- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire50 minute
Prajitura cu mere este un desert cu un aspect pufos, racoritor si foarte delicios. Combinatia de pandispan cu mere rase, scortisoara si ciocolata fac ca acest desert sa fie un desert echilibrat ce va fi indragit de oricine il savureaza.
Ingredients
Preparare



Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



In vasului unui mixer/robot de bucatarie punem ouale, zaharul si uleiul



Adaugam peste acestea si esenta de vanilie si mixam totul la viteza medie pentru cateva minute, pana acestea s-au omogenizat



Adaugam treptat si laptele mixand in continuare la viteza medie pana acesta s-a terminat iar apoi la viteza mare pentru 2 minute



Separat punem praful de copt peste faina si le amestecam pentru a il integra in faina



La nevoie schimbam paleta mixerului cu una pentru o compozitie mai densa. Eu am folosit aceeasi paleta la robotul de bucatarie. Lasam mixerul/robotul la viteza mica si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt pana se termina. Mixam apoi la viteza mare pentru 2 minute si oprim mixerul/robotul



Separat, in bolul cu merele rase peste care am pus scortisoara adaugam si cele 2 pliculete de zahar cu scortisoara si le amestecam cu merele rase



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem jumatate din compozitia de aluat si o nivelam



Adaugam peste toata suprafata aluatului merele rase astfel incat sa acoperim cat mai mult din aceasta



Cu ajutorul unei linguri nivelam merele in compozitie



Adaugam si restul de compozitie ramasa si o nivelam daca este nevoie



Presaram bucatelele de ciocolata peste aluat si punem tava la cuptor pe nivelul cel mai de jos la 185 grade pentru aproximativ 50 minute. Daca observati ca prajitura se rumeneste prea mult deasupra puneti o foaie de copt deasupra acesteia si continuati coacerea. Inainte de a scoate prajitura va recomand sa ii faceti testul cu scobitoarea intrucat fiecare cuptor este diferit si nu ne dorim o prajitura necoapta



Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca pana aceasta ajunge la temperatura camerei inainte de a o taia si servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Prajitura cu mere si ciocolata
Ingredients
Follow The Directions



Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



In vasului unui mixer/robot de bucatarie punem ouale, zaharul si uleiul



Adaugam peste acestea si esenta de vanilie si mixam totul la viteza medie pentru cateva minute, pana acestea s-au omogenizat



Adaugam treptat si laptele mixand in continuare la viteza medie pana acesta s-a terminat iar apoi la viteza mare pentru 2 minute



Separat punem praful de copt peste faina si le amestecam pentru a il integra in faina



La nevoie schimbam paleta mixerului cu una pentru o compozitie mai densa. Eu am folosit aceeasi paleta la robotul de bucatarie. Lasam mixerul/robotul la viteza mica si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt pana se termina. Mixam apoi la viteza mare pentru 2 minute si oprim mixerul/robotul



Separat, in bolul cu merele rase peste care am pus scortisoara adaugam si cele 2 pliculete de zahar cu scortisoara si le amestecam cu merele rase



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem jumatate din compozitia de aluat si o nivelam



Adaugam peste toata suprafata aluatului merele rase astfel incat sa acoperim cat mai mult din aceasta



Cu ajutorul unei linguri nivelam merele in compozitie



Adaugam si restul de compozitie ramasa si o nivelam daca este nevoie



Presaram bucatelele de ciocolata peste aluat si punem tava la cuptor pe nivelul cel mai de jos la 185 grade pentru aproximativ 50 minute. Daca observati ca prajitura se rumeneste prea mult deasupra puneti o foaie de copt deasupra acesteia si continuati coacerea. Inainte de a scoate prajitura va recomand sa ii faceti testul cu scobitoarea intrucat fiecare cuptor este diferit si nu ne dorim o prajitura necoapta



Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca pana aceasta ajunge la temperatura camerei inainte de a o taia si servi



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu