o foaie mare de copt care va servi ca baza.



Pregatim ingredientele necesare pentru umplutura conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Amestecam intr-un bol: zaharul, nuca, coaja de lamaie si scortisoara si impartim compozitia in 2 parti egale



Separat adaugam laptele peste marmelada/gem si le amestecam pentru a se incorpora iar apoi o impartim in 2 parti egale



Dupa ce am pus prima foaie, punem una din cele 2 parti de gem si o intindem uniform



Adaugam si una dintre cele 2 parti de amestec (nuca, zahar etc.) si o presaram astfel incat sa acopere toata suprafata



Intindem si a-2-a foaie (aceeasi procedura ca la prima) si cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru ca acesta sa nu creasca foarte mult la cuptor. Adaugam apoi compozitia de gem si cea de zahar cu nuca. Apoi intindem si punem a-3-a foaie pe care o intepam din loc in loc fara sa mai adaugam nimic deasupra. Setam cuptorul pentru a se incalzi la 180 grade (fara ventilatie) pentru a castiga timp



Dupa ce am pus si ultima foaie acoperim prajitura cu un prosop si lasam sa stea pentru 30 minute. Dam apoi prajitura la cuptor la 180 grade (trapta din mijloc) pentru aproximativ 30 minute sau pana aceasta s-a rumenit.



Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei



Dupa ce prajitura s-a mai racit si este un pic calduta, ne ocupam de glazura si pregatim ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Punem la foc mic o craticioara in care adaugam: apa, zaharul si cacaua. Amestecam continuu pana la se topesc pentru ca glazura sa nu se afume



Cand incepe sa fiarba oprim focul si adaugam si untul pe care il amestecam pana il incorporam



Adaugam glazura peste prajitura si cu ajutorul unei pensule sau linguri o intindem pe toata suprafata acesteia. Punem apoi prajitura la frigider pentru minim 30 minute si apoi o putem taia si servi



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu