Prajitura cu mere si ciocolata

  • Timp preparare
    15 minute
  • Timp Gătire
    50 minute

Prajitura cu mere este un desert cu un aspect pufos, racoritor si foarte delicios. Combinatia de pandispan cu mere rase, scortisoara si ciocolata fac ca acest desert sa fie un desert echilibrat ce va fi indragit de oricine il savureaza.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

In vasului unui mixer/robot de bucatarie punem ouale, zaharul si uleiul

Pas 3

Adaugam peste acestea si esenta de vanilie si mixam totul la viteza medie pentru cateva minute, pana acestea s-au omogenizat

Pas 4

Adaugam treptat si laptele mixand in continuare la viteza medie pana acesta s-a terminat iar apoi la viteza mare pentru 2 minute

Pas 5

Separat punem praful de copt peste faina si le amestecam pentru a il integra in faina

Pas 6

La nevoie schimbam paleta mixerului cu una pentru o compozitie mai densa. Eu am folosit aceeasi paleta la robotul de bucatarie. Lasam mixerul/robotul la viteza mica si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt pana se termina. Mixam apoi la viteza mare pentru 2 minute si oprim mixerul/robotul

Pas 7

Separat, in bolul cu merele rase peste care am pus scortisoara adaugam si cele 2 pliculete de zahar cu scortisoara si le amestecam cu merele rase

Pas 8

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem jumatate din compozitia de aluat si o nivelam

Pas 9

Adaugam peste toata suprafata aluatului merele rase astfel incat sa acoperim cat mai mult din aceasta

Pas 10

Cu ajutorul unei linguri nivelam merele in compozitie

Pas 11

Adaugam si restul de compozitie ramasa si o nivelam daca este nevoie

Pas 12

Presaram bucatelele de ciocolata peste aluat si punem tava la cuptor pe nivelul cel mai de jos la 185 grade pentru aproximativ 50 minute. Daca observati ca prajitura se rumeneste prea mult deasupra puneti o foaie de copt deasupra acesteia si continuati coacerea. Inainte de a scoate prajitura va recomand sa ii faceti testul cu scobitoarea intrucat fiecare cuptor este diferit si nu ne dorim o prajitura necoapta

Pas 13

Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca pana aceasta ajunge la temperatura camerei inainte de a o taia si servi

Pas 14

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.