- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire20 minute
Ingredients
Preparare
Dintr-o foaie de foietaj de 1 kg am obtinut 19 rulouri



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade



Intindem foaia de foietaj si taiem fasii cu latimea de aproximativ 3cm



Luam capatul unei fasii de aluat si incepem sa o infasuram pe conul de aluminiu inca de la baza acestuia



Vom suprapune pe conul de aluminiu fasia de foietaj cam in proportie de 1/3 si apasam usor pe capatul de sus al aluatului pentru a nu se desface la coacere



Punem conurile intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt



Peste galbenusul de ou turnam laptele si le amestecam pana s-au omogenizat



Cu ajutorul unei pensule ungem rulourile pe toata suprafata exterioara. Daca doriti puteti pune peste acestea zahar, scortisoara, nuca macinata etc.



Punem rulourile in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 5 minute in partea de jos a acestuia si apoi inca 15-20 minute in partea de mijloc-sus. Daca observati ca acestea nu se umfla puteti porni ventilatia cuptorului la aceiasi temperatura. Aveti grija insa sa nu se arda, intrucat timpul poate varia de la un cuptor la altul. Dupa ce le-am scos din cuptor inlaturam conurile metalice si le lasam sa se raceasca



Pentru umplere am folosit crema de vanilie deja racita si cu ajutorul unui pos/sprit de bucatarie am umplut rulourile lasand putin spatiu si pentru frisca. Daca nu doriti sa le ornati cu frisca puteti sa le umpleti pana sus cu vanilie



Am ornat apoi cu frisca si le-am pus la frigider pentru cateva ore inainte de a le servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Rulouri cu crema de vanilie si frisca (aluat foietaj)
Ingredients
Follow The Directions
Dintr-o foaie de foietaj de 1 kg am obtinut 19 rulouri



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade



Intindem foaia de foietaj si taiem fasii cu latimea de aproximativ 3cm



Luam capatul unei fasii de aluat si incepem sa o infasuram pe conul de aluminiu inca de la baza acestuia



Vom suprapune pe conul de aluminiu fasia de foietaj cam in proportie de 1/3 si apasam usor pe capatul de sus al aluatului pentru a nu se desface la coacere



Punem conurile intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt



Peste galbenusul de ou turnam laptele si le amestecam pana s-au omogenizat



Cu ajutorul unei pensule ungem rulourile pe toata suprafata exterioara. Daca doriti puteti pune peste acestea zahar, scortisoara, nuca macinata etc.



Punem rulourile in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 5 minute in partea de jos a acestuia si apoi inca 15-20 minute in partea de mijloc-sus. Daca observati ca acestea nu se umfla puteti porni ventilatia cuptorului la aceiasi temperatura. Aveti grija insa sa nu se arda, intrucat timpul poate varia de la un cuptor la altul. Dupa ce le-am scos din cuptor inlaturam conurile metalice si le lasam sa se raceasca



Pentru umplere am folosit crema de vanilie deja racita si cu ajutorul unui pos/sprit de bucatarie am umplut rulourile lasand putin spatiu si pentru frisca. Daca nu doriti sa le ornati cu frisca puteti sa le umpleti pana sus cu vanilie



Am ornat apoi cu frisca si le-am pus la frigider pentru cateva ore inainte de a le servi



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu