Rulouri cu crema de vanilie si frisca (aluat foietaj)

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    20 minute
Pentru iubitorii cremei de vanilie va invit sa gatiti reteta de rulouri cu crema de vanilie realizate cu aluat fraged de foietaj, acestea sunt un desert delicios si aromat gata in doar 30 minute. Pentru aceasta reteta am folosit umplutura cu crema de vanilie iar reteta o puteti gasiti AICI

Ingredients

Preparare

Dintr-o foaie de foietaj de 1 kg am obtinut 19 rulouri

Pas 1

Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade

Pas 2

Intindem foaia de foietaj si taiem fasii cu latimea de aproximativ 3cm

Pas 3

Luam capatul unei fasii de aluat si incepem sa o infasuram pe conul de aluminiu inca de la baza acestuia

Pas 4

Vom suprapune pe conul de aluminiu fasia de foietaj cam in proportie de 1/3 si apasam usor pe capatul de sus al aluatului pentru a nu se desface la coacere

Pas 5

Punem conurile intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt

Pas 6

Peste galbenusul de ou turnam laptele si le amestecam pana s-au omogenizat

Pas 7

Cu ajutorul unei pensule ungem rulourile pe toata suprafata exterioara. Daca doriti puteti pune peste acestea zahar, scortisoara, nuca macinata etc.

Pas 8

Punem rulourile in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 5 minute in partea de jos a acestuia si apoi inca 15-20 minute in partea de mijloc-sus. Daca observati ca acestea nu se umfla puteti porni ventilatia cuptorului la aceiasi temperatura. Aveti grija insa sa nu se arda, intrucat timpul poate varia de la un cuptor la altul. Dupa ce le-am scos din cuptor inlaturam conurile metalice si le lasam sa se raceasca

Pas 9

Pentru umplere am folosit crema de vanilie deja racita si cu ajutorul unui pos/sprit de bucatarie am umplut rulourile lasand putin spatiu si pentru frisca. Daca nu doriti sa le ornati cu frisca puteti sa le umpleti pana sus cu vanilie

Pas 10

Am ornat apoi cu frisca si le-am pus la frigider pentru cateva ore inainte de a le servi

Pas 11

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.