- Bucatarie: libaneză
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire10 minute
-
Porții3 Persoane
Salata Tabbouleh este foarte usor de preparat este bogata in vitamine si ofera un gust de prospetime. Tabbouleh-ul este un preparat aperitiv vegetarian ce poate fi servit si ca garnitura a unui preparat pe baza de carne, el fiind foate satios datorita couscous-ului.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Din patrunjel alegem doar frunzele si le tocam (nu foarte marunt)



Taiem rosiile cubulete. Eu am folosit 3 rosii (aprox 300g) acestea sunt esentiale in aceasta salata de aceea este indicat sa avem o cantita consistenta de rosii raportate la celelalte ingrediente



Rosiile taiate se scurg apoi de zeama prin presarea usoara intre maini



Separat ne vom ocupa de couscous respectiv intr-o craticioara vom pune apa la fiert impreuna cu sarea. Dupa ce acestea au dat in fiert oprim focul punem in aceasta couscous-ul si uleiul de masline pe care le amestecam putin si le acoperim cu un capac sau o farfurie si il lasam pentru 5 minute sau pana cand apa s-a absorbit in totalitate.



Dupa cele 5 minute au trecut si apa s-a absorbit, couscous-ul nostru trebuie sa arate precum cel din poza



Intr-un vas incapator vom pune rosiile scurse peste care adaugam couscous-ul



Adaugam si patrunjelul tocat si amestecam toate ingredientele



Dupa ce am amestecat bine adaugam si sucul de lamaie



La final pentru savoare si prospetime vom presara menta proaspat tocata. Salata se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute pentru ca couscous-ul sa absoarba din sucul de la rosii si lamaie



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Salata Tabbouleh (salata de rosii cu patrunjel si couscous)
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente



Din patrunjel alegem doar frunzele si le tocam (nu foarte marunt)



Taiem rosiile cubulete. Eu am folosit 3 rosii (aprox 300g) acestea sunt esentiale in aceasta salata de aceea este indicat sa avem o cantita consistenta de rosii raportate la celelalte ingrediente



Rosiile taiate se scurg apoi de zeama prin presarea usoara intre maini



Separat ne vom ocupa de couscous respectiv intr-o craticioara vom pune apa la fiert impreuna cu sarea. Dupa ce acestea au dat in fiert oprim focul punem in aceasta couscous-ul si uleiul de masline pe care le amestecam putin si le acoperim cu un capac sau o farfurie si il lasam pentru 5 minute sau pana cand apa s-a absorbit in totalitate.



Dupa cele 5 minute au trecut si apa s-a absorbit, couscous-ul nostru trebuie sa arate precum cel din poza



Intr-un vas incapator vom pune rosiile scurse peste care adaugam couscous-ul



Adaugam si patrunjelul tocat si amestecam toate ingredientele



Dupa ce am amestecat bine adaugam si sucul de lamaie



La final pentru savoare si prospetime vom presara menta proaspat tocata. Salata se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute pentru ca couscous-ul sa absoarba din sucul de la rosii si lamaie



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu