- Bucatarie: Traditionala
- Dificultate: medie


-
Timp preparare20 minute
-
Timp Gătire40 minute
-
Porții6 Persoane
Reteta de saleuri cunoscute si sub numele de saratele face parte din retetele bunicii mele. Saratelele cu cartofi sunt foarte fragede ideale pentru orice ocazie si totodata pufoase Saratelele au gustul foarte asemanator celor din copilarie pe care bunica le facea cu untura. Un lucru foarte important si sper de ajutor este faptul ca aceasta se poate realiza cu cartofii care v-au ramas, cum ar fi de la o portie de piure sau se poate urma reteta pas cu pas pornind de la cartofii cruzi.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reta mai intai pentru coca



Apoi pentru decor



Taiem catofii si ii punem la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert ii zdrobim ca pentru piure si ii lasam la racit pana ajung la temperatura camerei



Intr-un bol punem cartofii zdrobiti impreuna cu faina si oul si amestecam pana la omogenizare. Apoi se adauga untul si se integreaza in compozitie



Pe masa de lucru punem putina faina intindem aluatul cu sucitorul pana la o gosime de 1-1,5 cm



Aluatul se taie in formele de saratele cu ajutorul unui cutit sau rotita pentru pizza si il asezam pe o tava intinsa tapetata cu hartie de copt



Peste saratelele asezate in tava se pune oul batut cu ajutorul unei pensule si se presara dupa preferinta branza, macul si susanul. Le puteti omite sau inlocuii dupa bunul plac



Saratatelele se pun la cuptor pe sectiunea din mijloc a cuptorului pentru 17-20 minute la 220 de grade sau pana s-au rumenit. Se scot si le lasa la racit inainte de servire



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Saratele cu cartofi
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reta mai intai pentru coca



Apoi pentru decor



Taiem catofii si ii punem la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert ii zdrobim ca pentru piure si ii lasam la racit pana ajung la temperatura camerei



Intr-un bol punem cartofii zdrobiti impreuna cu faina si oul si amestecam pana la omogenizare. Apoi se adauga untul si se integreaza in compozitie



Pe masa de lucru punem putina faina intindem aluatul cu sucitorul pana la o gosime de 1-1,5 cm



Aluatul se taie in formele de saratele cu ajutorul unui cutit sau rotita pentru pizza si il asezam pe o tava intinsa tapetata cu hartie de copt



Peste saratelele asezate in tava se pune oul batut cu ajutorul unei pensule si se presara dupa preferinta branza, macul si susanul. Le puteti omite sau inlocuii dupa bunul plac



Saratatelele se pun la cuptor pe sectiunea din mijloc a cuptorului pentru 17-20 minute la 220 de grade sau pana s-au rumenit. Se scot si le lasa la racit inainte de servire



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu