Salata Tabbouleh (salata de rosii cu patrunjel si couscous)

  • Timp preparare
    15 minute
  • Timp Gătire
    10 minute
  • Porții
    3 Persoane

Salata Tabbouleh este  foarte usor de preparat este bogata in vitamine si ofera un gust de prospetime. Tabbouleh-ul este un preparat aperitiv vegetarian ce poate fi servit si ca garnitura a unui preparat pe baza de carne, el fiind foate satios datorita couscous-ului.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Din patrunjel alegem doar frunzele si le tocam (nu foarte marunt)

Pas 3

Taiem rosiile cubulete. Eu am folosit 3 rosii (aprox 300g) acestea sunt esentiale in aceasta salata de aceea este indicat sa avem o cantita consistenta de rosii raportate la celelalte ingrediente

Pas 4

Rosiile taiate se scurg apoi de zeama prin presarea usoara intre maini

Pas 5

Separat ne vom ocupa de couscous respectiv intr-o craticioara vom pune apa la fiert impreuna cu sarea. Dupa ce acestea au dat in fiert oprim focul punem in aceasta couscous-ul si uleiul de masline pe care le amestecam putin si le acoperim cu un capac sau o farfurie si il lasam pentru 5 minute sau pana cand apa s-a absorbit in totalitate.

Pas 6

Dupa cele 5 minute au trecut si apa s-a absorbit, couscous-ul nostru trebuie sa arate precum cel din poza

Pas 7

Intr-un vas incapator vom pune rosiile scurse peste care adaugam couscous-ul

Pas 8

Adaugam si patrunjelul tocat si amestecam toate ingredientele

Pas 9

Dupa ce am amestecat bine adaugam si sucul de lamaie

Pas 10

La final pentru savoare si prospetime vom presara menta proaspat tocata. Salata se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute pentru ca couscous-ul sa absoarba din sucul de la rosii si lamaie

Pas 11

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.