- Bucatarie: greceascamediteraneana
- Dificultate: usoara


-
Timp Gătire20 minute
-
Porții4 Persoane
Salata greceasca Tirokafteri (de branza) sau cum cei mai multi o cunosc spicy dip cheese salad este unul dintre aperitivele ce nu lipsesc de la bine cunoscutele taverne grecesti. Tirokafteri este un preparat savuros datorita combinatiei de branza feta cu ardeiul copt ce ii confera cremozitate si un strop de dulceata totul imbinat cu sucul de lamaie si ardeiul iute pentru pentru un gust proaspat si usor iute cu influente mediteraneene.
Aceasta salata este de nelipsit atunci cand doriti sa va aduceti aminte de Grecia pe care o puteti servi alaturi de o portie de cartofi prajiti sau chiar pe felii de paine prajita sau pita.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Branza feta preferabil spalata daca nu vrem sa iasa foarte sarata salata, se taie cubulete si se pune impreuna cu urda si smantana (sau branza de vaci proaspata) intr-un recipient unde sa avem loc sa amestecam toate ingredientele



Peste branza feta se adauga uleiul de masline



Se toaca in cubulete mici ardeiul copt si ardeiul iute si se adauga in vas



Se zdrobeste cu o furculita tot continutul daca vrem sa ne ramana bucatele mai mari in compozitie sau putem folosi un blender.



Adaugam sucul de lamaie si apa pentru a putea omogeniza salata. Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita ce se poate intinde usor. Deasemenea apa ne ajuta sa obtinem un gust mai putin sarat.



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Salata de branza greceasca (Tirokafteri)
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Branza feta preferabil spalata daca nu vrem sa iasa foarte sarata salata, se taie cubulete si se pune impreuna cu urda si smantana (sau branza de vaci proaspata) intr-un recipient unde sa avem loc sa amestecam toate ingredientele



Peste branza feta se adauga uleiul de masline



Se toaca in cubulete mici ardeiul copt si ardeiul iute si se adauga in vas



Se zdrobeste cu o furculita tot continutul daca vrem sa ne ramana bucatele mai mari in compozitie sau putem folosi un blender.



Adaugam sucul de lamaie si apa pentru a putea omogeniza salata. Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita ce se poate intinde usor. Deasemenea apa ne ajuta sa obtinem un gust mai putin sarat.



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu