- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire45 minute
Strudelul cu mere realizat cu foi din foietaj este o reteta foarte simpla si usoara. In doar o ora veti avea un desert delicios, aspectos si foarte aromat. Acest desert se poate servi cald alaturi de o cupa de inghetata cu aroma de vanilie, rece alaturi de o ceasca de ceai/cafea sau simplu fiind un preparat de neratat.
Ingredients
Preparare
Pentru acest desert am obtinut 300 grame de mere rase (pe razatoarea mare) din aproximativ 1 kg de mere intregi. Am pus la foc mediu merele rase pana ce s-a evaporat tot sucul lasat de acestea



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade (caldura sus si jos) treapta cea mai de jos



Intr-un bol incapator punem merele, coaja de lamaie si esenta de vanilie



Adaugam peste acestea si scortisoara si zaharul cu scortisoara



Cu ajutorul unei spatule amestecam compozitia pana ce aceasta s-a uniformizat



Desfacem foaia de aluat si o asezam (de preferat pe o hartie de copt) si trasam 2 linii pe mijlocul acesteia fara a taia aluatul. Intre aceste doua linii vom pune umplutura. Pe margine incepem sa taiem aluatul (in ambele parti) in dimensiuni de 2-3cm latime



Asezam compozitia in sectiunea trasata si o uniformizam cu ajutoul unei linguri



Incepem apoi sa unim cele doua parti taiate, asezandu-le in diagonala una peste cealalta precum in poza. Continuam sa impletim bucatele de aluat pana la sfarsitul foii de foietaj



Intr-un vas mic punem galbenusul de ou impreuna cu laptele si le amestecam



Cu ajutorul unei pensule ungem bine strudelul cu amestecul de ou si lapte



Presaram apoi peste acesta zaharul tos astfel incat sa acopere fasiile de deasupra. Dam strudelul la cuptor al 180 grade pentru aproximativ 45 minute asezat pe treapta cea mai de jos. Daca observati ca incepe sa se arda deasupra, asezati o foaie de copt peste acesta si continuati sa-l coaceti



Dupa ce am scos strudelul din cuptor il lasam sa se raceasca putin inainte de a il taia si servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Strudel cu mere (aluat din foietaj)
Ingredients
Follow The Directions
Pentru acest desert am obtinut 300 grame de mere rase (pe razatoarea mare) din aproximativ 1 kg de mere intregi. Am pus la foc mediu merele rase pana ce s-a evaporat tot sucul lasat de acestea



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade (caldura sus si jos) treapta cea mai de jos



Intr-un bol incapator punem merele, coaja de lamaie si esenta de vanilie



Adaugam peste acestea si scortisoara si zaharul cu scortisoara



Cu ajutorul unei spatule amestecam compozitia pana ce aceasta s-a uniformizat



Desfacem foaia de aluat si o asezam (de preferat pe o hartie de copt) si trasam 2 linii pe mijlocul acesteia fara a taia aluatul. Intre aceste doua linii vom pune umplutura. Pe margine incepem sa taiem aluatul (in ambele parti) in dimensiuni de 2-3cm latime



Asezam compozitia in sectiunea trasata si o uniformizam cu ajutoul unei linguri



Incepem apoi sa unim cele doua parti taiate, asezandu-le in diagonala una peste cealalta precum in poza. Continuam sa impletim bucatele de aluat pana la sfarsitul foii de foietaj



Intr-un vas mic punem galbenusul de ou impreuna cu laptele si le amestecam



Cu ajutorul unei pensule ungem bine strudelul cu amestecul de ou si lapte



Presaram apoi peste acesta zaharul tos astfel incat sa acopere fasiile de deasupra. Dam strudelul la cuptor al 180 grade pentru aproximativ 45 minute asezat pe treapta cea mai de jos. Daca observati ca incepe sa se arda deasupra, asezati o foaie de copt peste acesta si continuati sa-l coaceti



Dupa ce am scos strudelul din cuptor il lasam sa se raceasca putin inainte de a il taia si servi



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu