Tort cu blat de cacao si capsuni

  • Timp Gătire
    45 minute

Tortul cu blat de cacao si capsuni este desertul ideal pentru orice ocazie dar in special pentru a fi servit intr-o zi calduroasa de vara intrucat acesta este foarte racoritor si aromat. Combinatia dintre blatul de cacao, crema pufoasa de capsuni  si fructele proaspete fac acest desert sa fie unul echilibrat si plin de savoare. Va recomand sa il incercati si dumneavoastra cu prima ocazie fie ea o zi de nastere, onomastica sau o zi de Sarbatoare.

Ingredients

Preparare

Pentru acest tort am folosit o forma cu baza detasabila de 25 cm diametrul

Pas 1

Pregatim ingredientele pentru blatul de cacao conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul al 175 grade, treapta de mijloc

Pas 2

In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem ouale cu zaharul tos si cel vanilinat pe care le mixam la viteza maxima pana devin spumoase

Pas 3

Lasand mixerul la viteza mica adaugam treptat coaja de lamaie, faina, praful de copt si cacaua. Dam mixerul la viteza mare si mixam pentru 3-4 minute

Pas 4

Adaugam si dulceata de capsuni pe care am pasat-o la blender sau maruntit-o cu furculita

Pas 5

Turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 23 cm si baza detasabila, pe care am tapetat-o cu hartie de copt la baza si uns-o cu putin unt/ulei pe margini. Punem forma la cuptor la 175 grade pentru aproximativ 40 minute in sectiunea de mijloc

Pas 6

Dupa ce am scos forma de la cuptor lasam blatul sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei inainte de a il taia. Daca marginea s-a desprins de forma puteti sa scoate marginea detasabila pentru a facilita la o racire mai rapida

Pas 7

Intre timp ne vom ocupa de crema si pentru aceasta pregatim ingredientele conform sectiunii Ingrediente

Pas 8

Intr-o craticioara punem capsunile pasate si zaharul, pe care le lasam la foc mic sa fiarba pentru 2-3 minute amestecand din cand in cand. Lasam apoi sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei

Pas 9

In bolul cu apa rece punem gelatina pe care o lasam sa actioneze timp de 10 minute

Pas 10

In bolul unui mixer/robot de bucatarie batem frisca la viteza maxima pentru 4-5 minute sau pana ce aceasta s-a intarit. Pastram o treime din frisca pentru ornat (o punem la frigider) iar restul il vom folosi pentru crema

Pas 11

Adaugam crema de branza mascarpone si mixam la viteza minima pentru cateva minute

Pas 12

Peste capsunile cu zahar adaugam gelatina si amestecam pana la omogenizare

Pas 13

Punem si capsunile cu gelatina peste compozitie si mixam pentru 1-2 minute la viteza mica iar apoi lasma

Pas 14

Dupa ce s-a racit blatul taiem intai capacul astfel incat sa lasam o blaza dreapta

Pas 15

Sectionam baza ramasa in 2 sectiuni egale care reprezinta blatul pe care vom asambla tortul

Pas 16

In forma pe care am folosit-o la copt punem primul strat de blat si peste acesta turnam crema obtinuta intainte

Pas 17

Peste aceasta punem si a doua sectiune de blat iar apoi il dam la frigider pentru cateva 4-5 ore. Recomandarea mea este sa il lasati peste noapte inainte de a il orna

Pas 18

Dupa ce a stat cateva ore la frigider scoate marginea detasabila si ne vom ocupa de ornat. Punem un strat de frisca peste cel de blat iar apoi ornam partea superioara cu frica (cu ajutorul unui posh de bucatarie) si fructe (dupa preferinte)

Pas 19

Imbracam in frisca si lateralele tortului. Puteti sa folositi posh-ul de bucatarie sau cu ajutorului unui cutit

Pas 20

Dupa ce am terminat de ornat tortul il lasam pentru minim 1 ora la frigider inainte de al il taia si servi

Pas 21

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.