- Dificultate: usoara


-
Timp preparare15 minute
-
Timp Gătire50 minute
Intrucat suntem in Postul Sfintei Marii, va propun sa incercati Prajitura cu nuca care este o prajitura de post pufoasa, aromata si foarte usor de facut. Chiar daca aceasta nu are la baza nici un ingredient de “dulce”, prajitura este mai delicioasa decat cele ce contin oua/lapte/unt.
Ingredients
Preparare



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a salva timp, setam cuptorul pentru a se preincalzi la 185 grade, treapta din mijloc. Pentru aceasta reteta am folosit o tava cu dimensiunile de 29x22x6cm



Intr-un vas incapator punem faina, praful de copt si zaharul pe care le amestecam cu un tel pana se omogenizeaza



Peste acestea adaugam uleiul si apa pe care le mixam cu ajutorul unui tel pana se incorporeaza toate ingredientele



Adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie si le incorporam si pe acestea



Compozitia se imparte in 2 parti cat de cat egale si astfel vom pune: peste o parte cacaua iar peste cealalta nuca de cocos si dulceata



Amestecam cu un tel in fiecare dintre compozitii pana la omogenizare



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia cu nuca de cocos si dulceata si o nivelam



Adaugam peste compozitia cu cacao pe care o nivelam astfel incat sa acopere toata suprafata compozitiei cu cocos



Presaram bucatele de nuca peste compozitia cu cacao. In functie de preferintele dumneavoastra puteti pune mai multa sau mai putina nuca



Dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade (treapta din mijloc) pentru aproximativ 45-50 minute. Pentru a ne asigura ca prajitura s-a copt vom face testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata putem scoate prajitura si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia si servi



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Prajitura cu nuca (de post)
Ingredients
Follow The Directions



Se pregatesc ingredientele conform mentiunilor din sectiunea ingrediente. Pentru a salva timp, setam cuptorul pentru a se preincalzi la 185 grade, treapta din mijloc. Pentru aceasta reteta am folosit o tava cu dimensiunile de 29x22x6cm



Intr-un vas incapator punem faina, praful de copt si zaharul pe care le amestecam cu un tel pana se omogenizeaza



Peste acestea adaugam uleiul si apa pe care le mixam cu ajutorul unui tel pana se incorporeaza toate ingredientele



Adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie si le incorporam si pe acestea



Compozitia se imparte in 2 parti cat de cat egale si astfel vom pune: peste o parte cacaua iar peste cealalta nuca de cocos si dulceata



Amestecam cu un tel in fiecare dintre compozitii pana la omogenizare



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia cu nuca de cocos si dulceata si o nivelam



Adaugam peste compozitia cu cacao pe care o nivelam astfel incat sa acopere toata suprafata compozitiei cu cocos



Presaram bucatele de nuca peste compozitia cu cacao. In functie de preferintele dumneavoastra puteti pune mai multa sau mai putina nuca



Dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade (treapta din mijloc) pentru aproximativ 45-50 minute. Pentru a ne asigura ca prajitura s-a copt vom face testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata putem scoate prajitura si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia si servi



Sa aveti pofta!












Lasa un comentariu