- Bucatarie: internationala
- Dificultate: usoara


-
Timp preparare20 minute
-
Timp Gătire1 ora
Prajitura cu branza si visine este un desert rapid si usor de realizat in doar cativa pasi. Aceasta prajitura este o prajitura echilibrata intrucat compozitia de branza este dulce si foarte aromata iar visinele sunt putin acrisoare. Baza acestei prajituri se poate folosi si pentru alte preparate precum pasca fara aluat, inlocuind visinele cu stafide sau alte fructe.
Ingredients
Preparare
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava cu dimensiunile de 23 cm x 30 cm.



Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a scuti timpul de asteptare setam cuptorul sa se preincalzeasca la 170-175 grade (treapta de mijloc)



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem branza, zaharul tos si cel vanilinat pe care le mixam pentru aproximativ 5 minute la viteza medie-maxima



Lasand mixerul/robotul la viteza medie, adaugam si ouale unul cate unul. Dupa ce acestea s-au integrat in compozitie adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie



Oprim mixerul/robotul si adaugam smantana iar apoi mixam la viteza medie-maxima pentru 2-3 minute



Lasam mixerul/robotul la viteza mica si adaugam faina, toata odata



Procedam la fel cu grisul si praful de copt. Lasam mixerul la viteza medie-maxima pentru cateva minute sau pana ce compozitia s-a omogenizat



Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunile de 23 x 30cm pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt



Asezam visinele deasupra compozitiei in randuri. Puteti folosi orice alte fructe doriti fie ele proaspete, din compot sau visinata/afinata etc. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 170-175 grade (treapta de mijloc) pentru aproximativ 1 ora



Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca pana ce aceasta ajunge la temperatura camerei iar apoi o putem taia si servi.



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Prajitura cu branza si visine
Ingredients
Follow The Directions
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava cu dimensiunile de 23 cm x 30 cm.



Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Pentru a scuti timpul de asteptare setam cuptorul sa se preincalzeasca la 170-175 grade (treapta de mijloc)



In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem branza, zaharul tos si cel vanilinat pe care le mixam pentru aproximativ 5 minute la viteza medie-maxima



Lasand mixerul/robotul la viteza medie, adaugam si ouale unul cate unul. Dupa ce acestea s-au integrat in compozitie adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie



Oprim mixerul/robotul si adaugam smantana iar apoi mixam la viteza medie-maxima pentru 2-3 minute



Lasam mixerul/robotul la viteza mica si adaugam faina, toata odata



Procedam la fel cu grisul si praful de copt. Lasam mixerul la viteza medie-maxima pentru cateva minute sau pana ce compozitia s-a omogenizat



Turnam compozitia obtinuta intr-o tava cu dimensiunile de 23 x 30cm pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt



Asezam visinele deasupra compozitiei in randuri. Puteti folosi orice alte fructe doriti fie ele proaspete, din compot sau visinata/afinata etc. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 170-175 grade (treapta de mijloc) pentru aproximativ 1 ora



Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca pana ce aceasta ajunge la temperatura camerei iar apoi o putem taia si servi.



Sa aveti pofta!
Lasa un comentariu