- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire35 minute
Prajitura tavalita este cunoscuta la nivel international si sub numele de Lamington si este un desert delicios, pufos si usor de realizat . Reteta pe care v-o prezint este o reteta din caietul bunicii mele, o reteta ce are la baza un pandispan pufos, glazura de cacao si decorata cu nuca macinata sau fulgi de nuca de cocos.
Ingredients
Preparare
Pentru coacerea prajiturii am folosit o tava cu dimensiunile de 20 x 20 cm si am obtinut 25 cubulete de prajitura. Puteti folosi si o tava de alte dimesiuni insa prajitura nu va fi la fel de inalta.



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un vas punem toate ingredientele necesare pentru blatul prajiturii: faina, zaharul, oul, untul, cacaua, mierea, laptele, faina si bicarbonatul



Cu ajutorul unui tel amestecam toate ingredientele pana la omogenizare



Turnam compozitia realizata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptor pentru aproximativ 25 minute la 180 grade (treapta de jos)



Dupa ce am scos blatul de la cuptor il lasam sa se raceasca pana ajunte la temperatura camerei



Daca blatul s-a racit, ne vom ocupa de glazura si pregatim ingredientele necesare pentru aceasta



Punem la foc mic o craticioara in care adaugam: zaharul, cacaua si apa



Lasam la foc mic si amestecam continuu pana ce aceasta incepe sa fiarba. Adaugam apoi untul pe care il incorporam si apoi lasam glazura sa dea in cateva clocote (2-3 minute)



Oprim focul si adaugam romul pe care il amestecam putin pana se omogenizeaza. Glazura se lasa 10-15 minute la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se intari



Pentru a taia blatul in cubulete vom inlatura intai marginile si apoi il taiem astfel incat sa avem bucatile cat mai egale



Cu ajutorul a 2 furculite vom cufunda fiecare cubulet de blat asfel incat glazura sa ajunga pe toate partile



Tinem cu furculitele bucatica de prajitura si o lasam sa se scurga cat mai mult din glazura



Punem apoi cubuletul in nuca macinata, il acoperim cu nuca si apoi tavalim bucatica pana aceasta are nuca pe toate laturile



Procedam la fel precum in cazul nucii macinata si cu nuca de cocos si lasam cuburile pentru 30 minute la frigider inainte de a fi servite



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Prajitura tavalita cu nuca macinata/cocos (Lamingtons)
Ingredients
Follow The Directions
Pentru coacerea prajiturii am folosit o tava cu dimensiunile de 20 x 20 cm si am obtinut 25 cubulete de prajitura. Puteti folosi si o tava de alte dimesiuni insa prajitura nu va fi la fel de inalta.



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un vas punem toate ingredientele necesare pentru blatul prajiturii: faina, zaharul, oul, untul, cacaua, mierea, laptele, faina si bicarbonatul



Cu ajutorul unui tel amestecam toate ingredientele pana la omogenizare



Turnam compozitia realizata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem la cuptor pentru aproximativ 25 minute la 180 grade (treapta de jos)



Dupa ce am scos blatul de la cuptor il lasam sa se raceasca pana ajunte la temperatura camerei



Daca blatul s-a racit, ne vom ocupa de glazura si pregatim ingredientele necesare pentru aceasta



Punem la foc mic o craticioara in care adaugam: zaharul, cacaua si apa



Lasam la foc mic si amestecam continuu pana ce aceasta incepe sa fiarba. Adaugam apoi untul pe care il incorporam si apoi lasam glazura sa dea in cateva clocote (2-3 minute)



Oprim focul si adaugam romul pe care il amestecam putin pana se omogenizeaza. Glazura se lasa 10-15 minute la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se intari



Pentru a taia blatul in cubulete vom inlatura intai marginile si apoi il taiem astfel incat sa avem bucatile cat mai egale



Cu ajutorul a 2 furculite vom cufunda fiecare cubulet de blat asfel incat glazura sa ajunga pe toate partile



Tinem cu furculitele bucatica de prajitura si o lasam sa se scurga cat mai mult din glazura



Punem apoi cubuletul in nuca macinata, il acoperim cu nuca si apoi tavalim bucatica pana aceasta are nuca pe toate laturile



Procedam la fel precum in cazul nucii macinata si cu nuca de cocos si lasam cuburile pentru 30 minute la frigider inainte de a fi servite



Sa aveti pofta!
Lasa un comentariu