Tarta cu lamaie si bezea

  • Timp Gătire
    40 minute
  • Porții
    8 Persoane

Tarta cu lamaie si bezea este un desert racoritor si delicios, idela pentru iubitorii deserturilor dulce-acrisoare. Acest preparat combina gustul acrisor de lamaie, cu crema de lapte si bezeaua cremoasa facand acest preparat sa fie unul echilibrat si foarte savuros.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Pregatim ingredientele pentru blatul de tarta conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 2

Intr-un vas incapator se adauga ingredientele: faina, zaharul pudra si cel vanilat. Amestecam usor cu ajutorul mainii sau a unui tel, astfel incat cele 3 ingrediente sa se incorporeze

Pas 3

Adaugam apoi untul rece, coaja de lamaie si oul peste acestea

Pas 4

Cu ajutorul degetelor integram toate ingredientele pana vom obtine un aluat omogen

Pas 5

Formam o bila din aluatul obtinut pe care o invelim in folie alimentara si o punem la frigider pentru 1-2 ore

Pas 6

In timp ce aluatul este la frigider ne putem ocupa de crema de lamaie. Pregatim ingredientele pentru crema de lamaie conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 7

Pentru aceasta punem la foc mediu (intr-o craticioara cu pereti grosi) laptele, zaharul, oualele, faina, sucul de lamaie si esentele de vanilie si lamaie si amestecam continuu cu un tel pana ce aceasta s-a ingrosat. Lasam apoi crema sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei

Pas 8

Dupa ce am scos aluatul din frigider, il lasam aproximativ 10 minute sa se incalzeasca iar apoi il intindem cu ajutoul unui sucitor astfel incat sa acopere baza formei pentru tarta

Pas 9

Cu ajutorul degetelor nivelam aluatul astfel pentru a acoperi toata suprafata formei

Pas 10

Cu ajutorul unei furculite intepam aluatul din loc in loc pentru a evita ca acesta sa se umfle

Pas 11

Punem forma la cuptor in sectiunea cea mai de jos la 170 grade pentru aproximativ 20-25 minute, sau pana ce acesta s-a intarit. Dupa ce l-am scos din cuptor lasam blatul sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei

Pas 12

Cand atat crema cat si blatul s-au racit ne vom ocupa de bezea si pentru acesta pregatim ingredientele necesare

Pas 13

In vasul unui mixer punem albusurile si cu putina sare si incepem sa le mixam la viteza maxima. Adaugam treptat zaharul si lasam mixerul la aceeasi viteza pana ce acestea au devenit lucioase si am obtinut o bezea ferma

Pas 14

Adaugam apoi esenta de lamaie si coaja acesteia pe care le integram in bezea

Pas 15

Turnam crema de lamaie peste blatul de tarta si o uniformizam cu ajutorul unei linguri

Pas 16

Peste crema ornam tarta cu bezeaua obtinuta anterior ajutandu-ne de pos de bucatarie si dam apoi tarta pentru 2-3 minute la cuptor la 200 grade treapta de sus pana ce aceasta s-a rumenit. Lasam apoi tarta sa se raceasca bine inainte de a fi servita sau o putem pastra la frigider

Pas 17

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.