Prajitura tavalita cu nuca macinata/cocos (Lamingtons)

  • Timp preparare
    15 minute
  • Timp Gătire
    35 minute

Prajitura tavalita este cunoscuta la nivel international si sub numele de Lamington si este un desert delicios, pufos si usor de realizat . Reteta pe care v-o prezint este o reteta din caietul bunicii mele, o reteta ce are la baza un pandispan pufos, glazura de cacao si decorata cu nuca macinata sau fulgi de nuca de cocos.

Ingredients

Preparare

Pentru coacerea prajiturii am folosit o tava cu dimensiunile de 20 x 20 cm si am obtinut 25 cubulete de prajitura. Puteti folosi si o tava de alte dimesiuni insa prajitura nu va fi la fel de inalta.

Pas 1

Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 2

Intr-un vas punem toate ingredientele necesare pentru blatul prajiturii: faina, zaharul, oul, untul, cacaua, mierea, laptele, faina si bicarbonatul

Pas 3

Cu ajutorul unui tel amestecam toate ingredientele pana la omogenizare

Pas 4

Turnam compozitia realizata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptor pentru aproximativ 25 minute la 180 grade (treapta de jos)

Pas 5

Dupa ce am scos blatul de la cuptor il lasam sa se raceasca pana ajunte la temperatura camerei

Pas 6

Daca blatul s-a racit, ne vom ocupa de glazura si pregatim ingredientele necesare pentru aceasta

Pas 7

Punem la foc mic o craticioara in care adaugam: zaharul, cacaua si apa

Pas 8

Lasam la foc mic si amestecam continuu pana ce aceasta incepe sa fiarba. Adaugam apoi untul pe care il incorporam si apoi lasam glazura sa dea in cateva clocote (2-3 minute)

Pas 9

Oprim focul si adaugam romul pe care il amestecam putin pana se omogenizeaza. Glazura se lasa 10-15 minute la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se intari

Pas 10

Pentru a taia blatul in cubulete vom inlatura intai marginile si apoi il taiem astfel incat sa avem bucatile cat mai egale

Pas 11

Cu ajutorul a 2 furculite vom cufunda fiecare cubulet de blat asfel incat glazura sa ajunga pe toate partile

Pas 12

Tinem cu furculitele bucatica de prajitura si o lasam sa se scurga cat mai mult din glazura

Pas 13

Punem apoi cubuletul in nuca macinata, il acoperim cu nuca si apoi tavalim bucatica pana aceasta are nuca pe toate laturile

Pas 14

Procedam la fel precum in cazul nucii macinata si cu nuca de cocos si lasam cuburile pentru 30 minute la frigider inainte de a fi servite

Pas 15

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.