- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare20 minute
-
Timp Gătire1 ora si 20 minute
-
Porții10 Persoane
Prajitura rasturnata este un desert ce are la baza un pandispan pufos cu pere, care in combinatie cu glazura de caramel si scortisoara fac ca acesta sa fie un preparat delicios si foarte aromat
Ingredients
Preparare
Pentru coacerea prajiturii am folosit o forma termorezistenta cu diametrul de 26 cm



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade, sectiunea de jos



Intr-o craticioara punem la foc mediu zaharul pentru caramel (200 grame) amestecand din cand in cand pana acesta s-a topit



Pregatim intre timp si perele pe care le taiem in jumatati si cu ajutorul unei lingurite scoatem partea centrala, cu samburi. Apoi taiem jumatatile in 2-3 felii in functie de marimea perelor



Intr-o forma/cratita termorezistenta si cu diametrul de 26 cm, turnam zaharul topit si fierbinte



Rotim vasul astfel incat zaharul topit sa tapeteze baza si marginile formei



Peste tava tapetata cu caramel adaugam feliile de pere pe care le asezam in forma dorita



Adaugam zaharul cu scortisoara peste pere si punem forma la cuptor la 180 grade pentru 30-35 minute



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem ouale si zaharul pe care le batem la viteza mare pentru cateva minute, pana ce acestea au devenit spumoase



Adaugam uleiul si amestecam la viteza mare pentru inca 2 minute



Procedam la fel cu laptele si esenta de vanilie



Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat amestecul, lasand mixerul/robotul de bucatarie la viteza medie. Dupa ce faina s-a incorporat mixam pentru aproxiamtiv 2-3 minute la viteza maxima



Dupa ce am scos din cuptor perele cu caramel adaugam peste acestea compozitia si punem forma la cuptor la 180 grade (treapta de jos) pentru aproximativ 30-35 minute



Scoate forma din cuptor si o lasam sa se raceasca pentru aproximativ 20 minute



Cu ajutorul unei farfurii pe care o asezam deasupra formei, rasturnam prajitura printr-o miscare rapida. Lasam apoi prajitura sa se raceasca pana ce aceasta ajunge la temperatura camerei inainte de a fi taiata si servita. Pentru pastrare mai indelungata o puteti pune la frigider



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Lasa un comentariu Anulează răspunsul
Prajitura rasturnata cu pere si scortisoara
Ingredients
Follow The Directions
Pentru coacerea prajiturii am folosit o forma termorezistenta cu diametrul de 26 cm



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade, sectiunea de jos



Intr-o craticioara punem la foc mediu zaharul pentru caramel (200 grame) amestecand din cand in cand pana acesta s-a topit



Pregatim intre timp si perele pe care le taiem in jumatati si cu ajutorul unei lingurite scoatem partea centrala, cu samburi. Apoi taiem jumatatile in 2-3 felii in functie de marimea perelor



Intr-o forma/cratita termorezistenta si cu diametrul de 26 cm, turnam zaharul topit si fierbinte



Rotim vasul astfel incat zaharul topit sa tapeteze baza si marginile formei



Peste tava tapetata cu caramel adaugam feliile de pere pe care le asezam in forma dorita



Adaugam zaharul cu scortisoara peste pere si punem forma la cuptor la 180 grade pentru 30-35 minute



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem ouale si zaharul pe care le batem la viteza mare pentru cateva minute, pana ce acestea au devenit spumoase



Adaugam uleiul si amestecam la viteza mare pentru inca 2 minute



Procedam la fel cu laptele si esenta de vanilie



Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat amestecul, lasand mixerul/robotul de bucatarie la viteza medie. Dupa ce faina s-a incorporat mixam pentru aproxiamtiv 2-3 minute la viteza maxima



Dupa ce am scos din cuptor perele cu caramel adaugam peste acestea compozitia si punem forma la cuptor la 180 grade (treapta de jos) pentru aproximativ 30-35 minute



Scoate forma din cuptor si o lasam sa se raceasca pentru aproximativ 20 minute



Cu ajutorul unei farfurii pe care o asezam deasupra formei, rasturnam prajitura printr-o miscare rapida. Lasam apoi prajitura sa se raceasca pana ce aceasta ajunge la temperatura camerei inainte de a fi taiata si servita. Pentru pastrare mai indelungata o puteti pune la frigider



Sa aveti pofta!




















































Reviewuri reteta