Vinete la cuptor cu legume si branza

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    1h 10 minute
  • Porții
    4 Persoane
Vinetele la cuptor umplute cu legume si branza sunt un preparat mediteranean usor de realizat si foarte savuros datorita legumelor care impreuna cu branza si patrunjelul fac ca acesta sa fie proaspat si delicios.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Taiem vinetele pe jumatate iar in interior fiecarei parti cu un cutit mic facem linii transversale la o adancime de aproximativ 1,5 cm si le ungem cu ulei pe ambele parti

Pas 3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem vinetele si le dam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute (15 minute pe fiecare parte), treapta din mijloc (fara ventilatie)

Pas 4

Dupa ce au trecut 15 minute, scoatem vinetele de la cuptor si le intoarcem pe cealalta parte si lasam pentru inca 15 minute

Pas 5

Odata ce au trecut cele 30 minute, scoatem vinetele din cuptor si cu ajutorul unei linguri scobim interorul astfel incat sa lasam aproximativ 1 cm de pulpa pe margini

Pas 6

Intr-o craticioara punem la calit in putin ulei legumele: ceapa, dovlecel, zucchini, ardei, morcov si usturoi

Pas 7

Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa si lasam sa fiarba pana ce legumele s-au inmuiat si apa a scazut in mare parte

Pas 8

Adaugam si rosiile si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 10 minute

Pas 9

Umplem vinetele cu compozitia de legume pe care o nivelam si le punem din nou la cuptor la 180 grade (treapta din mijloc) pentru 25 minute

Pas 10

Scoatem vinetele si punem peste umplutura si branza rasa si pe dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am folosit branza feta greceasca insa puteti folosi orice tip de branza. Dupa ce le scoatem din cuptor adaugam patrunjelul si vinetele pot fi servite. Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.