Savarine cu nuca si frisca (la tava)

  • Timp preparare
    40 minute
  • Timp Gătire
    30 minute
  • Porții
    12 Persoane

Reteta de Savarine la tava cu nuca si frisca este o reteta veche preluata din caietul bunicii mele, o adaptare a faimoaselor savarine din cofetarii. O reteta usoara si foarte aromata care nu necesita forme speciale pentru copt, acestea fiind facute in tava.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 2

Intr-un vas incapator punem galbenusurile si zaharul. Le amestecam pana se incorporeaza zaharul

Pas 3

Adaugam nuca macinata si amestecam pana se omogenizeaza compozitia

Pas 4

Separat, cu ajutorul unui mixer batem albusurile cu un praf de sare: 1 minut la viteza mica si apoi inca cateva minute la viteza mare pana acestea devin spuma

Pas 5

Peste compozitia realizata mai devreme adaugam treptat albusurile batute pe care le incorporam prin miscari circulare largi

Pas 6

Turnam compozitia pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la 170 grade pentru aproximativ 25-30 minute

Pas 7

Dupa ce am scos tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne vom ocupa de sirop

Pas 8

Intr-o craticioara la foc mediu punem ingredientele pentru sirop: apa, zahar si esentele. Le lasam pana dau in clocot, stingem focul si il lasam la racit

Pas 9

Dupa ce s-au racit atat blatul cat si siropul, insiropam blatul si ne vom ocupa de frisca

Pas 10

In vasul unui mixer punem smantana pentru frica si o batem la viteza maxima pana aceasta devine ferma

Pas 11

Peste blatul insiropat adaugam gemul de piersici/caise pe care il nivelam astfel incat sa acopere toata suprafata

Pas 12

Peste gemul de piersici/caise adaugam si frisca pe care o putem cu ajutorul unui posh de patiserie sau pur si simplu nivelata deasupra. Pentru aspect eu am ras ciocolata deasupra pe care o puteti omite. Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.