Prajitura cu mascarpone si coacaze

  • Timp preparare
    15 minute
  • Timp Gătire
    55 minute

Prajitura cu mascarpone si coacaze este un preparat ce poate fi servit in orice moment al zilei, fie alaturi de o ceasca de cafea sau ceai, pe post de desert sau chiar in loc de gustare. Acest desert este unul pufos si dulce-acrisor datorita coacazelor si al blatului aromat de cacao.

Ingredients

Preparare

Pas 1

Pregatim ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a castiga timp setam cuptorul la 180 grade (sectiunea de jos)

Pas 2

In bolul unui mixer/robot de bucatarie punem ouale si le batem la viteza maxima pana acestea devin spuma

Pas 3

Adaugam zaharul si pliculetele de zahar cu aroma de rom si amestecam in continuare la viteza maxima

Pas 4

Punem si crema de mascarpone peste compozitie si mixam timp de 2 minute la viteza mica-medie pana ce aceasta s-a incorporat

Pas 5

Adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie si continuam sa mixam pentru 2 minute la viteza maxima

Pas 6

Peste compozitia obtinuta adaugam cacaua, toata o data si mixam la viteza medie pentru cateva minute

Pas 7

Separat punem praful de copt peste faina si le amestecam pentru a se integra

Pas 8

Adaugam si faina impreuna cu praful de copt peste compozitie si mixam pentru 2 minute la viteza mica apoi la viteza mare pentru cateva minute, pana compozitia devine omogena

Pas 9

Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt turnam aproximativ jumatate din compozitie si o nivelam cu ajutorul unei spatule/linguri

Pas 10

Adaugam coacazele peste compozitie astfel incat sa acopere o mare parte din aceasta

Pas 11

Punem si restul compozitiei pe care il nivelam cu ajutorul unei spatule/linguri. Tava se pune la cuptor la 180 grade (sectiunea de jos) pentru aproximativ 55-60 minute

Pas 12

Prajitura se lasa la racit inainte de a fi taiata si servita

Pas 13

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.