- Bucatarie: greceasca
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire1h si 15 min
Vinetele la cuptor cu rosii si branza sunt un preparat delicios, dietetic si usor de realizat doar cu cateva ingrediente ce se regasesc in orice bucatarie. Recunosc ca nu am incercat acest preparat inainte de a face reteta insa odata ce l-am gustat am zis ca trebuie neaparat sa il impartasesc si cu dumneavoastra. Aceasta reteta este la baza greceasca insa inlocuind feta (in cazul in care nu o aveti) cu branza telemea o putem aduce si in bucatarie romaneasca.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Inainte de a ne apuca de reteta pentru a castiga timp preincalzim cuptorul la 180 grade



Intr-un bol mic punem uleiul de masline si putina sare pe care le amestecam. Acest amestec il vom folosi pentru a unge feliile de vinete in pasul urmator



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam feliile de vinete si le ungem pe fiecare in parte cu amestecul de ulei si sare, pe o parte si pe cealalta. Bagam tava la cuptor la 180 grade (treapa din mijloc) pentru 20 minute. In timp ce vinetele se coc ne vom ocupa de sosul de rosii cu ceapa si usturoi



Separat intr-o craticioara punem putin ulei, ceapa si usturoiul si le punem pe aragaz la foc mic



Dupa ce s-au rumenit putin ceapa si usturoiul adaugam rosiile cubuletele, amestecam si le lasam la foc mic pentru inca 10 minute de cand incep sa fiarba. Din cand in cand mestecam usor pentru a nu se afuma



Dupa ce au trecut cele 20 de minute de cand am bagat vinetele la copt scoatem tava si intoarcem feliile pe cealalta parte pentru a se coace uniform si le mai lasam 20 minute la aceiasi temperatura (180 de grade)



Scoate tava cu vinetele din cuptor si in doua vase (sau unul) termorezistente punem putin ulei (le ungem foarte putin) si asezam la baza acestuia feliile de vinete coapte



Peste vinete adaugam si sosul de rosii cu ceapa incat sa acopere vinetele



Deasupra rosiilor punem branza rasa si bagam vasele la cuptor pentru 20 min la 180 grade pe treapta din mijloc (sau pana cand branza se topeste sau se rumeneste usor). Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam cateva minute pentru a se raci si sunt gata de servire



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Vinete la cuptor cu rosii si branza
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Inainte de a ne apuca de reteta pentru a castiga timp preincalzim cuptorul la 180 grade



Intr-un bol mic punem uleiul de masline si putina sare pe care le amestecam. Acest amestec il vom folosi pentru a unge feliile de vinete in pasul urmator



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam feliile de vinete si le ungem pe fiecare in parte cu amestecul de ulei si sare, pe o parte si pe cealalta. Bagam tava la cuptor la 180 grade (treapa din mijloc) pentru 20 minute. In timp ce vinetele se coc ne vom ocupa de sosul de rosii cu ceapa si usturoi



Separat intr-o craticioara punem putin ulei, ceapa si usturoiul si le punem pe aragaz la foc mic



Dupa ce s-au rumenit putin ceapa si usturoiul adaugam rosiile cubuletele, amestecam si le lasam la foc mic pentru inca 10 minute de cand incep sa fiarba. Din cand in cand mestecam usor pentru a nu se afuma



Dupa ce au trecut cele 20 de minute de cand am bagat vinetele la copt scoatem tava si intoarcem feliile pe cealalta parte pentru a se coace uniform si le mai lasam 20 minute la aceiasi temperatura (180 de grade)



Scoate tava cu vinetele din cuptor si in doua vase (sau unul) termorezistente punem putin ulei (le ungem foarte putin) si asezam la baza acestuia feliile de vinete coapte



Peste vinete adaugam si sosul de rosii cu ceapa incat sa acopere vinetele



Deasupra rosiilor punem branza rasa si bagam vasele la cuptor pentru 20 min la 180 grade pe treapta din mijloc (sau pana cand branza se topeste sau se rumeneste usor). Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam cateva minute pentru a se raci si sunt gata de servire



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu