- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp Gătire40 minute
Mini-eclerele cu crema de vanilie sunt un desert preluat din caietul bunicii mele, un desert nelipsit din orice cofetarie ce are la baza o reteta simpla si usor de realizat. Aceasta reteta o puteti folosi si pentru choux a la creme pe care le puteti umple cu o crema dulce sau folosi pentru aperitive reci. Reteta pentru crema de vanilie o gasiti Aici
Ingredients
Preparare
Pentru aceasta reteta am folosit crema de vanilie pentru a umple cojile de ecler si zahar pudra pentru decor.



`Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



`Intr-o craticioara punem sa fiarba apa impreuna cu untul si zaharul



Dupa ce incepe sa fiarba o lasam sa dea cateva clocote si apoi dam focul la minim



Adaugam faina si amestecam cu un tel pana se integreaza, mentinand focul mic



Cu ajutorul unei spatule intindem compositia astfel incat sa nu mai avem cocoloase de faina si apoi o lasam sa se raceasca complet



Punem compozitia in vasul unui mixer pe care il setam la viteza medie si incepem sa adaugam ouale pe rand



Dupa ce am terminat de adaugat ouale setam mixerul la viteza mare si il lasam sa mixeze pentru aproximativ 5 minute. Intre timp setam cuptorul la 190 grade, fara ventilatie pe treapta de mijloc



Punem compozitia obtinuta intr-un pos/sprit de bucatarie, tapetam o tava intinsa cu hartie de copt si incepem sa formam cojile pentru mini-eclere. Le puteti face cat de lungi sau groase doriti dumneavoastra. Latimea/grosimea acestora este data de latimea varfului folosit (al posului)



Cu ajutorul varfului unui deget si putina apa nivelam "moatele" ramase de la pos



Punem tava in cuptor in partea de mijloc la 200 grade pentru 20 minute si inca 10-15 minute la 180 grade.



Lasam apoi sa se raceasca inainte de a le taia si umple. Din aceasta compozitie au iesit aproximativ 50 de coji pentru mini-eclere



Dupa ce s-au racit, taiem cojile pe jumatate si cu ajutoul unui pos/sprit umplem cojile cu crema dorita. Eu am optat pentru crema de vanilie insa puteti folosi si alta crema



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Mini-eclere cu crema de vanilie
Ingredients
Follow The Directions
Pentru aceasta reteta am folosit crema de vanilie pentru a umple cojile de ecler si zahar pudra pentru decor.



`Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente



`Intr-o craticioara punem sa fiarba apa impreuna cu untul si zaharul



Dupa ce incepe sa fiarba o lasam sa dea cateva clocote si apoi dam focul la minim



Adaugam faina si amestecam cu un tel pana se integreaza, mentinand focul mic



Cu ajutorul unei spatule intindem compositia astfel incat sa nu mai avem cocoloase de faina si apoi o lasam sa se raceasca complet



Punem compozitia in vasul unui mixer pe care il setam la viteza medie si incepem sa adaugam ouale pe rand



Dupa ce am terminat de adaugat ouale setam mixerul la viteza mare si il lasam sa mixeze pentru aproximativ 5 minute. Intre timp setam cuptorul la 190 grade, fara ventilatie pe treapta de mijloc



Punem compozitia obtinuta intr-un pos/sprit de bucatarie, tapetam o tava intinsa cu hartie de copt si incepem sa formam cojile pentru mini-eclere. Le puteti face cat de lungi sau groase doriti dumneavoastra. Latimea/grosimea acestora este data de latimea varfului folosit (al posului)



Cu ajutorul varfului unui deget si putina apa nivelam "moatele" ramase de la pos



Punem tava in cuptor in partea de mijloc la 200 grade pentru 20 minute si inca 10-15 minute la 180 grade.



Lasam apoi sa se raceasca inainte de a le taia si umple. Din aceasta compozitie au iesit aproximativ 50 de coji pentru mini-eclere



Dupa ce s-au racit, taiem cojile pe jumatate si cu ajutoul unui pos/sprit umplem cojile cu crema dorita. Eu am optat pentru crema de vanilie insa puteti folosi si alta crema



Sa aveti pofta!












Lasa un comentariu