- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire25 minute
-
Porții3 Persoane
Combinatia dintre pui si sosul de gorgonzola este printre cele mai des intalnite, dupa cum bine stiti pieptul de pui nu este o carne foarte intensa iar sosul de gorgonzola ne ajuta foarte mult prin aromatizare si textura. Exista diferite tipuri de gorgonzola in functie de timpul de maturare al acesteia de la gorgonzola dulce care este putin maturata la cea picanta care este maturata pentru 3-4 luni. Pentru acest preparat am ales pieptul de pui insa puteti folosi si alte parti de carne ale acestuia.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un bol incapator punem uleiul, condimentele pentru pui, putina sare si piper pe care le amestecam pentru a se omogeniza. Recomandarea mea este sa puneti foarte putina sare, sau deloc daca nu mancati sarat deoarece gorgonzola este destul de sarata



Feliem pieptul de pui in functie de cum dorim sa fie gatit. Daca doriti sa fie mai uscat feliati pieptul la grosime de aproxiamtiv 1-2 cm. Apoi luam fiecare bucata de piept de pui si o trecem prin baitul realizat



Intr-o tigaie incinsa si non-aderenta vom pune bucatile de pui si le gatim la foc mic spre mediu pentru aproximativ 10-15 minute sau pana acestea sunt gatite in funtie de preferintele dumneavoastra



Separat intr-o tigaie/craticioara mica si non-aderenta vom pune untul sa se topeasca la foc mic



Dupa ce untul s-a topit adaugam smantana de gatit si lasam tot la foc mic pana aceasta incepe sa fiarba amestecand continuu cu o spatula/lingura. Adaugam apoi mozarella care este in bucatele mici si lasam totul sa stea amestecand in continuare pana ce mozarella s-a topit



Adaugam si gorgonzolla si lasam craticioara inca cateva minute la foc mic amestecand continuu. Puneti sosul peste puiul gatit astfel incat sa acopere toata carnea sau in functie de preferintele dumneavoastra



Eu am ales sa servesc puiul cu sos gorgonzola alaturi de o portie de cartofi noi caliti in unt si aromatizati cu rozmarin



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Pui cu sos gorgonzola
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Intr-un bol incapator punem uleiul, condimentele pentru pui, putina sare si piper pe care le amestecam pentru a se omogeniza. Recomandarea mea este sa puneti foarte putina sare, sau deloc daca nu mancati sarat deoarece gorgonzola este destul de sarata



Feliem pieptul de pui in functie de cum dorim sa fie gatit. Daca doriti sa fie mai uscat feliati pieptul la grosime de aproxiamtiv 1-2 cm. Apoi luam fiecare bucata de piept de pui si o trecem prin baitul realizat



Intr-o tigaie incinsa si non-aderenta vom pune bucatile de pui si le gatim la foc mic spre mediu pentru aproximativ 10-15 minute sau pana acestea sunt gatite in funtie de preferintele dumneavoastra



Separat intr-o tigaie/craticioara mica si non-aderenta vom pune untul sa se topeasca la foc mic



Dupa ce untul s-a topit adaugam smantana de gatit si lasam tot la foc mic pana aceasta incepe sa fiarba amestecand continuu cu o spatula/lingura. Adaugam apoi mozarella care este in bucatele mici si lasam totul sa stea amestecand in continuare pana ce mozarella s-a topit



Adaugam si gorgonzolla si lasam craticioara inca cateva minute la foc mic amestecand continuu. Puneti sosul peste puiul gatit astfel incat sa acopere toata carnea sau in functie de preferintele dumneavoastra



Eu am ales sa servesc puiul cu sos gorgonzola alaturi de o portie de cartofi noi caliti in unt si aromatizati cu rozmarin



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu