Tort diplomat cu mascarpone

  • Porții
    12 Persoane
Tortul diplomat cu mascarpone este un desert foarte racoritor, ideal pentru ocaziile speciale precum zilele de nastere, onomastice sau Sarbatori. Acesta ce are la baza piscoturi, crema de mascarpone cu frisca si fructe exotice.

Ingredients

Preparare

Pentru acest tort am folosit o forma rotunda cu baza detasabila si cu diametrul de 28 cm

Pas 1

Pregatim ingredientele pentru baza tortului conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 2

Luam fiecare piscot si il trecem prin sucul de ananas si apoil il asezam la baza formei de tort pana umplem baza lasand spatiu pe margine cat pentru 1 piscot

Pas 3

Pe marginea formei punem piscoturile neinsiropate pana o acoperim

Pas 4

Pregatim ingredientele pentru umplutura torului conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 5

Intr-o craticioara punem la foc mic ouale, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala

Pas 6

Cat timp craticioara sta la foc mic amestecam mereu energic cu ajutorul unui tel, avand grija sa nu gatim ouale. Dupa ce a dat in cateva clocote, luam craticioara de pe foc si o lasam sa se raceasca

Pas 7

Cand spuma de oua cu zahar este aproape racita punem gelatina in apa pentru 10 minute

Pas 8

Intre timp ne vom ocupa de frisca pe care cu ajutorul unui mixer/robot de bucatarie o batem la viteza maxima pentru cateva minute sau pana aceasta s-a intarit. Pastram 4-5 linguri separat pentru ornare

Pas 9

Intr-un vas incapator punem spuma de oua si zahar si gelatina pe care le amestecam cu ajutorul unui tel

Pas 10

Peste acestea adaugam branza mascarpone pe care o integram pana la omogenizare

Pas 11

Adaugam compozitia peste frica batuta si le mixam la viteza mica pentru 2-3 minute sau pana ce acestea s-au incorporat. Din compozitia rezultata vom face 4 straturi

Pas 12

Turnam un strat subtire din crema obtinuta si peste aceasta punem fructele in ordinea dorita. Eu am ales sa le pun pe cele din cocktail pentru primul strat si apoi am pus doar ananas insa puteti sa le amestecati sau folosi dupa cum doriti

Pas 13

Adaugam inca un strat de crema astfel incat sa acoperim fructele

Pas 14

Peste acestea punem un strat de piscoturi insiropate in suc de ananas/fructe

Pas 15

Adaugam din nou un strat de crema, urmat de un strat de fructe si inca unul de crema

Pas 16

Dam torul la frigider pentru 3-4 ore pentru a se inchega compozitia

Pas 17

Dupa ce au trecut minim 3 ore, pregatim ingredientele pentru ornat conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 18

Punem foile de gelatina in apa si le lasam sa stea pentru 5 minute

Pas 19

Intr-o craticioara punem la foc mediu sucul de fructe (ananas), zeama de lamaie si le luam de pe foc cand incep sa fiarba. Le lasam apoi la racit pana ajung la temperatura camerei si adaugam peste foile de gelatina pe care le amestecam cu ajutorul unui tel, astfel incat sa se omogenizeze

Pas 20

Asezam rondele de ananas peste tort si apoi cu o lingura turnam gelatina si punem torutul la frigider pentru minim o ora. Puteti folosi bucatele de ananas sau alte fructe

Pas 21

Cu ajutorul unui posh de bucatarie ornam tortul cu frisca si apoi il punem la frigider pentru minim 1-2 ore sau cel mai bine il lasam peste noapte. Inainte de a taia si servi tortul inlaturati cu grija baza detasabila a formei

Pas 22

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.