Mini-eclere cu crema de vanilie

  • Timp Gătire
    40 minute

Mini-eclerele cu crema de vanilie sunt un desert preluat din caietul bunicii mele, un desert nelipsit din orice cofetarie  ce are la baza o reteta simpla si usor de realizat. Aceasta reteta o puteti folosi si pentru choux a la creme pe care le puteti umple  cu o crema dulce sau folosi pentru aperitive reci. Reteta pentru crema de vanilie o gasiti Aici

Ingredients

Preparare

Pentru aceasta reteta am folosit crema de vanilie pentru a umple cojile de ecler si zahar pudra pentru decor.

Pas 1

`Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente

Pas 2

`Intr-o craticioara punem sa fiarba apa impreuna cu untul si zaharul

Pas 3

Dupa ce incepe sa fiarba o lasam sa dea cateva clocote si apoi dam focul la minim

Pas 4

Adaugam faina si amestecam cu un tel pana se integreaza, mentinand focul mic

Pas 5

Cu ajutorul unei spatule intindem compositia astfel incat sa nu mai avem cocoloase de faina si apoi o lasam sa se raceasca complet

Pas 6

Punem compozitia in vasul unui mixer pe care il setam la viteza medie si incepem sa adaugam ouale pe rand

Pas 7

Dupa ce am terminat de adaugat ouale setam mixerul la viteza mare si il lasam sa mixeze pentru aproximativ 5 minute. Intre timp setam cuptorul la 190 grade, fara ventilatie pe treapta de mijloc

Pas 8

Punem compozitia obtinuta intr-un pos/sprit de bucatarie, tapetam o tava intinsa cu hartie de copt si incepem sa formam cojile pentru mini-eclere. Le puteti face cat de lungi sau groase doriti dumneavoastra. Latimea/grosimea acestora este data de latimea varfului folosit (al posului)

Pas 9

Cu ajutorul varfului unui deget si putina apa nivelam "moatele" ramase de la pos

Pas 10

Punem tava in cuptor in partea de mijloc la 200 grade pentru 20 minute si inca 10-15 minute la 180 grade.

Pas 11

Lasam apoi sa se raceasca inainte de a le taia si umple. Din aceasta compozitie au iesit aproximativ 50 de coji pentru mini-eclere

Pas 12

Dupa ce s-au racit, taiem cojile pe jumatate si cu ajutoul unui pos/sprit umplem cojile cu crema dorita. Eu am optat pentru crema de vanilie insa puteti folosi si alta crema

Pas 13

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.