Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

  • Timp preparare
    15 minute
  • Timp Gătire
    30 minute

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata are la baza un pandispan aromat si pufos cu o glazura de ciocolata. Este o prajitura lejera, dietica si ideala pentru a impresiona cu orice ocazie

Ingredients

Preparare

Pentru aceasta prajitura am folosit o tava cu dimensiunile de 20 x 20 cm

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru compozitie conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a scuti timpul de asteptare preincalzim cuptorul la 175 grade

Pas 2

Se pregatesc ingredientele necesare pentru glazura de ciocolata conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. De acestea ne vom ocupa dupa ce prajitura este aproape racita

Pas 3

Intr-un mixer/robot de bucatarie punem albusurile de oua cu putina sare si le mixam pentru 1 minut la viteza mica si apoi la viteza maxima pana acestea devin spuma

Pas 4

Separat punem untul si zaharul pe care le amestecam cu ajutorul unei spatule

Pas 5

Dupa ce am incorporat untul cu zaharul adaugam si galbenusurile si le amestecam cu un tel pana la omogenizare

Pas 6

Peste aceasta adaugam treptat albusurile batute spuma si cu ajutorul unei spatule le incorporam prin miscari largi circulare

Pas 7

Odata albusurile incorporate adaugam si iaurtul pe care il integram in compozitie

Pas 8

Adaugam peste compozitie si esenta de vanilie, coaja de lamaie si macul. Daca doriti sa contina mai mult mac in compozitie puteti pune mai mult. Eu am pus 3 linguri

Pas 9

Peste compozitie incepem sa adaugam si faina treptat, pe care o incorporam cu ajutorul unui tel

Pas 10

Turnam zeama de lamaie peste praful de copt pentru a face praful de copt stins pe care il amestecam putin cu o lingurita. Il punem si pe acesta peste compozitie si il incorporam

Pas 11

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptorul preincalzit la 175 grade pe treapta din mijloc pentru 25-30 minute

Pas 12

Dupa 25 minute daca prajitura este putin rumenita (precum in poza) incercati-o cu ajutorul unei scobitori si daca aceasta este curata, o puteti scoate din cuptor si lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei

Pas 13

Cand prajitura este aproape racita, ne vom ocupa de glazura de ciocolata. Intr-o craticioara mica punem zaharul, apa si cacaua pe care le amestecam

Pas 14

Craticioara se pune pe aragaz la foc mic si se amesteca continuu, pana ce topeste zaharul si aceasta incepe sa fiarba, avand grija sa nu se afume

Pas 15

Dupa ce a dat in fiert, luam craticioara de pe foc si punem untul pe care il incorporam cu ajutorul unei linguri si lasam glazura sa stea timp de 2-3 minute

Pas 16

Turnam apoi glazura peste prajitura si uniformizam cu ajutorul unui cutit/linguri pe toata suprafata prajiturii. O lasam apoi la racit pana glazura s-a intarit

Pas 17

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.