Aperitive din foietaj dulci / sarate

  • Timp preparare
    10 minute
  • Timp Gătire
    15 minute

Foietajul este un aluat foarte usor de folosit si cu care in mai putin de 30 minute putem avea delicioase aperitive dulci sau sarate.  Am optat sa va prezint cele mai usor de realizat preparate pe baza de foietaj care nu vor da niciodata gres atunci cand doriti sa realizati o gustare rapida.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele pentru Palmierii cu nuca, scortisoara si zahar conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)

Pas 2

Pe blatul de lucru presaram zahar alb tos, zahar brun, scortisoara si nuca - jumatate din cantitate sau dupa preferintele dumneavoastra

Pas 3

Peste acesta asezam foaia de foietaj si presaram peste aceasta restul de : zahar alb tos, zahar brun, scortisoara si nuca

Pas 4

Cu un sucitor presam foarte usor foaia de foietaj astfel incat ingredientele sa se incorporeze in compozitia acesteia

Pas 5

Rotim foaia de foietaj (de la un capat) din exterior spre interior pana ajungem la jumatatea acesteia. Procedam la fel si pentru celalalt capat al acesteia

Pas 6

Presam foarte usor ruloul si il intoarcem cu cele doua parti rulate in jos

Pas 7

Cu un cutit taiem sectiuni de aproximativ 1,5 cm - 2 cm sau de grosimea unui deget astfel incat sa formam palmierii

Pas 8

Asezam palmierii intr-o tava dreapta tapetata cu hartie de copt si ii punem la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestia s-au rumenit

Pas 9

Se pregatesc ingredientele pentru Merele in foietaj conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)

Pas 10

Taiem merele in jumatati si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul

Pas 11

Taiem jumatatile de mar in felii subtiri

Pas 12

Peste foaia de foietaj punem gemul/dulceata de prune astfel incat sa ajunga pe toata suprafata acesteia. Puteti folosi si alt tip de dulceata precum cea de caise, gutui etc.

Pas 13

Taiem foietajul in fasii la o latime de aproximativ 4 cm. Important este ca fasia de aluat sa acopere baza feliei de mar pe ambele parti

Pas 14

Asezam feliile de mar de-a lungul fasiei de aluat(pe jumatate din aceasta) si venim cu cealalta jumatate peste baza feliei de mar

Pas 15

Dintr-un capat al fasiei incepem sa rulam inspre celalalt capat, in forma de melc. Procedam la fel pentru toate fasiile taiate

Pas 16

Asezam trandafirasii intr-o tava pentru briose (antiaderenta) si ii punem la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestia s-au rumenit. Daca observati ca fasiile de mar incep sa se rumeneasca prea mult puneti o foaie de copt peste tava

Pas 17

Se pregatesc ingredientele pentru Funditele cu mac / susan conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Eu am folosit cate o foaie de foietaj pentru fiecare, mac si susan. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)

Pas 18

Batem oul cu putina sare si ungem prima foaie de foietaj astfel incat sa acopere toata suprafata

Pas 19

Presaram macul peste acesta si cu un cutit/ rotita de pizza, taiem fasii inguste. Taiem si foaia de foietaj la jumatate pentru a nu avea funditele foarte lungi

Pas 20

Luam fiecare fasie de foietaj si o rotim astfel incat sa fie rasucita de mai multe ori. Procedeul este sa tinem un capat fix si il rotim pe celalalt de cat mai multe ori

Pas 21

Asezam funditele cu mac intr-o tava dreapta tapetata cu hartie de copt si le punem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestea s-au rumenit

Pas 22

Procedam la fel si pentru cele cu susan: ungem foaia cu oul batut, presaram susanul, le taiem fasii, le rotim, le punem in tava si le dam la cuptor

Pas 23

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.