- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare10 minute
-
Timp Gătire15 minute
Foietajul este un aluat foarte usor de folosit si cu care in mai putin de 30 minute putem avea delicioase aperitive dulci sau sarate. Am optat sa va prezint cele mai usor de realizat preparate pe baza de foietaj care nu vor da niciodata gres atunci cand doriti sa realizati o gustare rapida.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele pentru Palmierii cu nuca, scortisoara si zahar conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)



Pe blatul de lucru presaram zahar alb tos, zahar brun, scortisoara si nuca - jumatate din cantitate sau dupa preferintele dumneavoastra



Peste acesta asezam foaia de foietaj si presaram peste aceasta restul de : zahar alb tos, zahar brun, scortisoara si nuca



Cu un sucitor presam foarte usor foaia de foietaj astfel incat ingredientele sa se incorporeze in compozitia acesteia



Rotim foaia de foietaj (de la un capat) din exterior spre interior pana ajungem la jumatatea acesteia. Procedam la fel si pentru celalalt capat al acesteia



Presam foarte usor ruloul si il intoarcem cu cele doua parti rulate in jos



Cu un cutit taiem sectiuni de aproximativ 1,5 cm - 2 cm sau de grosimea unui deget astfel incat sa formam palmierii



Asezam palmierii intr-o tava dreapta tapetata cu hartie de copt si ii punem la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestia s-au rumenit



Se pregatesc ingredientele pentru Merele in foietaj conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)



Taiem merele in jumatati si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul



Taiem jumatatile de mar in felii subtiri



Peste foaia de foietaj punem gemul/dulceata de prune astfel incat sa ajunga pe toata suprafata acesteia. Puteti folosi si alt tip de dulceata precum cea de caise, gutui etc.



Taiem foietajul in fasii la o latime de aproximativ 4 cm. Important este ca fasia de aluat sa acopere baza feliei de mar pe ambele parti



Asezam feliile de mar de-a lungul fasiei de aluat(pe jumatate din aceasta) si venim cu cealalta jumatate peste baza feliei de mar



Dintr-un capat al fasiei incepem sa rulam inspre celalalt capat, in forma de melc. Procedam la fel pentru toate fasiile taiate



Asezam trandafirasii intr-o tava pentru briose (antiaderenta) si ii punem la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestia s-au rumenit. Daca observati ca fasiile de mar incep sa se rumeneasca prea mult puneti o foaie de copt peste tava



Se pregatesc ingredientele pentru Funditele cu mac / susan conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Eu am folosit cate o foaie de foietaj pentru fiecare, mac si susan. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)



Batem oul cu putina sare si ungem prima foaie de foietaj astfel incat sa acopere toata suprafata



Presaram macul peste acesta si cu un cutit/ rotita de pizza, taiem fasii inguste. Taiem si foaia de foietaj la jumatate pentru a nu avea funditele foarte lungi



Luam fiecare fasie de foietaj si o rotim astfel incat sa fie rasucita de mai multe ori. Procedeul este sa tinem un capat fix si il rotim pe celalalt de cat mai multe ori



Asezam funditele cu mac intr-o tava dreapta tapetata cu hartie de copt si le punem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestea s-au rumenit



Procedam la fel si pentru cele cu susan: ungem foaia cu oul batut, presaram susanul, le taiem fasii, le rotim, le punem in tava si le dam la cuptor



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Aperitive din foietaj dulci / sarate
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele pentru Palmierii cu nuca, scortisoara si zahar conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)



Pe blatul de lucru presaram zahar alb tos, zahar brun, scortisoara si nuca - jumatate din cantitate sau dupa preferintele dumneavoastra



Peste acesta asezam foaia de foietaj si presaram peste aceasta restul de : zahar alb tos, zahar brun, scortisoara si nuca



Cu un sucitor presam foarte usor foaia de foietaj astfel incat ingredientele sa se incorporeze in compozitia acesteia



Rotim foaia de foietaj (de la un capat) din exterior spre interior pana ajungem la jumatatea acesteia. Procedam la fel si pentru celalalt capat al acesteia



Presam foarte usor ruloul si il intoarcem cu cele doua parti rulate in jos



Cu un cutit taiem sectiuni de aproximativ 1,5 cm - 2 cm sau de grosimea unui deget astfel incat sa formam palmierii



Asezam palmierii intr-o tava dreapta tapetata cu hartie de copt si ii punem la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestia s-au rumenit



Se pregatesc ingredientele pentru Merele in foietaj conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)



Taiem merele in jumatati si cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul



Taiem jumatatile de mar in felii subtiri



Peste foaia de foietaj punem gemul/dulceata de prune astfel incat sa ajunga pe toata suprafata acesteia. Puteti folosi si alt tip de dulceata precum cea de caise, gutui etc.



Taiem foietajul in fasii la o latime de aproximativ 4 cm. Important este ca fasia de aluat sa acopere baza feliei de mar pe ambele parti



Asezam feliile de mar de-a lungul fasiei de aluat(pe jumatate din aceasta) si venim cu cealalta jumatate peste baza feliei de mar



Dintr-un capat al fasiei incepem sa rulam inspre celalalt capat, in forma de melc. Procedam la fel pentru toate fasiile taiate



Asezam trandafirasii intr-o tava pentru briose (antiaderenta) si ii punem la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestia s-au rumenit. Daca observati ca fasiile de mar incep sa se rumeneasca prea mult puneti o foaie de copt peste tava



Se pregatesc ingredientele pentru Funditele cu mac / susan conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Eu am folosit cate o foaie de foietaj pentru fiecare, mac si susan. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 200 grade (fara ventilatie)



Batem oul cu putina sare si ungem prima foaie de foietaj astfel incat sa acopere toata suprafata



Presaram macul peste acesta si cu un cutit/ rotita de pizza, taiem fasii inguste. Taiem si foaia de foietaj la jumatate pentru a nu avea funditele foarte lungi



Luam fiecare fasie de foietaj si o rotim astfel incat sa fie rasucita de mai multe ori. Procedeul este sa tinem un capat fix si il rotim pe celalalt de cat mai multe ori



Asezam funditele cu mac intr-o tava dreapta tapetata cu hartie de copt si le punem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute, la 200 grade (treapta din mijloc) sau pana acestea s-au rumenit



Procedam la fel si pentru cele cu susan: ungem foaia cu oul batut, presaram susanul, le taiem fasii, le rotim, le punem in tava si le dam la cuptor



Sa aveti pofta!












Lasa un comentariu