- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare40 minute
-
Timp Gătire30 minute
-
Porții12 Persoane
Reteta de Savarine la tava cu nuca si frisca este o reteta veche preluata din caietul bunicii mele, o adaptare a faimoaselor savarine din cofetarii. O reteta usoara si foarte aromata care nu necesita forme speciale pentru copt, acestea fiind facute in tava.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un vas incapator punem galbenusurile si zaharul. Le amestecam pana se incorporeaza zaharul



Adaugam nuca macinata si amestecam pana se omogenizeaza compozitia



Separat, cu ajutorul unui mixer batem albusurile cu un praf de sare: 1 minut la viteza mica si apoi inca cateva minute la viteza mare pana acestea devin spuma



Peste compozitia realizata mai devreme adaugam treptat albusurile batute pe care le incorporam prin miscari circulare largi



Turnam compozitia pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la 170 grade pentru aproximativ 25-30 minute



Dupa ce am scos tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne vom ocupa de sirop



Intr-o craticioara la foc mediu punem ingredientele pentru sirop: apa, zahar si esentele. Le lasam pana dau in clocot, stingem focul si il lasam la racit



Dupa ce s-au racit atat blatul cat si siropul, insiropam blatul si ne vom ocupa de frisca



In vasul unui mixer punem smantana pentru frica si o batem la viteza maxima pana aceasta devine ferma



Peste blatul insiropat adaugam gemul de piersici/caise pe care il nivelam astfel incat sa acopere toata suprafata



Peste gemul de piersici/caise adaugam si frisca pe care o putem cu ajutorul unui posh de patiserie sau pur si simplu nivelata deasupra. Pentru aspect eu am ras ciocolata deasupra pe care o puteti omite. Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Savarine cu nuca si frisca (la tava)
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele pentru blat conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un vas incapator punem galbenusurile si zaharul. Le amestecam pana se incorporeaza zaharul



Adaugam nuca macinata si amestecam pana se omogenizeaza compozitia



Separat, cu ajutorul unui mixer batem albusurile cu un praf de sare: 1 minut la viteza mica si apoi inca cateva minute la viteza mare pana acestea devin spuma



Peste compozitia realizata mai devreme adaugam treptat albusurile batute pe care le incorporam prin miscari circulare largi



Turnam compozitia pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la 170 grade pentru aproximativ 25-30 minute



Dupa ce am scos tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca si intre timp ne vom ocupa de sirop



Intr-o craticioara la foc mediu punem ingredientele pentru sirop: apa, zahar si esentele. Le lasam pana dau in clocot, stingem focul si il lasam la racit



Dupa ce s-au racit atat blatul cat si siropul, insiropam blatul si ne vom ocupa de frisca



In vasul unui mixer punem smantana pentru frica si o batem la viteza maxima pana aceasta devine ferma



Peste blatul insiropat adaugam gemul de piersici/caise pe care il nivelam astfel incat sa acopere toata suprafata



Peste gemul de piersici/caise adaugam si frisca pe care o putem cu ajutorul unui posh de patiserie sau pur si simplu nivelata deasupra. Pentru aspect eu am ras ciocolata deasupra pe care o puteti omite. Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu