- Bucatarie: internationala
- Dificultate: medie


-
Porții12 Persoane
Ingredients
Preparare
Pentru acest tort am folosit o forma rotunda cu baza detasabila si cu diametrul de 28 cm



Pregatim ingredientele pentru baza tortului conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Luam fiecare piscot si il trecem prin sucul de ananas si apoil il asezam la baza formei de tort pana umplem baza lasand spatiu pe margine cat pentru 1 piscot



Pe marginea formei punem piscoturile neinsiropate pana o acoperim



Pregatim ingredientele pentru umplutura torului conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-o craticioara punem la foc mic ouale, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala



Cat timp craticioara sta la foc mic amestecam mereu energic cu ajutorul unui tel, avand grija sa nu gatim ouale. Dupa ce a dat in cateva clocote, luam craticioara de pe foc si o lasam sa se raceasca



Cand spuma de oua cu zahar este aproape racita punem gelatina in apa pentru 10 minute



Intre timp ne vom ocupa de frisca pe care cu ajutorul unui mixer/robot de bucatarie o batem la viteza maxima pentru cateva minute sau pana aceasta s-a intarit. Pastram 4-5 linguri separat pentru ornare



Intr-un vas incapator punem spuma de oua si zahar si gelatina pe care le amestecam cu ajutorul unui tel



Peste acestea adaugam branza mascarpone pe care o integram pana la omogenizare



Adaugam compozitia peste frica batuta si le mixam la viteza mica pentru 2-3 minute sau pana ce acestea s-au incorporat. Din compozitia rezultata vom face 4 straturi



Turnam un strat subtire din crema obtinuta si peste aceasta punem fructele in ordinea dorita. Eu am ales sa le pun pe cele din cocktail pentru primul strat si apoi am pus doar ananas insa puteti sa le amestecati sau folosi dupa cum doriti



Adaugam inca un strat de crema astfel incat sa acoperim fructele



Peste acestea punem un strat de piscoturi insiropate in suc de ananas/fructe



Adaugam din nou un strat de crema, urmat de un strat de fructe si inca unul de crema



Dam torul la frigider pentru 3-4 ore pentru a se inchega compozitia



Dupa ce au trecut minim 3 ore, pregatim ingredientele pentru ornat conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Punem foile de gelatina in apa si le lasam sa stea pentru 5 minute



Intr-o craticioara punem la foc mediu sucul de fructe (ananas), zeama de lamaie si le luam de pe foc cand incep sa fiarba. Le lasam apoi la racit pana ajung la temperatura camerei si adaugam peste foile de gelatina pe care le amestecam cu ajutorul unui tel, astfel incat sa se omogenizeze



Asezam rondele de ananas peste tort si apoi cu o lingura turnam gelatina si punem torutul la frigider pentru minim o ora. Puteti folosi bucatele de ananas sau alte fructe



Cu ajutorul unui posh de bucatarie ornam tortul cu frisca si apoi il punem la frigider pentru minim 1-2 ore sau cel mai bine il lasam peste noapte. Inainte de a taia si servi tortul inlaturati cu grija baza detasabila a formei



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Tort diplomat cu mascarpone
Ingredients
Follow The Directions
Pentru acest tort am folosit o forma rotunda cu baza detasabila si cu diametrul de 28 cm



Pregatim ingredientele pentru baza tortului conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Luam fiecare piscot si il trecem prin sucul de ananas si apoil il asezam la baza formei de tort pana umplem baza lasand spatiu pe margine cat pentru 1 piscot



Pe marginea formei punem piscoturile neinsiropate pana o acoperim



Pregatim ingredientele pentru umplutura torului conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Intr-o craticioara punem la foc mic ouale, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala



Cat timp craticioara sta la foc mic amestecam mereu energic cu ajutorul unui tel, avand grija sa nu gatim ouale. Dupa ce a dat in cateva clocote, luam craticioara de pe foc si o lasam sa se raceasca



Cand spuma de oua cu zahar este aproape racita punem gelatina in apa pentru 10 minute



Intre timp ne vom ocupa de frisca pe care cu ajutorul unui mixer/robot de bucatarie o batem la viteza maxima pentru cateva minute sau pana aceasta s-a intarit. Pastram 4-5 linguri separat pentru ornare



Intr-un vas incapator punem spuma de oua si zahar si gelatina pe care le amestecam cu ajutorul unui tel



Peste acestea adaugam branza mascarpone pe care o integram pana la omogenizare



Adaugam compozitia peste frica batuta si le mixam la viteza mica pentru 2-3 minute sau pana ce acestea s-au incorporat. Din compozitia rezultata vom face 4 straturi



Turnam un strat subtire din crema obtinuta si peste aceasta punem fructele in ordinea dorita. Eu am ales sa le pun pe cele din cocktail pentru primul strat si apoi am pus doar ananas insa puteti sa le amestecati sau folosi dupa cum doriti



Adaugam inca un strat de crema astfel incat sa acoperim fructele



Peste acestea punem un strat de piscoturi insiropate in suc de ananas/fructe



Adaugam din nou un strat de crema, urmat de un strat de fructe si inca unul de crema



Dam torul la frigider pentru 3-4 ore pentru a se inchega compozitia



Dupa ce au trecut minim 3 ore, pregatim ingredientele pentru ornat conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



Punem foile de gelatina in apa si le lasam sa stea pentru 5 minute



Intr-o craticioara punem la foc mediu sucul de fructe (ananas), zeama de lamaie si le luam de pe foc cand incep sa fiarba. Le lasam apoi la racit pana ajung la temperatura camerei si adaugam peste foile de gelatina pe care le amestecam cu ajutorul unui tel, astfel incat sa se omogenizeze



Asezam rondele de ananas peste tort si apoi cu o lingura turnam gelatina si punem torutul la frigider pentru minim o ora. Puteti folosi bucatele de ananas sau alte fructe



Cu ajutorul unui posh de bucatarie ornam tortul cu frisca si apoi il punem la frigider pentru minim 1-2 ore sau cel mai bine il lasam peste noapte. Inainte de a taia si servi tortul inlaturati cu grija baza detasabila a formei



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu