- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp Gătire40 minute
-
Porții8 Persoane
Tarta cu lamaie si bezea este un desert racoritor si delicios, idela pentru iubitorii deserturilor dulce-acrisoare. Acest preparat combina gustul acrisor de lamaie, cu crema de lapte si bezeaua cremoasa facand acest preparat sa fie unul echilibrat si foarte savuros.
Ingredients
Preparare



Pregatim ingredientele pentru blatul de tarta conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un vas incapator se adauga ingredientele: faina, zaharul pudra si cel vanilat. Amestecam usor cu ajutorul mainii sau a unui tel, astfel incat cele 3 ingrediente sa se incorporeze



Adaugam apoi untul rece, coaja de lamaie si oul peste acestea



Cu ajutorul degetelor integram toate ingredientele pana vom obtine un aluat omogen



Formam o bila din aluatul obtinut pe care o invelim in folie alimentara si o punem la frigider pentru 1-2 ore



In timp ce aluatul este la frigider ne putem ocupa de crema de lamaie. Pregatim ingredientele pentru crema de lamaie conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Pentru aceasta punem la foc mediu (intr-o craticioara cu pereti grosi) laptele, zaharul, oualele, faina, sucul de lamaie si esentele de vanilie si lamaie si amestecam continuu cu un tel pana ce aceasta s-a ingrosat. Lasam apoi crema sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei



Dupa ce am scos aluatul din frigider, il lasam aproximativ 10 minute sa se incalzeasca iar apoi il intindem cu ajutoul unui sucitor astfel incat sa acopere baza formei pentru tarta



Cu ajutorul degetelor nivelam aluatul astfel pentru a acoperi toata suprafata formei



Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru a evita ca acesta sa se umfle



Punem forma la cuptor in sectiunea cea mai de jos la 170 grade pentru aproximativ 20-25 minute, sau pana ce acesta s-a intarit. Dupa ce l-am scos din cuptor lasam blatul sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei



Cand atat crema cat si blatul s-au racit ne vom ocupa de bezea si pentru acesta pregatim ingredientele necesare



In vasul unui mixer punem albusurile si cu putina sare si incepem sa le mixam la viteza maxima. Adaugam treptat zaharul si lasam mixerul la aceeasi viteza pana ce acestea au devenit lucioase si am obtinut o bezea ferma



Adaugam apoi esenta de lamaie si coaja acesteia pe care le integram in bezea



Turnam crema de lamaie peste blatul de tarta si o uniformizam cu ajutorul unei linguri



Peste crema ornam tarta cu bezeaua obtinuta anterior ajutandu-ne de pos de bucatarie si dam apoi tarta pentru 2-3 minute la cuptor la 200 grade treapta de sus pana ce aceasta s-a rumenit. Lasam apoi tarta sa se raceasca bine inainte de a fi servita sau o putem pastra la frigider



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Tarta cu lamaie si bezea
Ingredients
Follow The Directions



Pregatim ingredientele pentru blatul de tarta conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-un vas incapator se adauga ingredientele: faina, zaharul pudra si cel vanilat. Amestecam usor cu ajutorul mainii sau a unui tel, astfel incat cele 3 ingrediente sa se incorporeze



Adaugam apoi untul rece, coaja de lamaie si oul peste acestea



Cu ajutorul degetelor integram toate ingredientele pana vom obtine un aluat omogen



Formam o bila din aluatul obtinut pe care o invelim in folie alimentara si o punem la frigider pentru 1-2 ore



In timp ce aluatul este la frigider ne putem ocupa de crema de lamaie. Pregatim ingredientele pentru crema de lamaie conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Pentru aceasta punem la foc mediu (intr-o craticioara cu pereti grosi) laptele, zaharul, oualele, faina, sucul de lamaie si esentele de vanilie si lamaie si amestecam continuu cu un tel pana ce aceasta s-a ingrosat. Lasam apoi crema sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei



Dupa ce am scos aluatul din frigider, il lasam aproximativ 10 minute sa se incalzeasca iar apoi il intindem cu ajutoul unui sucitor astfel incat sa acopere baza formei pentru tarta



Cu ajutorul degetelor nivelam aluatul astfel pentru a acoperi toata suprafata formei



Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru a evita ca acesta sa se umfle



Punem forma la cuptor in sectiunea cea mai de jos la 170 grade pentru aproximativ 20-25 minute, sau pana ce acesta s-a intarit. Dupa ce l-am scos din cuptor lasam blatul sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei



Cand atat crema cat si blatul s-au racit ne vom ocupa de bezea si pentru acesta pregatim ingredientele necesare



In vasul unui mixer punem albusurile si cu putina sare si incepem sa le mixam la viteza maxima. Adaugam treptat zaharul si lasam mixerul la aceeasi viteza pana ce acestea au devenit lucioase si am obtinut o bezea ferma



Adaugam apoi esenta de lamaie si coaja acesteia pe care le integram in bezea



Turnam crema de lamaie peste blatul de tarta si o uniformizam cu ajutorul unei linguri



Peste crema ornam tarta cu bezeaua obtinuta anterior ajutandu-ne de pos de bucatarie si dam apoi tarta pentru 2-3 minute la cuptor la 200 grade treapta de sus pana ce aceasta s-a rumenit. Lasam apoi tarta sa se raceasca bine inainte de a fi servita sau o putem pastra la frigider



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu