- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp Gătire15 min
Rulada cu frisca si mandarine este o reteta preluata si putin modificata din caietul bunicii mele: “Rulada cu frisca si portocale Jaffa (revista germana)”. Acest desert este unul racoritor cu un blat de pandispan aromat si o umplutura de frisca si mandarinele dulci, o minunatie de desert foarte usor de realizat!
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp preincalzim cuptorul la 200 grade pe treapta de mijloc



Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu 100 grame de zahar si le frecam bine



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem albusurile pe care le batem spuma (la viteza mare) si apoi adaugam restul de zahar (50 gr.) continuand sa le batem la viteza mare



Incorporam amestecul de galbenusuri si zahar cu spuma de albusuri cu ajutorul unei linguri/spatule, prin mirscari circulare si largi



Peste amestecul obtinut adaugam: faina, amidonul, praful de copt, coaja de lamaie si/sau portocala



Turnam compozitia obtinuta intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt



Uniformizam compozitia in tava cu ajutorul unei linguri si dam tava la cutorul preincazlit la 200 grade pe treapta de mijloc (fara ventilatie) aproximativ 15 minute



Scoatem tava din cuptor si presaram zahar tos peste aceasta



Punem un prosop peste acesta, o rasturnam si inlaturam foaia de hartie iar apoi presaram zahar tos si peste aceasta parte



Ajutandu-ne de prosop incepem sa rulam foaia de rulada cat mai strans posibil fara sa o rupem



Dupa ce am terminat de rulat foaia o lasam sa se raceasca



Cand rulada s-a racit ne vom ocupa de umplutura. Pregatim ingredientele pentru aceasta



Intr-un bol punem foile de gelatina in apa rece si le lasam pentru 5 minute sau pana s-au inmuiat. Apoi turnam peste acestea apa fierbinte astfel incat sa se topeasca foile, aproximativ 50 ml. Lasam apoi gelatina sa se raceasca complet



In bolul unui mixer punem frisca lichida pe care o batem la viteza maxima pentru cateva minute sau pana ce aceasta s-a intarit



Adaugam gelatina racita peste frisca batuta si mixam la viteza mica pentru 1 minut



Desfacem foia de rulada si punem peste compozitia de frisca pe care o intindem pe toata suprafata foii



La o distanta mica (latimea mandarinelor) punem mandarinele curatate astfel incat sa acoperim toata lungimea blatului



Incepem sa rulam foaia incepand din marginea cu mandarinele cat de strans putem. Daca va ramane frisca o puteti folosi ulterior pentru ornat



Invelim rulada in folie de plastic cat de strans putem astfel incat sa acoperim si capetele acesteia si o punem la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Rulada cu frisca si mandarine
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp preincalzim cuptorul la 200 grade pe treapta de mijloc



Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu 100 grame de zahar si le frecam bine



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem albusurile pe care le batem spuma (la viteza mare) si apoi adaugam restul de zahar (50 gr.) continuand sa le batem la viteza mare



Incorporam amestecul de galbenusuri si zahar cu spuma de albusuri cu ajutorul unei linguri/spatule, prin mirscari circulare si largi



Peste amestecul obtinut adaugam: faina, amidonul, praful de copt, coaja de lamaie si/sau portocala



Turnam compozitia obtinuta intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt



Uniformizam compozitia in tava cu ajutorul unei linguri si dam tava la cutorul preincazlit la 200 grade pe treapta de mijloc (fara ventilatie) aproximativ 15 minute



Scoatem tava din cuptor si presaram zahar tos peste aceasta



Punem un prosop peste acesta, o rasturnam si inlaturam foaia de hartie iar apoi presaram zahar tos si peste aceasta parte



Ajutandu-ne de prosop incepem sa rulam foaia de rulada cat mai strans posibil fara sa o rupem



Dupa ce am terminat de rulat foaia o lasam sa se raceasca



Cand rulada s-a racit ne vom ocupa de umplutura. Pregatim ingredientele pentru aceasta



Intr-un bol punem foile de gelatina in apa rece si le lasam pentru 5 minute sau pana s-au inmuiat. Apoi turnam peste acestea apa fierbinte astfel incat sa se topeasca foile, aproximativ 50 ml. Lasam apoi gelatina sa se raceasca complet



In bolul unui mixer punem frisca lichida pe care o batem la viteza maxima pentru cateva minute sau pana ce aceasta s-a intarit



Adaugam gelatina racita peste frisca batuta si mixam la viteza mica pentru 1 minut



Desfacem foia de rulada si punem peste compozitia de frisca pe care o intindem pe toata suprafata foii



La o distanta mica (latimea mandarinelor) punem mandarinele curatate astfel incat sa acoperim toata lungimea blatului



Incepem sa rulam foaia incepand din marginea cu mandarinele cat de strans putem. Daca va ramane frisca o puteti folosi ulterior pentru ornat



Invelim rulada in folie de plastic cat de strans putem astfel incat sa acoperim si capetele acesteia si o punem la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte



Sa aveti pofta!
Lasa un comentariu