- Bucatarie: internationala
- Dificultate: medie


-
Timp Gătire45 minute
Tortul cu blat de cacao si capsuni este desertul ideal pentru orice ocazie dar in special pentru a fi servit intr-o zi calduroasa de vara intrucat acesta este foarte racoritor si aromat. Combinatia dintre blatul de cacao, crema pufoasa de capsuni si fructele proaspete fac acest desert sa fie unul echilibrat si plin de savoare. Va recomand sa il incercati si dumneavoastra cu prima ocazie fie ea o zi de nastere, onomastica sau o zi de Sarbatoare.
Ingredients
Preparare
Pentru acest tort am folosit o forma cu baza detasabila de 25 cm diametrul



Pregatim ingredientele pentru blatul de cacao conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul al 175 grade, treapta de mijloc



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem ouale cu zaharul tos si cel vanilinat pe care le mixam la viteza maxima pana devin spumoase



Lasand mixerul la viteza mica adaugam treptat coaja de lamaie, faina, praful de copt si cacaua. Dam mixerul la viteza mare si mixam pentru 3-4 minute



Adaugam si dulceata de capsuni pe care am pasat-o la blender sau maruntit-o cu furculita



Turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 23 cm si baza detasabila, pe care am tapetat-o cu hartie de copt la baza si uns-o cu putin unt/ulei pe margini. Punem forma la cuptor la 175 grade pentru aproximativ 40 minute in sectiunea de mijloc



Dupa ce am scos forma de la cuptor lasam blatul sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei inainte de a il taia. Daca marginea s-a desprins de forma puteti sa scoate marginea detasabila pentru a facilita la o racire mai rapida



Intre timp ne vom ocupa de crema si pentru aceasta pregatim ingredientele conform sectiunii Ingrediente



Intr-o craticioara punem capsunile pasate si zaharul, pe care le lasam la foc mic sa fiarba pentru 2-3 minute amestecand din cand in cand. Lasam apoi sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei



In bolul cu apa rece punem gelatina pe care o lasam sa actioneze timp de 10 minute



In bolul unui mixer/robot de bucatarie batem frisca la viteza maxima pentru 4-5 minute sau pana ce aceasta s-a intarit. Pastram o treime din frisca pentru ornat (o punem la frigider) iar restul il vom folosi pentru crema



Adaugam crema de branza mascarpone si mixam la viteza minima pentru cateva minute



Peste capsunile cu zahar adaugam gelatina si amestecam pana la omogenizare



Punem si capsunile cu gelatina peste compozitie si mixam pentru 1-2 minute la viteza mica iar apoi lasma



Dupa ce s-a racit blatul taiem intai capacul astfel incat sa lasam o blaza dreapta



Sectionam baza ramasa in 2 sectiuni egale care reprezinta blatul pe care vom asambla tortul



In forma pe care am folosit-o la copt punem primul strat de blat si peste acesta turnam crema obtinuta intainte



Peste aceasta punem si a doua sectiune de blat iar apoi il dam la frigider pentru cateva 4-5 ore. Recomandarea mea este sa il lasati peste noapte inainte de a il orna



Dupa ce a stat cateva ore la frigider scoate marginea detasabila si ne vom ocupa de ornat. Punem un strat de frisca peste cel de blat iar apoi ornam partea superioara cu frica (cu ajutorul unui posh de bucatarie) si fructe (dupa preferinte)



Imbracam in frisca si lateralele tortului. Puteti sa folositi posh-ul de bucatarie sau cu ajutorului unui cutit



Dupa ce am terminat de ornat tortul il lasam pentru minim 1 ora la frigider inainte de al il taia si servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Tort cu blat de cacao si capsuni
Ingredients
Follow The Directions
Pentru acest tort am folosit o forma cu baza detasabila de 25 cm diametrul



Pregatim ingredientele pentru blatul de cacao conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul al 175 grade, treapta de mijloc



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem ouale cu zaharul tos si cel vanilinat pe care le mixam la viteza maxima pana devin spumoase



Lasand mixerul la viteza mica adaugam treptat coaja de lamaie, faina, praful de copt si cacaua. Dam mixerul la viteza mare si mixam pentru 3-4 minute



Adaugam si dulceata de capsuni pe care am pasat-o la blender sau maruntit-o cu furculita



Turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 23 cm si baza detasabila, pe care am tapetat-o cu hartie de copt la baza si uns-o cu putin unt/ulei pe margini. Punem forma la cuptor la 175 grade pentru aproximativ 40 minute in sectiunea de mijloc



Dupa ce am scos forma de la cuptor lasam blatul sa se raceasca pana ce ajunge la temperatura camerei inainte de a il taia. Daca marginea s-a desprins de forma puteti sa scoate marginea detasabila pentru a facilita la o racire mai rapida



Intre timp ne vom ocupa de crema si pentru aceasta pregatim ingredientele conform sectiunii Ingrediente



Intr-o craticioara punem capsunile pasate si zaharul, pe care le lasam la foc mic sa fiarba pentru 2-3 minute amestecand din cand in cand. Lasam apoi sa se raceasca pana ajung la temperatura camerei



In bolul cu apa rece punem gelatina pe care o lasam sa actioneze timp de 10 minute



In bolul unui mixer/robot de bucatarie batem frisca la viteza maxima pentru 4-5 minute sau pana ce aceasta s-a intarit. Pastram o treime din frisca pentru ornat (o punem la frigider) iar restul il vom folosi pentru crema



Adaugam crema de branza mascarpone si mixam la viteza minima pentru cateva minute



Peste capsunile cu zahar adaugam gelatina si amestecam pana la omogenizare



Punem si capsunile cu gelatina peste compozitie si mixam pentru 1-2 minute la viteza mica iar apoi lasma



Dupa ce s-a racit blatul taiem intai capacul astfel incat sa lasam o blaza dreapta



Sectionam baza ramasa in 2 sectiuni egale care reprezinta blatul pe care vom asambla tortul



In forma pe care am folosit-o la copt punem primul strat de blat si peste acesta turnam crema obtinuta intainte



Peste aceasta punem si a doua sectiune de blat iar apoi il dam la frigider pentru cateva 4-5 ore. Recomandarea mea este sa il lasati peste noapte inainte de a il orna



Dupa ce a stat cateva ore la frigider scoate marginea detasabila si ne vom ocupa de ornat. Punem un strat de frisca peste cel de blat iar apoi ornam partea superioara cu frica (cu ajutorul unui posh de bucatarie) si fructe (dupa preferinte)



Imbracam in frisca si lateralele tortului. Puteti sa folositi posh-ul de bucatarie sau cu ajutorului unui cutit



Dupa ce am terminat de ornat tortul il lasam pentru minim 1 ora la frigider inainte de al il taia si servi



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu