- Bucatarie: RomaneascaTraditionala
- Dificultate: medie


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire30 minute
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata are la baza un pandispan aromat si pufos cu o glazura de ciocolata. Este o prajitura lejera, dietica si ideala pentru a impresiona cu orice ocazie
Ingredients
Preparare
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava cu dimensiunile de 20 x 20 cm



Se pregatesc ingredientele necesare pentru compozitie conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a scuti timpul de asteptare preincalzim cuptorul la 175 grade



Se pregatesc ingredientele necesare pentru glazura de ciocolata conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. De acestea ne vom ocupa dupa ce prajitura este aproape racita



Intr-un mixer/robot de bucatarie punem albusurile de oua cu putina sare si le mixam pentru 1 minut la viteza mica si apoi la viteza maxima pana acestea devin spuma



Separat punem untul si zaharul pe care le amestecam cu ajutorul unei spatule



Dupa ce am incorporat untul cu zaharul adaugam si galbenusurile si le amestecam cu un tel pana la omogenizare



Peste aceasta adaugam treptat albusurile batute spuma si cu ajutorul unei spatule le incorporam prin miscari largi circulare



Odata albusurile incorporate adaugam si iaurtul pe care il integram in compozitie



Adaugam peste compozitie si esenta de vanilie, coaja de lamaie si macul. Daca doriti sa contina mai mult mac in compozitie puteti pune mai mult. Eu am pus 3 linguri



Peste compozitie incepem sa adaugam si faina treptat, pe care o incorporam cu ajutorul unui tel



Turnam zeama de lamaie peste praful de copt pentru a face praful de copt stins pe care il amestecam putin cu o lingurita. Il punem si pe acesta peste compozitie si il incorporam



Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptorul preincalzit la 175 grade pe treapta din mijloc pentru 25-30 minute



Dupa 25 minute daca prajitura este putin rumenita (precum in poza) incercati-o cu ajutorul unei scobitori si daca aceasta este curata, o puteti scoate din cuptor si lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei



Cand prajitura este aproape racita, ne vom ocupa de glazura de ciocolata. Intr-o craticioara mica punem zaharul, apa si cacaua pe care le amestecam



Craticioara se pune pe aragaz la foc mic si se amesteca continuu, pana ce topeste zaharul si aceasta incepe sa fiarba, avand grija sa nu se afume



Dupa ce a dat in fiert, luam craticioara de pe foc si punem untul pe care il incorporam cu ajutorul unei linguri si lasam glazura sa stea timp de 2-3 minute



Turnam apoi glazura peste prajitura si uniformizam cu ajutorul unui cutit/linguri pe toata suprafata prajiturii. O lasam apoi la racit pana glazura s-a intarit



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata
Ingredients
Follow The Directions
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava cu dimensiunile de 20 x 20 cm



Se pregatesc ingredientele necesare pentru compozitie conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a scuti timpul de asteptare preincalzim cuptorul la 175 grade



Se pregatesc ingredientele necesare pentru glazura de ciocolata conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. De acestea ne vom ocupa dupa ce prajitura este aproape racita



Intr-un mixer/robot de bucatarie punem albusurile de oua cu putina sare si le mixam pentru 1 minut la viteza mica si apoi la viteza maxima pana acestea devin spuma



Separat punem untul si zaharul pe care le amestecam cu ajutorul unei spatule



Dupa ce am incorporat untul cu zaharul adaugam si galbenusurile si le amestecam cu un tel pana la omogenizare



Peste aceasta adaugam treptat albusurile batute spuma si cu ajutorul unei spatule le incorporam prin miscari largi circulare



Odata albusurile incorporate adaugam si iaurtul pe care il integram in compozitie



Adaugam peste compozitie si esenta de vanilie, coaja de lamaie si macul. Daca doriti sa contina mai mult mac in compozitie puteti pune mai mult. Eu am pus 3 linguri



Peste compozitie incepem sa adaugam si faina treptat, pe care o incorporam cu ajutorul unui tel



Turnam zeama de lamaie peste praful de copt pentru a face praful de copt stins pe care il amestecam putin cu o lingurita. Il punem si pe acesta peste compozitie si il incorporam



Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptorul preincalzit la 175 grade pe treapta din mijloc pentru 25-30 minute



Dupa 25 minute daca prajitura este putin rumenita (precum in poza) incercati-o cu ajutorul unei scobitori si daca aceasta este curata, o puteti scoate din cuptor si lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei



Cand prajitura este aproape racita, ne vom ocupa de glazura de ciocolata. Intr-o craticioara mica punem zaharul, apa si cacaua pe care le amestecam



Craticioara se pune pe aragaz la foc mic si se amesteca continuu, pana ce topeste zaharul si aceasta incepe sa fiarba, avand grija sa nu se afume



Dupa ce a dat in fiert, luam craticioara de pe foc si punem untul pe care il incorporam cu ajutorul unei linguri si lasam glazura sa stea timp de 2-3 minute



Turnam apoi glazura peste prajitura si uniformizam cu ajutorul unui cutit/linguri pe toata suprafata prajiturii. O lasam apoi la racit pana glazura s-a intarit



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu